Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

FILIPPIINIT.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "FILIPPIINIT."— Esityksen transkriptio:

1 FILIPPIINIT

2 SIJAINTI Filippiinit on saarivaltio Kaakkois-Aasiassa.
Sijaitsee 14° 45′ 0″ N, 121° 0′ 0″ E Maan pohjoisin kaupunki on Laoag ja eteläisin General Santos. Filippiinien korkein kohta on Mount Apo (2954 metriä). Alin kohta on Filippiinien hauta (10540 metriä). Maantieteellisesti Filippiinejä rajaa Etelä-Kiinan meri, Sulunmeri, Celebesinmeri sekä Tyynimeri.

3 PINTA-ALA JA SIJAINTI Valtio koostuu 7107 saaresta joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin km2 Valtiossa asuu noin 108 miljoonaa asukasta. Suurin osa valtioin asukkaista asuu vain 11 saarella. Suurimpien Filippiinien saarten Luzonin ja Mindanaon osuus on yli puolet maan pinta-alasta. Suurin osa suurimpien saarien maa-alueesta koostuu vuoristoalueista ja ylätasangoista ja muutamista laskuvesialueista.

4 AIKAVYÖHYKE

5 SUHTEELLINEN SIJAINTI
Filippiinit sijaitsee kohdassa, jossa Tyynenmeren mannerlaatan sekä Filippiinien mannerlaatan työntyvät kohti Euraasian mannerlaattaa. Maa kuuluu Kaakkois-Aasialaiseen kulttuuripiiriin. Toisin kuin monissa muissa Kaakkois-Aasian maissa joissa budhalaisuus ja islam ovat pääuskontoja on Filippiinien pääuskonto kristinusko. Virallisina kielinä Filippiineillä puhutaan englantia ja filipinoa. Filippiinit kuuluvat ASEAN (Association of Southeast Asian Nations). Aluksi yhteistyöjärjestöä yhdisti vain pelko kommunistisesta Vietnamista, vuonna 1976 järjestö kuitenkin perusti myös taloudellista yhteistyötä organisoivan ohjelman.

6

7

8 LUONNONOLOT Filippiinit kuuluu niin sanottuun ”ring of fire” -alueeseen, joka on altis luonnonkatastrofeille, kuten maanjäristyksille, tulivuorenpurkauksille ja pyörremyrskyille. Filippiinien eteläiset saaret kuuluvat päiväntasaajan ilmastoon, jolle yleistä on ympärivuotuiset sateet. Saariston keski- ja pohjoisissa osissa ilmasto on trooppisempaa, ja alueella esiintyykin yksi selvä sadekausi.  Sadekaudella (kesäkuusta marraskuuhun) alueella saattaa vuoden aikana esiintyä useampiakin pyörremyrskyjä. Myöskään hirmumyrskyjen eivät ole tavattomia, niiden yhteydessä on syytä ottaa huomioon myös tulva- ja maanvyörymävaarat. 

9 LUONNONILMIÖT Filippiinit kuuluu maailman tuliperäisimpiin alueisiin. Filippiineillä on 37 tulivuorta, joista 18 on aktiivisia. Yksi aktiivisista tulivuorista on myös maan korkein kohta eli kerrostulivuori Mount Apo. Maan sijainti aktiivisilla mannerlaattojen liikkumiskohdilla aiheuttaa myös maanjäristyksiä, joista toisinaan seuraa myös hyökyaaltoja. Erityisesti taifuuneja esiintyy usein sadekaudella, mutta niitä voi sattua milloin tahansa.

10

11 LUONNONILMIÖILTÄ SUOJAUTUMINEN
Filippiineillä on monien muiden köyhien kehittyvien maiden tapaan vähän rahallisia resursseja, jonka uskotaan vaikuttavan varoituksien heikkouteen Filippiineillä sää- ja myrskytiedotuksia antavalla ilmatieteen laitos (PAGASA)  Radioasemat ovat toistaiseksi levittäneet kohtalaisen tehokkaasti varoitukset uhkaavista katastrofeista, erityisesti taifuuneista, jotka ovat paljon yleisempiä Filippiineillä kuin tsunamit. Tyynenmeren aluetta koskeva tsunamivaroitusjärjestelmä on toiminut maassa vuodesta Kun merellä sattuu voimakkaampi järistys varoitus hyökyaallosta tulee 3-10 minuutissa.

12 FILIPPIINIT TURISTEILLE
Filippiinit ovat suosittu turisti kohde kiehtovan trooppisen luontonsa takia. Monien muiden kehittyvien maiden tapaan hintataso on länsimaalaisturistille suhteellisen alhainen. Luonnon myötä myös eläimistö on eksoottinen, turisteille helpoin tapa eläimiä on nähdä erilaisilla eläinpuistoissa. Filippiineillä sijaitsee myös moni luonnonpuistoja sekä paljon paratiisirantoja.

13 PUERTO PRINCESAN KANSALLISPUISTO
Puerto Princesan kansallispuisto sijaitsee noin 50 km pohjoiseen Puerto Princesan kaupungista, Palawanin saarella Filippiineillä. Kooltaan kansallispuisto on noin 5 800 hehtaaria. Alue on myös tärkeä suojelukohde biodiversiteettinsä takia. Alueella on täysi niin sanottu vuorilta-mereen ekosysteemi ja lisäksi alueelta löytyvät yhdet Aasian tärkeimmistä metsistä.

14

15

16 LÄHTEET -FI elres=i7p4.iZj9


Lataa ppt "FILIPPIINIT."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google