Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuva oppimateriaalissa Otavan Opisto 27.4.2007 Jari Sarja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuva oppimateriaalissa Otavan Opisto 27.4.2007 Jari Sarja."— Esityksen transkriptio:

1 Kuva oppimateriaalissa Otavan Opisto 27.4.2007 Jari Sarja

2 ”Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”

3 ”Mitään en usko, ennen kuin omin silmin näen” -ihminen yhdistää yleensä näkemänsä totuuteen -tiistaina lokakuun 10.1967 maailmalle välitettiin valokuva todistamaan, että Guevara oli tapettu. Valokuvan tarkoitus oli lopettaa ”Che” Guevaran legenda: katso kuva katso kuva -Yhdysvallat todisti samalla keinolla että Saddam Husseinin pojat Uday ja Qusay on saatu kiinni ja surmattu: katso kuva katso kuva

4 ”Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa”

5 Näkeminen tulee ennen sanoja

6 Kuva ja sanat -Kuva anoo tulkintaa, koska se on irrotettu jatkumosta a) Työuupumus vaivaa IT-alan ammattilaisia. b) Puheohjattavat tietokoneet syrjäyttivät sihteerit. c) Ihmiset nukkuvat nykyään liian vähän.

7 Kuvat ja oppiminen -kuva motivoi ja orientoi esim. tiedollinen ristiriita ja kuva ohjaa ajatusta -kuvituksen tehtävänä on tarkkaavaisuuden suuntaaminen, ymmärtämisen helpottaminen ja muistisuoritusten parantaminen -HUOM! Oppimisteho ei kasva realismin kasvaessa. Useimmissa oppimistesteissä yksinkertainen värillinen viivapiirros oli tehokkain. Yksi syy siihen saattaa olla työmuistin rajallinen kapasiteetti.

8 Kuvat ja oppiminen -kuva motivoi ja orientoi esim. tiedollinen ristiriita ja kuva ohjaa ajatusta -kuvituksen tehtävänä on tarkkaavaisuuden suuntaaminen, ymmärtämisen helpottaminen ja muistisuoritusten parantaminen -HUOM! Oppimisteho ei kasva realismin kasvaessa. Useimmissa oppimistesteissä yksinkertainen värillinen viivapiirros oli tehokkain. Yksi syy siihen saattaa olla työmuistin rajallinen kapasiteetti.

9 Kehitä meitä powerpointista ja PBL:stä -John Sweller New South Wales university -”It is more difficult to process information if it is coming at you in the written and spoken form at the same time. ” -” The findings that challenge common teaching methods suggest that instead of asking students to solve problems on their own, teachers helped students more if they presented already solved problems. -"Looking at an already solved problem reduces the working memory load and allows you to learn. It means the next time you come across a problem like that, you have a better chance at solving it,"


Lataa ppt "Kuva oppimateriaalissa Otavan Opisto 27.4.2007 Jari Sarja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google