Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1. Maailmanperintö-kohteet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1. Maailmanperintö-kohteet"— Esityksen transkriptio:

1 1. Maailmanperintö-kohteet

2 Kiinan muuri

3 Kiinan muuri 200-luvulla ennen ajanlaskua Kiinan keisari Qin Shi Huangdi yhdisti muurilla Kiinan silloisella rajalla sijainneita linnoituksia. Tarkoitus oli suojella Kiinaa pohjoisesta tulevilta hyökkäyksiltä. Kiinan muurin pituus on yhteensä yli kilometriä, mutta paikoitellen muuri on huonossa kunnossa. Pätkiä muurista on kuunnostettu turisteja varten. Kiinan muuri kuvastaa muinaisen kiinalaisen kulttuurin loistoa. Se on huomattava ja ainutlaatuinen sotilasarkkitehtuurin merkkiteos.

4 Igassun putoukset

5 Igasun putoukset Igassun putoukset ja niitä ympäröivä kansallispuisto ovat kuuluneet UNESCO:n maailmanperintölistalle vuodesta 1984. Paikka sijaitsee Argentiinan ja Brasilian rajalla. Igassun putoukset on yksi maailman vaikuttavimmista vesiputouksista. Ne ovat noin 70 metriä korkeat. Putouksia ympäröivässä sademetsässä elää noin eri lajia: muun muassa mölyapinoita, kaimaani- krokotiileja ja isomuurahaiskarhuja.

6 Suomenlinna

7 Suomenlinna Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on rakennettu 1700-luvulla. Alunperin sen tarkoitus oli suojella Ruotsin kuningaskuntaa Venäjän hyökkäyksiltä. Alue on kooltaan 210 hehtaaria, ja se sijaitsee yhteensä kuudella eri saarella. Siihen kuuluu noin 200 rakennusta ja kuusi kilometriä aluetta suojelevia muureja. Nykyään Suomenlinna on yksi Suomen suosituimpia turistinähtävyyksiä ja koti noin 850 asukkaalle.

8 Capoeira

9 Capoeira Capoeira on varsinkin Brasiliassa suosittu perinne, joka on samaan aikaan sekä itsepuolustusta että tanssia. Sitä säestetään afrobrasilialaisella musiikilla. Capoeira-ympyrän keskelle menee kerrallaan kaksi ihmistä, ja he tekevät perinteeseen kuuluvia liikkeitä. Samalla ympyrän ulkokehän muodostava yleisö taputtaa, laulaa ja säestää soittimilla. Capoeira-ympyrässä siirretään perinnettä, koska muut voivat oppia perinnettä tarkkailemalla ja jäljittelemällä liikkeitä.


Lataa ppt "1. Maailmanperintö-kohteet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google