Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Päihdyttäviä aineita.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Päihdyttäviä aineita."— Esityksen transkriptio:

1 Päihdyttäviä aineita

2 Riippuvuus -Voimakas fyysinen tai psyykkinen tarve; halu tai pakko toistaa tiettyä toimintaa tai tunnetilaa. -Nuori voi tulla riippuvaiseksi tupakasta ja huumeista jo muutaman käyttökerran jälkeen.

3 Päihteet Kemiallinen aine, joka vaikuttaa aivoihin ja keskushermostoon muuttaen ja sekoittaen niiden toimintaa, esim. tupakka, alkoholi, huumeet ja nuuska. Myös monia lääkkeitä ja teknisiä aineita.

4 Sekakäyttö Sekakäyttö on alkoholin, lääkkeiden ja huumeiden käyttöä samaan aikaan. Sekakäyttö voi aiheuttaa erilaisia seurauksia elimistössä ja käyttäytymisessä.

5 Vieroitusoireet Riippuvuutta aiheuttavan aineen käytön lopettamisesta johtuvia erilaisia epämiellyttäviä oireita.

6 Päihtyneen ihmisen käytös
Päihtyneen ihmisen käytös voi joskus muuttua hyvin arvaamattomaksi. -Mieliala voi muuttua rajusti -Havaintokyky heikkenee -Tunteet koetaan eri tavalla

7 Mielihyvästä mielipahaan
Aluksi päihteet aiheuttavat mielihyvää, mutta jälkeenpäin syntyy halu päihtyä uudestaan.

8 Kysymykset Onko nuuska päihde? Kyllä/ei Onko riippuvaisuus yhteistä päihteille? Kyllä/ei Käytetäänkö sekakäytössä alkoholin lääkkeiden ja huumeiden yhdistettä? Kyllä/ei Onko päihteiden myyminen alaikäisille laitonta? Kyllä/ei Onko päihteet kemiallisia aineita? Kyllä/ei Heikkeneekö päihtyneen ihmisen havaintokyky? Kyllä/ei


Lataa ppt "Päihdyttäviä aineita."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google