Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PAAVALI Henkilö Paavali ainut apostoli, joka ei henkilökohtaisesti tavannut Jeesus Nasaretilaista alkuperäiseltä nimeltään Saul, lähtöisin Vähästä-Aasiassa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PAAVALI Henkilö Paavali ainut apostoli, joka ei henkilökohtaisesti tavannut Jeesus Nasaretilaista alkuperäiseltä nimeltään Saul, lähtöisin Vähästä-Aasiassa."— Esityksen transkriptio:

1 PAAVALI Henkilö Paavali ainut apostoli, joka ei henkilökohtaisesti tavannut Jeesus Nasaretilaista alkuperäiseltä nimeltään Saul, lähtöisin Vähästä-Aasiassa Tarsoksesta vainosi kristittyjä, mutta kääntyi kristityksi (Damaskon tien ilmestys Apt. 9:3) teki kolme laajaa lähetysmatkaa (neljäs matka Roomaan vangittuna) kuoli Roomassa v. 64 ilmeisesti keisari Neron vainoissa Kirjeistä Paavali on jälkipolville tuttu kirjeidensä kautta Roomalaiskirje ja Galatalaiskirje ovat hänen keskeisimpiä kirjeitään nämä kaksi kirjettä muodostavat kokonaisuuden, joka vaikutti mm. uskonpuhdistuksen syntymiseen Luther oivalsi näitä kirjeitä lukiessaan koko luterilaisen teologian keskeisen ajatuksen: ihminen ei tarvitse hyviä tekoja pelastuakseen, vaan Jumala pelastaa hänet armosta (Room. 3:12-26) Mitä Paavali opetti? Paavalin julistuksen keskeinen teema on, että ” Kristus on lain loppu" Paavali tiivistää Uuden testamentin sanoman vaatimukseen: on uskottava, että Jeesus on Herra ja että Jumala on hänet kuolleista herättänyt evankeliumin sisältönä ei ole oppi, vaan Jumalan teot


Lataa ppt "PAAVALI Henkilö Paavali ainut apostoli, joka ei henkilökohtaisesti tavannut Jeesus Nasaretilaista alkuperäiseltä nimeltään Saul, lähtöisin Vähästä-Aasiassa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google