Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YLEIS- JA KESTOPERFEKTI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YLEIS- JA KESTOPERFEKTI"— Esityksen transkriptio:

1 YLEIS- JA KESTOPERFEKTI

2 Yleisperfekti Mitä perfekti ilmaisee, ja miten se muodostuu?
Open Road Yleisperfekti Mitä perfekti ilmaisee, ja miten se muodostuu? Miten kielto- ja kysymyslauseet muodostetaan? 1. I’ve put on a lot of weight lately. 2. Wayne’s grown a lot since last summer. 3. We haven’t seen Morgan for a long time. 4. No one has met my new girlfriend. 5. How long have you worked here? 6. Who has eaten all the biscuits?

3 Yleisperfektin käyttö ja muodostus
Open Road Yleisperfektin käyttö ja muodostus Perfekti ilmaisee mitä on tapahtunut, mutta sillä on aina jokin yhteys nykyhetkeen. have/has + pääverbin 3. muoto apuverbinä have, paitsi yksikön 3. persoonassa has have → ’ve, has → ’s kielteinen muoto: apuverbin ja pääverbin väliin not jos lauseessa on jokin muu kieltosana, not-sanaa ei käytetä kysymyksessä apuverbi ennen subjektia, paitsi jos kysymyssana itse on subjekti Usein sanojen since, before, never, ever, yet, already, lately, recently, so far kanssa

4 Let’s practise: Sano se englanniksi.
1. Joku on jättänyt oven auki. Somebody has left the door open. 2. Onko mitään hävinnyt? Has anything disappeared? 3. Meillä ei ole ollut varkaita täällä aiemmin. We haven’t had thieves here before.

5 Let’s practise: Sano se englanniksi.
4. Voi ei! Olen hukannut avaimeni. Oh, no! I’ve lost my keys. 5. Kuka on ottanut ne? Who has taken them? 6. Kukaan ei ole nähnyt niitä. Nobody has seen them.

6 Kestoperfekti Mitä kestoperfekti ilmaisee ja miten se muodostetaan?
Open Road Kestoperfekti Mitä kestoperfekti ilmaisee ja miten se muodostetaan? 1. Nick has been trying to find a job for two weeks. 2. We have been waiting for the doctor to phone since 8 o’clock. 3. I haven’t been practising my piano for a long time. 4. What have you been doing all these years? The Perfect Continuous pp

7 Kestoperfektin käyttö ja muodostus
Open Road Kestoperfektin käyttö ja muodostus Kestoperfekti ilmaisee pitkään jatkuvaa tekemistä, joka on alkanut menneisyydessä ja jatkuu yhä. Kestoperfektin osat ovat: olla-verbin perfekti + pääverbin -ing muoto Nick has been trying to find a job for two weeks.

8 Let’s practise: Sano se englanniksi.
1. John on puhunut puhelimessa yli tunnin. John has been speaking on the phone for over an hour. 2. Olen suunnitellut ostavani uuden jääkaapin. I have been planning to buy a new fridge. 3. Mr Harris on opettanut meitä viisi vuotta. Mr Harris has been teaching us for five years. 4. Lapset ovat ajelleet pyörillään puistossa 9:stä lähtien. The children have been riding their bikes in the park since 9 o’clock.


Lataa ppt "YLEIS- JA KESTOPERFEKTI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google