Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
Työvoimatilanne Hok-Elannon ravintoloissa
Ennakointikamari Toimialajohtaja Jouko Heinonen Hok-Elanto Liiketoiminta Oy / Ravintolatoimiala
2
Tänään Avoimia työpaikkoja 20.5.2008: Tarjoilijoita 16 Kokkeja 10
Esimiehiä 12 YHTEENSÄ 38 Haitat Kasvun hidastuminen Työn tuottavuuden lasku Esimiesten ajankäyttö, työvoiman saatavuuden varmistus vie aikaa muilta tehtäviltä
3
Miksi työ ei kelpaa? Ei ole hakijoita avoimiin työpaikkoihin
Ei ole sopivia asuntoja Koulutusmäärät liian pieniä Yli kouluttaminen? Todellisuus ei vastaa odotuksia Nuorilla ei halukkuutta sitoutua vakituiseen työsuhteeseen – työllä vain välinearvo vapaa-ajan rahoittamiseen
4
Tulevaisuudessa Ka. viisi uutta ravintolaa / vuosi
Tulevaisuuden henkilöstötarve uusien tehtävien täyttö /vuosi: Tarjoilijoita 20 Kokkeja 10 Esimiehiä 20 YHTEENSÄ 50 Tulevaisuuden henkilöstötarve, vaihtuvuuden korvaaminen /vuosi: Tarjoilijoita 130 Kokkeja Esimiehiä 100 YHTEENSÄ 300
5
Mikä avuksi? Koulutuksen rakenteen uudistaminen
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen Vajaakuntoiset Ikääntyvät Maahanmuuttajat Asuntopolitiikka Kulkuyhteydet Palkkauksen rakenteiden kehittäminen
6
Lopuksi KAUTTA VUOSIKYMMENTEN ALALLA ON PODETTU TYÖVOIMAPULASTA. POIKEAVAKSI TÄSTÄ AJASTA TEKEE SE, ETTÄ TYÖVOIMAPULAN HELPOTTAMISEKSI ON KEKSITTÄVÄ KOKONAAN UUSIA KEINOJA TYÖVOIMAN HANKKIMISEKSI
7
Yhteystiedot Toimialajohtaja Jouko Heinonen
Hok-Elanto Liiketoiminta Oy
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.