Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Neuvostoliiton ulkopolitiikka:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Neuvostoliiton ulkopolitiikka:"— Esityksen transkriptio:

1 Neuvostoliiton ulkopolitiikka:
1920 – luvun lopulle asti Neuvostoliitto eristäytyi. Kääntyminen sisäänpäin talouden yms. takia Epäluulo v – 1920 intervention takia länsivaltoja kohtaan. Pääuhkana nähtiin Ranska ja Britit Vasta Natsien valtaannousu loi uhkakuvaksi Saksan. Toinen uhkakuva oli Japani, historiallisista syistä

2 Sopimukset: Kaksi hylkiötä , Neuvostoliitto ja Saksa, solmivat Rapallon sopimuksen Sotilasyhteistyö 1924 diplomaattisuhteet länsimaihin Komintern – järjestö luotiin tukemaan maailman kommunistipuolueita ja levittämään vallankumousta maailmalle. 30 –l. alussa reunavaltioiden kanssa kahdenvälisiä sopimuksia, mm. Suomen kanssa hyökkäämättömyyssopimus 1932 Stalinin terrori 1930 – luvun lopulla keskitti katseen taas sisäänpäin. Stalinin epäluulo kasvoi, kun Neuvostoliittoa ei kutsuttu Münchenin kokoukseen ratkomaan Tsekkoslovakian kysymystä Stalin päätteli, että länsimaat antavat Hitlerin tehdä iIä-Euroopassa mitä vain! Otteen tiukentuminen lähialueilla, mm. Baltia ja Suomi joutuivat hiillostukseen, alueita ja tukikohtia vaadittiin neuvostoliiton käyttöön * Stalin v : Meillä on kymmenen vuotta aikaa uudistua, muuten meidät tuhotaan!

3 Molotov – RIbbentropp – sopimus:
Stalinin motiivina on virallisesti esitetty sitä, että hän halusi pelata aikaa. Rauhoittamalla Hitlerin hän sai melkein kaksi lisävuotta valmistautumiseen sotaan. Kuitenkin voidaan huomauttaa, että Neuvostoliiton toiminta 1939 – 1940 oli aivan perinteistä valloituspolitiikkaa. Puolan itäosat vallattiin, Suomi yritettiin vallata , Baltia liitettiin Neuvostoliittoon 1940.

4

5

6


Lataa ppt "Neuvostoliiton ulkopolitiikka:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google