Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8"— Esityksen transkriptio:

1 Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti Tervetuloa! Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu palvelut Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri Pohjois-Karjalan ammattiopisto Niittylahti

2 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto - Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista opinnoista lukiotavoittein ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

3 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
- Valmistuessaan opiskelija saa ammatillisen perustutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen Opiskelija ei saa lukion päättötodistusta, ellei suorita siihen tarvittavia kursseja. Kolmoistutkinnon suorittaminen on myös mahdollista. - Opiskeluaika on 3-4 vuotta.

4 Miksi? Paremmat työelämä- ja jatko-opintovalmiudet
- Opiskelu on vaihtelevaa ja haasteellisempaa: Ammatilliset opinnot, työssäoppiminen ja lukio-opinnot vuorottelevat keskenään.

5 Mitä vaatimuksia? - Vaatii opiskelijalta sitoutumista opiskeluun
- Peruskoulun lukuaineiden keskiarvon suositellaan olevan vähintään seitsemän ja kirjoitettavissa aineissa arvosanat mielellään vähintään seitsemän.

6 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
- Yhteistyölukio on Joensuun lyseon lukion aikuislinja. - Lukio-opintoja on 6 jaksoa lukion opetussuunnitelman mukaisesti. - Lukio-opinnot (päivä) opiskellaan Ammattiopiston jaksotuksen mukaan Ammattiopiston tiloissa Otsolassa.

7 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
- Lukuvuosittain n opiskelijaa aloittaa kahden tutkinnon opinnot. - Kahden tutkinnon suorittajia on n. 300. - n % kahden tutkinnon opiskelijoista keskeyttää lukio-opinnot. - Syksyisin/keväisin yo-kirjoituksiin osallistuu n opiskelijaa.

8 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu - päiväopintoina opiskellaan Äidinkieltä Englantia Ruotsia Matematiikkaa (lyhyt) Reaaliaineita (fysiikka, psykologia, terveystieto) Reaaliaineiden opetus on yhteistoiminta-ajalla: ma klo 8-10 ja to klo - iltaopintoina opiskellaan Pitkää matematiikkaa Muita reaaliaineita

9 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
- Lukio-opinnot korvaavat ammatillisessa perustutkinnossa (180 osp) Yhteisten tutkinnon osien (35 osp) Ammatillisten tutkinnon osien (135 osp) sekä Vapaasti valittavien tutkinnon osien (10 osp) opintoja - Osaamispisteet kertyvät yksilöllisesti opiskelijan valintojen mukaan.

10 Lukiotavoitteiden mukainen opiskelu
-Lukiojaksoja on kuusi, jotka suoritetaan erillisinä jaksoina pääsääntöisesti seuraavasti 1. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L1) 2. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L2 ja L3) 3. opiskeluvuosi 2 lukiojaksoa (L4 ja L5) 4. opiskeluvuosi 1 lukiojakso (L6)

11 Lukio-opintojen jaksotus eri opiskeluvuosina
Lv Jakso 1: Jakso 4: Jakso 2: Jakso 5: Jakso 3:

12 Lukiojaksojen sisällöt

13 Ylioppilaskirjoitukset
Ylioppilaskirjoitukset - 3. vuoden keväällä on kirjoitetaan yleensä pitkä matematiikka, reaaliaineita - 4. vuoden syksyllä on kirjoitetaan yleensä äidinkieli, englanti, ruotsi, lyhyt matematiikka

14 Opinto-ohjaus - Opiskelijan tukena Ammattiopistossa ovat ryhmänohjaaja, ammatillisen puolen opinto-ohjaaja ja lukio-opintoja koordinoiva opinto-ohjaaja sekä Aikuislukion opinto-ohjaaja (erityisesti kirjoitukset) - HOPS-muutokset tehdään aina yhdessä opon kanssa. Lukio-opintojen lopettamisesta on tehtävä kirjallinen ilmoitus (lomake).

15 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Tulevaan lukuvuoteen liittyvää - Lukion oppikirjat hankitaan ennen lukiojakson alkua äidinkielessä, englannissa, ruotsissa, matematiikassa, fysiikassa ja terveystiedossa. - Oppikirjalista on netissä 1. vuoden kt-opiskelijoille osoitteessa

16 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Tulevaan lukuvuoteen liittyvää  - 1. jaksossa ei ole lukiojaksoa (1. vuoden opiskelijoilla). Lukiojakson ajankohta selviää omalla koulutusalalla. - Iltaopintoina on tarjolla nollakurssit (=peruskoulua kertaava) äidinkielessä, englannissa, ruotsissa ja matematiikassa. Suositellaan, jos peruskoulun päättötodistuksen arvosana on jossakin näissä aineissa alle 7.

17 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Tulevaan lukuvuoteen liittyvää Nollakurssit Äidinkieli (ÄI0): – Tunnit ovat ma klo ja ke klo Lyseon lukiolla luokassa 208. Matematiikka (MAB0): – Tunnit ovat ti klo ja to klo ja Lyseon lukiolla luokassa 207. Englanti (ENA0): – Tunnit ovat ma klo ja ke klo ja Lyseon lukiolla luokassa 307. Ruotsi (RUB0): – Tunnit ovat ti klo ja to klo ja Lyseon lukiolla luokassa 309.

18 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Tulevaan lukuvuoteen liittyvää - Pitkän matematiikan 1. kurssi (MAY 1) alkaa illassa ma klo Opetus on ma klo ja ke klo Aikuislukiolla luokassa 207.  - lukuvuoden aikana opiskellaan kurssit MAY 1, MAA 2, MAA 4 ja MAA 5.

19 Tulevaan lukuvuoteen liittyvää
Tulevaan lukuvuoteen liittyvää  - Lukiojaksojen aikana on henkilökohtaiset hops-keskustelut, jossa käydään läpi ainevalintoja. Ainevalintoja ja opintoja tarkistetaan useamman kerran lukuvuoden ja opintojen aikana. - 1. lukuvuoden aikana valitaan opiskeltava reaaliaine (ei pakollinen), opiskelu alkaa 2. lukuvuonna.

20 Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto
- Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alkaessa. - Jos joku haluaa kaksoistutkinnon, niin yhteys välittömästi omaan ammatilliseen opoon.

21 Lisätietoa - www.pkky.fi -> Hakijalle -> Opiskelu ->
Lisätietoa - -> Hakijalle -> Opiskelu -> Kaksi tutkintoa - Oppikirjalista 1. vuoden kt-opiskelijoille - Joensuun lyseon lukion aikuislinja - koordinointi ja lukio-opintojen opinto-ohjaus Tuija Alhainen, p  243

22 Muuta - Pkky: sähköinen työpöytä (stp) Opiskelijan työpöytä ->
Muuta - Pkky: sähköinen työpöytä (stp) Opiskelijan työpöytä -> valitse oppilaitos (Joensuu palvelut) Kaksi tutkintoa-> - kirjalistat, Aikuislukion kurssitarjotin, yhteystiedot jne. wilma.pkky.fi – lukujärjestykset, suoritukset, poissaolot yms.

23 Opiskeluintoa!


Lataa ppt "Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google