Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KAUPPAKAMARITIETO Ajantasaiset tietopalvelut ammattilaisille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KAUPPAKAMARITIETO Ajantasaiset tietopalvelut ammattilaisille"— Esityksen transkriptio:

1 KAUPPAKAMARITIETO Ajantasaiset tietopalvelut ammattilaisille
Palvelun esittely/Metropolia

2 Sisältö Mikä on KauppakamariTieto? Kenelle palvelu soveltuu?
KauppakamariTieto-palvelun sisältö Palvelun muu sisältö Päivitykset Palvelun käyttö Viittausohjeet Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

3 Mikä on KauppakamariTieto?
KauppakamariTieto tarjoaa oman työn tueksi ajantasaista tietoa lakimuutoksista, viranomaisohjeista ja hyvistä käytännöistä helposti nettiyhteyden päässä missä ja milloin vain osoitteessa Osa tuotteista saatavilla myös perinteisinä irtolehtikansioina tai kirjoina (esim. Markkinointijuridiikka). Tuotteiden sisällöt ovat pääosin samat kansioissa ja verkkopalvelussa – verkossa jonkin verran ekstraa, esim. Kirjanpitolautakunnan lausunnot. Tietopalvelut koostuvat seuraavista aihealueista: Palkka ja työ Taloushallinto Ulkomaankauppa Markkinointi Sihteeri ja assistentti Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

4 Kenelle palvelu soveltuu?
Palvelua käytetään laajalti erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa, esimerkiksi kirjanpito- ja lakiasiaintoimistoissa. Käyttäjiä löytyy yli toimialarajojen myös yrittäjien, talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon, ulkomaankaupan ja sihteerityön ammattilaisista. Ajantasainen tieto soveltuu erinomaisesti myös oppilaitoksiin opetusaineiston valmistelijoille, opinnäytetyön tekijöille, yleiseen tiedonhakuun ja asioiden tarkistamiseen. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

5 Palvelun sisältö tuotteittain (Metropolialla käytössä kaikki osiot)
Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

6 Palkka ja työ -sisältö Palkanlaskenta & Löneberäkning
Tarkempi sisältö: Palkanmaksu, ennakonpidätys, luontoisedut, verovapaat henkilökuntaedut, päivärahat ja muut työn suorittamisesta aiheutuneet kustannusten korvaukset, työnantajan ja työntekijän sosiaalivakuutusmaksut, työaika ja sairauspoissaolot sekä ulkomaantyö. Työsuhdeasiat & Arbetsförhållande Tarkempi sisältö : Työsopimuksen tekeminen ja muuttaminen, perhevapaat, vuosiloma, muut tilapäiset poissaolot, yhteistoiminta yrityksissä, lomauttaminen, työsuhteen päättyminen työntekijästä johtuvasta syystä ja kollektiiviperusteella, yksityisyyden suoja, tasa-arvo, työympäristö sekä sopimusmallit ja ohjeet. Työpaikan lait Tarkempi sisältö: Yleiset säännökset työsuhteesta, henkilöstön osallistumisjärjestelmät, työaika ja vuosiloma sekä vapaat, työturvallisuus, työsuojelu ja nuoret työntekijät, ammattitaudit, tapaturmavakuutus ja työterveyshuolto, työttömyys- ja palkkaturva sekä erityissäädöksiä. Työsuhteen malliasiakirjat Tarkempi sisältö: Lukuisia työsuhteisiin liittyviä asiakirjamalleja ja täyttöohjeita sekä hyödyllistä taustatietoa sopimuksista ja niiden laatimisesta. Palvelusta löytyy muun muassa malliasiakirjoja seuraavilta aihealueilta: työsopimuksen solmiminen, työaika, vuosiloma ja muut vapaat sekä työsopimuksen päättäminen ja lomauttaminen.. Osa materiaalista myös englanniksi. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

7 Taloushallinto - sisältö
Alv Tarkempi sisältö: Yleistä arvonlisäverotuksesta, rekisteröinti verovelvolliseksi, verovelvollisena toimiminen, mikä on verollista, veron laskeminen ja oikea-aikainen kohdistaminen, kuka on verovelvollinen, ostovähennykset, tavaroiden ja palvelujen oma käyttö, kiinteistöt arvonlisäverotuksessa, ulkomaantoiminnot, yritysjärjestelyt, marginaaliverojärjestelmät, alkutuotanto ja liiketoiminnan lopettaminen. Kirjanpito Tarkempi sisältö: Yleiset säännökset, juoksevan kirjanpidon hoitaminen, tulot, menot, taseen erät, tilinpäätös, konsernitilinpäätös, kirjanpitolainsäädäntöä, kirjanpitolautakunnan yleisohjeet ja lausuntoja. Vero Tarkempi sisältö: Tuloverotuksen perusperiaatteet, ennakkoperintärekisteri ja ennakkokanto, veronalaiset ja verovapaat tulot, menon vähennyskelpoisuus, jaksottaminen, varaukset ja tappiontasaus, eri yritysmuotojen verotus, osinkojen verotus, kulukorvaukset ja verovapaat edut, oikeustoimet yrityksen kanssa, konserniverotus, yritysjärjestelyt, yrityksen myynti, yritystoiminnan lopettaminen, yrityksen sukupolvenvaihdos, verosuunnittelu ja ennakkoratkaisujen hakeminen, vakuutusturva, ongelmia verottajan kanssa, erityistapauksia, verotaulukot ja erityistietoja. Yhtiöoikeus Tarkempi sisältö: Yleiset periaatteet ja osakkeet, perustaminen, yhtiön hallinto ja tilinpäätös, yhtiön rahoitus, varojen jakaminen, sidotun oman pääoman alentaminen ja velkojiensuojamenettely, yhtiön omat osakkeet, yhtiörakenteen muuttaminen, yhtiön purkaminen, rekisteristä poistaminen, yrityssaneeraus ja konkurssi, seuraamukset ja oikeussuoja sekä osakeyhtiöön liittyviä erityiskysymyksiä. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

