Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valon taittuminen Valon taittuminen johtuu valon erilaisista kulkunopeuksista optisilta tiheyksiltään erilaisissa aineissa. Kun valo tulee vinosti optisesti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valon taittuminen Valon taittuminen johtuu valon erilaisista kulkunopeuksista optisilta tiheyksiltään erilaisissa aineissa. Kun valo tulee vinosti optisesti."— Esityksen transkriptio:

1 Valon taittuminen Valon taittuminen johtuu valon erilaisista kulkunopeuksista optisilta tiheyksiltään erilaisissa aineissa. Kun valo tulee vinosti optisesti harvemmasta aineesta tiheämpään, se taittuu normaaliin päin. Kun valo tulee vinosti optisesti tiheämmästä aineesta harvempaan, se taittuu normaalista poispäin. Kokonaisheijastus tapahtuu, kun valonsäteet tulevat riittävän vinosti optisesti tiheämmästä aineesta harvempaan aineeseen. Kokonaisheijastuksessa yhtään valoa ei pääse rajapinnan läpi vaan kaikki valo heijastuu rajapinnassa. Optisen kuidun käyttö perustuu valon kokonaisheijastukseen.

2 Valon ominaisuuksia Tullessaan vinosti optisesti erilaiseen aineeseen valo taittuu. Kohtisuorasti rajapintaan tuleva valo ei taitu. Kokonaisheijastuksen rajakulma vedestä ilmaan on 49. Optisessa kuidussa tapahtuvaa kokonaisheijastusta hyödynnetään monissa laitteissa ja tietoliikenteessä. Kangastus on luonnossa tapahtuva kokonaisheijastus.


Lataa ppt "Valon taittuminen Valon taittuminen johtuu valon erilaisista kulkunopeuksista optisilta tiheyksiltään erilaisissa aineissa. Kun valo tulee vinosti optisesti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google