Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Urheilutoimitus ja -seurat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Urheilutoimitus ja -seurat"— Esityksen transkriptio:

1 Urheilutoimitus ja -seurat
Ilman keskinäistä kommunikointia tuhat ja yksi hyvää tarinaa jää kertomatta

2 Savon Sanomien urheilutoimitus
Viisi vakituista toimittajaa: Kari Haavisto (esimies), Jouni Huttunen, Wesa Koistinen, Tomi T. Turunen ja Tapio Hartikainen. Kumppanilehdet: Keskisuomalainen (5), Karjalainen (5) ja Etelä-Suomen Sanomat (4) Avustajat: Omalla levikkialueella (Kuopio-Siilinjärvi, Iisalmi, Varkaus) ja eri puolilla maata

3 Urheilu elää iltaisin Urheilutoimitus työskentelee arkisin kahdessa vuorossa (8.30 – ja 16 – 23.30). Vapaat, loma-ajat, sairastumiset jne. vaikuttavat enimmäkseen niin, että päivävuoro putoaa pois. Lehti tehdään illalla. Viikonloppuisin vain iltoja ellei ennakkoon tiedossa olevien tapahtumien vuoksi tarvita päivällä. Urheilutoimittaja ei ole aina töissä, vaikka onkin urheilusta aina kiinnostunut.

4 Jos toimittaja ei tiedä, lehti ei kerro
Edelleenkin on harhaluulo, että tiedot tapahtumista ja uutisista ilmestyvät itsestään. Ilman ennakkotietoa, juttuun on vaikea varata sen enempää tilaa lehdestä kuin tekijääkään. Urheilun pirstaloituessa toimitus tarvitsee apua myös lajien ymmärtämisessä.

5 Urheilun yhteystiedot
Puhelin (017) Urheilun viikko suunnitellaan maanantaisin Arki-iltaisin töissä on yksi urheilutoimittaja ellei hyvissä ajoin aiemmin (3 viikkoa) ole tiedossa menoja. Lauantaina ja sunnuntaina töissä 2-3, taittamista ja pikkujuttuja enemmän.

6 Yhteyttä sähköpostilla
Mitä? Missä? Milloin? Miksi paikalle kannattaisi tulla? Keneltä lisätietoa? Asiat sähköpostin tekstikenttään. Ei liitteitä. Tapahtumista ennakkovaroitus mahdollisimman hyvissä ajoin Lähempänä tapahtumaa, muistutus

7 SS-urheilun julkaisuperiaatteita
Mistä emme tee juttuja: Alle 14-vuotiaista kilpaurheilun näkökulmasta, tuloksia julkaisemme seitsenvuotiaista ylöspäin Veteraaniurheilusta kilpaurheiluna Ammattialojen, työpaikkojen tms. kilpailuista Lajeista, joita pidämme keinotekoisina.

8 Suuret vs. pienet lajit Uutiskynnys elää.
Yleensä julkaisukynnys korkein sunnuntain lehteen ja matalin maanantaihin. Pienestä lajista pitää löytää yleisemmin kiinnostava näkökulma Uutuus, yllätyksellisyys, putket, ilmiö…

9 Suuret lajit Painotukset elävät menestyksen ja yleisön kiinnostuksen mukaan Jääkiekko, jalkapallo, maastohiihto, yleisurheilu… Suuria lajeja seurataan aktiivisesti. Savon Sanomien alueella mäkihyppy ja lentopallo ovat suurempia lajeja kuin muualla. Vastaavasti maailmalla suurista lajeista esim. koripallo, käsipallo ja uinti ovat meille pieniä.

10 Jalostetaan ideoita yhdessä
Kiinnostavia aiheita on paljon, on vain löydettävä sopiva lähestymiskulma. Se ei ole uutinen, että harjoituksissa käy 20 tyttöä, mutta siitä tulee uutinen, jos kymmenen heistä nimi on Anni tai yhden koululuokan kaikilla oppilailla on sama harrastus.

11 Mutta ilman yhteydenottoa
Ottakaa yhteyttä Osaamme sanoa myös Ei Mutta ilman yhteydenottoa Emme pääse sanomaan Kyllä


Lataa ppt "Urheilutoimitus ja -seurat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google