8 Ulkomaankauppa -sisältö
Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat Tarkempi sisältö: Ulkomaankaupan tietolähteitä, ulkomaankaupan juridiikka, maksutavat ja asiakirjat, liikekirjeenvaihdon malleja, sopimusmalleja ja yleisiä sopimusehtoja sekä ulkomaankaupan arvonlisä- ja tuloverotus. Ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus Tarkempi sisältö: Kansainväliset kuljetukset ja toimitustapalauseke, huolitsija, yhteisökauppa ja kolmansien maiden kauppa, valmisteverotus, tulliyhteisöt eräissä maissa, tavaran vakuuttaminen, lähdeluettelo ja yhteystietoja. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

9 Markkinointijuridiikka - sisältö
Tarkempi sisältö: Tärkeimmät markkinointia koskevat säädökset, sopimattomat ja aggressiiviset menettelyt, totuudenvastaiset ja harhaanjohtavat tiedot, markkinointiarpajaiset ja -kilpailut, kylkiäiset ja yhdistetyt tarjoukset, hintojen ilmoittaminen, etämyynnin markkinointisäännökset, viraalimarkkinoinnin säädökset, henkilötietojen käyttäminen suoramarkkinoinnissa ja yrityksen tunnusten suojaaminen immateriaalioikeuksilla, sosiaalisen media juridiikka, verkkokauppa, tuotesijoittelu, ohjelmien sponsorointi ja eri toimialojen markkinointijuridiikka. Sisältö kattaa sekä b-to-b- että b-to-c –markkinoinnin pelisäännöt. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

10 Sihteeri ja assistentti - sisältö
Tietoa liikematkustuksesta, tapatiedosta, viestinnästä, kielenhuollosta, tekijänoikeuksista, kouluttautumisesta, verkostoitumisesta ja tapahtumien järjestämisestä. Vinkkejä ja listoja, kuten matkalle lähtijän tarkistuslista, tapahtumajärjestäjän muistilista, pukukoodit, arvomerkit ja istumajärjestys. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

11 Palvelun muu sisältö KauppakamariTieto-palvelusta löytyy jatkuvasti päivitettävän tietosisällön lisäksi asiantuntija-artikkeleita, käytännön oikeustapauksien ratkaisuja, hyödyllisiä linkkejä lisätiedon hakemista varten, usein kysyttyä –palsta, jossa asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin sekä ajankohtaisia toimituksen artikkeleita ja tiedotteita. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

12 Päivitykset KauppakamariTieto-palvelun sisältöä päivitetään asiantuntijoiden toimesta useamman kerran vuodessa. Tiedot päivityksistä löytyvät kunkin osion yhteydestä, jossa tuotteen ”etusivulla” näkyy viimeisin päivityskokonaisuus ja sisällysluettelosta löytyvät Päivitykset-osiosta aiemmat päivityskoosteet. IP-tunnistuksella palvelua käyttäville ei toimiteta erillisiä sähköpostipäivityksiä (PäivitysUutiskirje ja Uutiskirje Extra). Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

13 Palvelun käyttö KauppakamariTieto-palvelua voi käyttää millä tahansa nettiyhteyden ja –selaimen sisältävällä laitteella (esim. tietokone, tabletit ja älypuhelin). Tiedon etsintä tapahtuu joko hakutoiminnetta käyttäen tai sisällysluettelon kautta klikkaamalla otsikoita ja alaotsikoita. Osassa tuotteista myös asiasanahaku. Viittausohjeet löytyvät sisäänkirjautumisen jälkeisen etusivun oikean laidan Ohjeet- linkin takaa. Dokumentteja (koko lukuja tai osia) voi tulostaa sekä muuttaa suoraan PDF-muotoon (jolloin myös tallennus mahdollista) . Työkalut (muistiot, muistilaput ja kommentit) eivät ole käytössä IP-tunnistautumisen kautta tulevilla käyttäjillä. Metropolian sisäiseen käyttöön. Kopiointi kielletty.

14 Lisätietoja palvelusta:
Tuotepäällikkö Pirita Syrjäntö


Lataa ppt "KAUPPAKAMARITIETO Ajantasaiset tietopalvelut ammattilaisille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google