Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Verkkopedagogiikan srip-tease -” Kehittää. Alkuun löysyttää, irrottaa, avata, kiertää auki: samaa tarkoitti myös kehottaa.” (Sanojen synty) -Vanhat suomalaiset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Verkkopedagogiikan srip-tease -” Kehittää. Alkuun löysyttää, irrottaa, avata, kiertää auki: samaa tarkoitti myös kehottaa.” (Sanojen synty) -Vanhat suomalaiset."— Esityksen transkriptio:

1 Verkkopedagogiikan srip-tease -” Kehittää. Alkuun löysyttää, irrottaa, avata, kiertää auki: samaa tarkoitti myös kehottaa.” (Sanojen synty) -Vanhat suomalaiset rukoilivat "kehitä meitä pakanoista" tarkoittaen "päästä meitä pakanoista". (www.kepa.fi)www.kepa.fi -”Englanninkielinen kehitystä merkitsevä sana "development" tulee latinasta, mutta sen merkityksen tausta on samantapainen: latinan sana "veloe" merkitsee verhoamista, peittämistä, salaamista ja "develoe" siis paljastamista. ( www.kepa.fi) => kehittäminen" vapauttaa tai paljastaa jotakin, (on olemassa, mutta kätkettynä) www.kepa.fi

2 Varhainen paljastus -”Pedagogisten käsitteiden viidakkoon on nousemassa uusi termi, opetusteknologia.” ”Opettajan toiminta välittömänä tiedonjakajana tulee vähenemään, mutta sitä enemmän hän tulee tekemään työtä opetuksen suunnittelijana ja organisoijana” -”Koulutuksen piirissä voidaan inhimillisten resurssien haaskauksena sitä, että lähes jokaista opetustehtävää hoidetaan ainutkertaisena tehtävänä koulutetulla työvoimalla siitä huolimatta, että sama opetustehtävä voi vuodessa toistua tuhansia kertoja ja olla luonteeltaan sellainen, että opettamisen voisi jopa paremmin hoitaa hyvin suunniteltu kirja tai muu opetusväline.”

3 Katse menneisyyteen -Etäopetus (kirjeet, radio, televisio) -A good many reviews of the literature on the distance education effectiveness have concluded that distance education courses as effective as face-to-face courses (Allen, Bourihis, Burrell, & Mabry, 2002; Bernard et al., 2004; Cavanaugh, 2001; Machtmes & Asher, 2000; Mayzer & Dejong, 2003; Murphy, 2000; Phipps & Merisotis, 1999; Ramage, 2002; Russell, 1999; Schulman & Sims, 1999; Zhao & Tan, 2004).Allen, Bourihis, Burrell, & Mabry, 2002Bernard et al., 2004 Cavanaugh, 2001Machtmes & Asher, 2000Mayzer & Dejong, 2003Murphy, 2000Phipps & Merisotis, 1999 Ramage, 2002Russell, 1999Schulman & Sims, 1999Zhao & Tan, 2004 -Russell's (1999) collected 355 studies ranging from 1928 to 1998 and covering all academic levels => no matter what kinds of media were involved distance education was as effective as F2FE.1999

4 Tieto Olli-Pekka Heinonen Mäntyharjussa (professori ja hänen autonkuljettajansa) Wikipedia http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etusivu Hikipedia http://hiki.pedia.ws/wiki/Etusivu Citizendium http://fi.wikipedia.org/wiki/Citizendium väittää olevansa esikuvaansa luotettavampi, koska se vaatii kirjoittajiensa käyttävän oikeita nimiä ja tarkistaa säännöllisesti lisätyt artikkelit.

5 Kansalaismedia -yleissivistys ennen (read/write), seuraavaksi (read) ja nyt jälleen (read/write) -Blogit http://internetbrus.com/ bloggaaminen on journalismia, jossa kirjoittaja raportoi itsestään. Mutta se, mitä bloggaajalle tapahtuu, ei koske pelkästään häntä itseään. http://internetbrus.com/ Opetusblogi: http://www.valt.helsinki.fi/blogs/jukka.tontti/ http://www.valt.helsinki.fi/blogs/jukka.tontti/ Oppimisblogi: http://www.valt.helsinki.fi/piirtoheitin/blog5.htm

6 Joukon viisaus -"Ihmiset joukkona, tiettyjen lainalaisuuksien ollessa voimassa, ovat viisaampia kuin yksikään sen yksilö" -”Why smart people defend bad ideas ” ”The problem with smart people is that they like to be right and sometimes will defend ideas to the death rather than admit they’re wrong. ” -”Tarkoitus on käytännössä tutkia, miten crowdsourcing - ilmiöstä teoriassa ja käytännössä tietävät ihmiset saadaan koottua työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen niin, että reportaasista tulee parempi kuin jos sen kirjoittaisi yksi toimittaja tai toimitus keskenään.” - (http://tuhatsanaa.net/kategoriat/kansalaisjournalismi)

7 Creative Commons -”Juuri sopivasti” parempi kuin ”kaikki tai ei mitään”! -oikeudenhaltijat pystyvät liittämään teoksiin kuvauksen siihen liittyvistä oikeuksista. -Creative Commons lisensseillä oikeudenhaltija voi luopua hallitusti joukosta oikeuksia, jotka tekijänoikeus lähtökohtaisesti antaa. -mahdollistaa tekijöille yksinkertaisen tavan määrätä teosten käyttämisestä erityisesti sähköisessä ympäristössä. -Creative Commons luo piraattimarkkinoille laillisen vaihtoehdon, jossa teosten jakelu toteutetaan oikeudenhaltijoiden toiveiden mukaisesti. (http://creativecommons.fi/)


Lataa ppt "Verkkopedagogiikan srip-tease -” Kehittää. Alkuun löysyttää, irrottaa, avata, kiertää auki: samaa tarkoitti myös kehottaa.” (Sanojen synty) -Vanhat suomalaiset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google