Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä."— Esityksen transkriptio:

1 6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9

2 MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä ajalta 1500 eKr.  Ensimmäinen hoidon kuvaus on löydetty vanhoista egyptiläisistä papyruksista.  Sairaus on yleistynyt merkittävästi 1700-luvulta lähtien.  Sairauden hoito on kehittynyt huimasti viime vuosikymmeninä, ja kehittyy edelleen.  Sairauden yksi tyypillinen oire on kyhmy.  Naisilla sairauden yleisin esiintymispaikka on rinta, miehillä eturauhanen ja keuhkot.  Sairauden hoitomuotoja ovat kirurginen leikkaus, sytostaattihoito, hormonihoito ja sädehoito.

3 SYÖPÄKASVAIMEN KEHITTYMINEN Karsinogeeni aiheuttaa soluvaurion. Solu muuttuu syöpäsoluksi. Syöpäsolu alkaa jakautua. Syöpäsolut tuhoavat tervettä solukkoa. 1. 2. 3.4.

4 SYÖPÄ  Kasvaimia on sekä hyvän- että pahanlaatuisia.  Syöpä on pahanlaatuinen kasvain.  Karsinogeenit ovat syöpäriskiä lisääviä tekijöitä. Muun muassa tupakansavu on karsinogeeni.  Syöpätaudit ovat nuorilla harvinaisia.  Syöpähoitoja on monenlaisia, ja ne kehittyvät jatkuvasti. Miltä tuntuu sairastaa syöpää? Video 4min

5 Oma syke teht. 1 s. 198 TEHDÄÄN YHDESSÄ!

6 TEHTÄVIÄ  Lue oppikirjan luku 12. Syöpätaudit  Oma Syke teht. 2-3 s. 199


Lataa ppt "6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google