Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valokuitu Tehnyt MIKA ja Kasper. Valokuitu Valokuitu on ohut, lasista ja muovista valmistettu kuitu, jonka tarkoituksena on johtaa valoa. Valon taajuus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valokuitu Tehnyt MIKA ja Kasper. Valokuitu Valokuitu on ohut, lasista ja muovista valmistettu kuitu, jonka tarkoituksena on johtaa valoa. Valon taajuus."— Esityksen transkriptio:

1 Valokuitu Tehnyt MIKA ja Kasper

2 Valokuitu Valokuitu on ohut, lasista ja muovista valmistettu kuitu, jonka tarkoituksena on johtaa valoa. Valon taajuus on satoja terahertsejä ja tietoliikenteessä moduloidulla LED- tai laservalolla voidaan lähettää tietoa suurilla nopeuksilla. Paksumpaa muovikuitua käytetään valon johteena ja sisustuksessa.

3 Valokaapeli Tunnetuin muoto valokuidusta on siitä valmistettu valokaapeli. Valokaapeli on syrjäyttämässä perinteisen kuparikaapelin tiedon siirrossa. Lääketieteessä kaapelia käytetään vatsan tähystämiseen.

4 Miten valokuitu toimii? Kuten viereisessä kuvassa ilmenee valosignaali kokonaisheijastuu johdon sisällä ja kulkee johtoa pitkin. kokonaisheijastuminen on sitä, että valo heijastuu aineiden rajapinnasta taittumatta

5 Valokuidun tutkimukset Tässä kuvassa Laser-valoa heijastetaan valokuituun, ja näkyy kuinka valo matkaa putken myötäisesti.

6 Tässä on sama ilmiö, mutta pienemmässä kaavassa. (Kuvassa on valokaapelia johon heijastetaan Laser-valoa)

7 Tämä kuva osoittaa kuinka putkessa matkaava laser ei luovuta valoa. (käteen heijastuva valo on putkesta poistuva valo)


Lataa ppt "Valokuitu Tehnyt MIKA ja Kasper. Valokuitu Valokuitu on ohut, lasista ja muovista valmistettu kuitu, jonka tarkoituksena on johtaa valoa. Valon taajuus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google