Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LUONNOLTAAN ROHKEAT WWF:n Päivätyökeräys syksy 2013 ja kevät 2014

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LUONNOLTAAN ROHKEAT WWF:n Päivätyökeräys syksy 2013 ja kevät 2014"— Esityksen transkriptio:

1 LUONNOLTAAN ROHKEAT WWF:n Päivätyökeräys syksy 2013 ja kevät 2014

2 NUORET VAPAAEHTOISET TEKEVÄT ARVOKASTA LUONNONSUOJELUTYÖTÄ Luonnoltaan rohkeita ovat WWF:n nuoret vapaaehtoiset, jotka laittavat itsensä likoon ympäristönsä ja yhteisönsä hyvinvoinnin puolesta – usein varsin haastavissa olosuhteissa.

3 WWF SUOMI TUKEE VAPAAEHTOISIA SUOMESSA JA ULKOMAAN KOHTEISSAAN.
WWF tarvitsee varoja vapaaehtoisten kouluttamiseen, varustamiseen, muonitukseen ja ohjaamiseen sekä matka- ja majoituskustannuksiin. WWF:n asiantuntijat suunnittelevat, koordinoivat ja raportoivat.

4 Katso video Nirajsta SALAMETSÄSTYKSEN VASTAISET PARTIOT, NEPAL Uhanalaisten tiikereiden, sarvikuonojen ja norsujen salametsästys on suuri ongelma. Se uhkaa tappaa lajeja sukupuuttoon. Vapaaehtoiset partiot tekevät omissa kotimetsissään arvokasta ja tuloksellista työtä salametsästyksen kitkemiseksi. Nuoret miehet tekevät partiointikierroksensa päivin ja öin uhmaamalla vaarallisia salametsästäjiä ja villieläimiä.

5 Katso video Khotiemista
ORANKIEN PESÄLASKENTA, INDONESIA, BORNEON SAARI Maailman suurin puussa elävä sukulaisemme on oranki. Niitä elää enää Indonesiassa. Suurin syy kannan vähenemiseen on sademetsien tuhoutuminen eli orankien elinympäristöjen pieneneminen. Vapaaehtoiset pesälaskijat tuottavat tärkeää tietoa asiantuntijoille vaikeakulkuisessa maastossa, pitkien etäisyyksien päässä Borneon sydämessä.

6 Katso video Teemusta MERIKOTKAN POIKASTEN LASKEMINEN JA RENGASTAMINEN, SUOMEN RANNIKKO Merikotka oli kuolemaisillaan sukupuuttoon Suomessa 70-luvulla, jolloin WWF aloitti sen suojelun ja perusti vapaaehtoisen merikotkatyöryhmän. Kanta on ruokinnan ja muun suojelutoiminnan ansiosta elpynyt. Tutkimustuloksiin perustuva suojelutyö jatkuu. Hyväkuntoiset rengastajat kiipeävät korkealle pesäpuuhun joutuen usein väistelemään puolustavaa emoa.

7 Katso video Shakantalasta
KYLÄMETSIÄ SUOJELEVAT VAPAAPALOKUNTALAISET, NEPAL Elintärkeitä yhteisömetsiä halutaan suojella herkästi syttyviltä metsäpaloilta. Metsä antaa ihmisille toimeentuloa, ruokaa ja polttopuita. Metsä on monien uhanalaisten eläinten, kuten tiikerien, sarvikuonojen ja elefanttien koti. Metsäpaloilla on suoria vaikutuksia eläinten elinympäristöön, joten torjumalla metsäpaloja suojellaan myös niitä. Työ on kuumaa ja raskasta ja onnettomuuksia sattuu ilman koulutusta.

8 ÖLJYNTORJUNTAJOUKOT ITÄMERELLÄ
Katso video Emiliasta ÖLJYNTORJUNTAJOUKOT ITÄMERELLÄ Öljyonnettomuuksien riski on kasvanut Itämerellä lisääntyneiden öljykuljetusten ja muun liikenteen myötä. Vapaaehtoiset öljyntorjujat puhdistavat onnettomuuden sattuessa öljyyntyneitä rantoja ja lintuja. WWF:n Suomen joukkoihin kuuluu jo yli 6500 ihmistä. Öljy on vaarallista, jos sitä joutuu iholle tai silmiin. Hyvä varustus suojaa myös lintujen nokkimiselta. Oikeat työtavat opitaan koulutuksessa.

9 ESIMERKKEJÄ SIITÄ, MITÄ TUELLANNE SAADAAN AIKAISEKSI:
5000 € salametsästyksen vastaisen partion toiminta yhdellä suojelualueella vuoden ajan Nepalissa 50 € polkupyörä metsänvartijalle Nepalissa 30 € lamput ja sadevarusteet kyläpartiolle Nepalissa 2000 € varusteet 20:lle vapaapalokuntalaiselle Nepalissa 120 € yhden kyläläisen koulutus metsänvartijaksi Borneossa 15 € WWF saa 15 euron lahjoitusta kohti sovittuun hankkeeseen ulkoasiainministeriöltä 85 euroa ulkomaanprojektejaan varten

10 ESIMERKKEJÄ SIITÄ, MITÄ TUELLANNE SAADAAN AIKAISEKSI:
8 000 € merikotkien pesäpaikkojen suojelun sekä poikas- ja pesäinventoinnin vuosikustannus. Tällä inventoidaan 150 pesää ja rengastetaan lähes 300 poikasta 200 € yhden vapaaehtoisen kouluttaminen puhdistamaan ja hoitamaan öljyn tahrimia lintuja 80 € yhden öljyntorjujan varusteet: öljynkestävä PVC-sadeasu, suojahaalari, saappaat, suojalasit, hanskat ja öljynkeräysvälineet 80 € päivän aamu- ja välipalat perinneympäristöä entisöivälle talkooporukalle (n. 18 henk.) Suomen rannikolla 30 € kuusi pari työhanskoja talkooporukalle Suomessa

11 TEITÄ TARVITAAN – TERVETULOA MUKAAN NÄIHIN TALKOISIIN!
”Emme hyväksy maailmaa ilman tiikereitä. Itämeri on ihana eikä sitä saa pilata.” TEITÄ TARVITAAN – TERVETULOA MUKAAN NÄIHIN TALKOISIIN! Päivätyökeräyksellä osallistutte hienolla tavalla luonnon ja ihmisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Luonnon köyhtymisen pysäyttämiseen. WWF ja tuhannet vapaaehtoiset luonnonystävät kiittävät arvokkaasta tuestanne. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: wwf.fi/paivatyokerays Keräysaika: syksy 2013 ja kevät 2014.


Lataa ppt "LUONNOLTAAN ROHKEAT WWF:n Päivätyökeräys syksy 2013 ja kevät 2014"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google