Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opintopolku-palaveri

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opintopolku-palaveri"— Esityksen transkriptio:

1 Opintopolku-palaveri

2 Sisältö 1. Yleistä 2. Aikataulut 3. Hakemusten tarkistaminen
4. Valintakoekutsut 5. Valintakokeen tulokset 6. Valintaperusteiden mallintaminen 7. Välilaskennat 8. Sijoittelut 9. Tilannetietoa OPH:lta (28.5.)

3 1. Yleistä 1.1. Opintopolun raportit 1.2. Sähköpostilistat

4 1.1. Opintopolun raportit Opintopolun operatiivisille raporteille on luotu KSHJ-wikiin sivut kommentteja ja kehitysehdotuksia varten: Korkeakoulujen hakijat-raportti: raportti+testaus+viikosta+6+alkaen Korkeakoulujen valintaesitys ja laajennettu valintaesitys raportit: tys-raportit Korkeakoulujen koulutukset ja hakukohteet organisaatioittain/hauittain-raportti: Raportteja voi testata tuotannossa. Kommentteja ja kehitysehdotuksia pyydetään viimeistään tänään

5 1.1. Opintopolun raportit, osa 2
Olisiko mahdollista korjata Opintopolusta otettavia Excel-raportteja niin, että kaikki aakkostaisivat samalla tavalla? Nyt esimerkiksi hakukohdekohtainen hakija-Excel (hakemuksen käsittelynäytöltä) aakkostaa v:t ja w:t sekaisin, kun taas pistesyöttö-Excel ja valintalaskennan tulos -Excel (valintojen toteuttamisnäytöltä) aakkostaa v:t ja w:t erikseen. Pistesyöttö- ja valintalaskennan tulos-Excelit jostain syystä aakkostavat Ä- kirjaimen ennen Å-kirjainta.

6 1.2. Sähköpostilistat Opintopolku-listalla on arkisto joka löytyy verkosta Täällä viestit näkyvät viestiketjuttain Viestit on hyvä otsikoida mahdollisimman kuvaavasti ja lisäksi merkitä viestien otsikkoon AMK/YO, näin kaikki tunnistavat helpommin itselle olleelliset viestit Esim. ”IB-pistesyöttö” otsikossa sekoittaa. Luotu AMK-HAPA lista jolle AMK:n asiantuntijat on lisätty. Täysin sektorikohtaiset viestit tälle listalle ASPA-ryhmä pohtinee sähköpostilistoja kokouksessaan 10.6.

7 2. Aikataulut 2.1. Kevään 2015 yhteishaku (amk) 2.2. Kevään 2015 yhteishaun aikataulut (amk) 2.3. Syksyn 2015 yhteishaun valmistelu 2.4. Syksyn 2015 yhteishaun tarkennukset

8 2.1. Kevään 2015 yhteishaku (amk)
Valintakoepisteiden tulee olla syötettynä Opintopolku.fi-järjestelmään 1. hakuajan osalta 22.5. 2. hakuajan osalta 16.6. 2. hakuajan osalta sosiaali- ja terveysala 22.6. Varsinainen valintalaskenta ja sijoittelu: 1. hakuaika 25.5., sijoitteluun mennessä. 2. hakuaika 16.6., sijoitteluun mennessä 2. hakuaika, sosiaali- ja terveysala 22.6., sijoitteluun 24.6. Valintakoetulosten kopiointi: 25.5. alkava viikko

9 2.2. Kevään 2015 yhteishaun aikataulut (amk)
AMK-sektorin aikataulut Eduunissa (polku: Aikataulut > Yhteishaun aikataulut 2015). Esivalinnat ja valintakoekutsujen postitus, valintakoetulosten tallennus ja valintalaskennan vieminen sijoitteluun: doc=/oph/kkopintopolku/Aikataulut/Yhteishaun%20aikataulut%202015/Yhtei shaku%20kev%C3%A4t%202015%20amk- sektorin%20esivalinnat%20ja%20valinnat% %20HH%20LK- P%20JS%20%282%29.docx&action="default”

10 2.3. Syksyn 2015 yhteishaun valmistelu
OPH julkaisee keskitetysti kaikki syksyn yhteishaussa mukana olevat koulutukset ja hakukohteet, jotka on viety Julkaistu-tilaan. (Tietojen päivittämisen deadline on ja aikaa on jätetty tietojen tarkistamiselle ennen julkaisua.) Jos haluatte julkaista koulutuksianne jo aiemmin, teidän tulee viedä sekä koulutukset että hakukohteet Julkaistu-tilaan, ja odotettava indeksointia, joka kestää muutaman tunnin. Opetushallitus päivittää tällä hetkellä ammattikorkeakoulujen valintaperustesuosituksen tekstejä syksyn hakuun.

11 2.4. Syksyn 2015 yhteishaun tarkennukset
Aspa-ryhmä kävi kokouksessaan läpi aikataulun niiden päivämäärien osalta, joista korkeakoulut itse päättävät ja päätti ehdottaa seuraavia muutoksia: Liitteet perillä viimeistään klo 15 Hakijoilta pyydetyt täydennykset perillä viimeistään Ei julkisesti hakijoille tiedotettava pvm, esim. jos hakija toimittaa liitteen viimeistään , mutta se on puutteellinen, hän voi täydentää sitä viimeistään Hakemukset tarkistettu viimeistään Ilmoitus kokeeseen kutsumisesta aikaisintaan Liitteet perillä viimeistään (syksyllä valmistuvat) klo 15

12 2.5. Syksyn 2015 yhteishaun aikataulut
Ammattikorkeakouluhaut vuonna 2015, todistusten ja liitteiden ym. toimitusaikataulu: =/oph/kkopintopolku/Aikataulut/Yhteishaun%20aikataulut%202015/amk- ajoitustaulukko_2015.pdf&action="default

13 3. Hakemusten tarkistaminen
3.1. Valintakoepisteet 3.2. Käyttöliittymästä poistettu KA-tieto jäänyt rajapintaan

14 3.1. Valintakoepisteet Nyt kun korjaamme valintakoepisteitä hakijoille uusilla exceleillä, niin eihän KUKAAN mene tyhjentämään kielikoe-tietoja sellaisten hakijoiden osalta, joille valintakokeen pistesyöttö-kentät ovat harmaana. Nämä hakijat on siis kutsuttu kokeeseen jonnekin toiseen AMKiin, missä kielikoetieto on jo tallennettu ja koska tuo on kielikoe- kaava on mallinnettu kaikille hakijoille kutsuajon jälkeen, tiedot näkyvät virheellisesti jokaisessa AMKissa, jossa hakijan valinta on vielä kesken. Eli korjaamme tässä vaiheessa VAIN meille kutsuttujen tietoja ja pisteitä. Suurimmalle osalle tämä on varmasti selvä asia, mutta selvennyksenä nyt vielä kaikille.

15 3.2. Käyttöliittymästä poistettu KA-tieto jäänyt rajapintaan
Tilanne: hakija sai täydet 30 pistettä ammatillisesta perustutkinnosta,  sekä pisteitä kaksoistutkinnosta, vaikka hakijalla ei ole hakulomakkeellaan kumpaakaan tutkintoa! Kyseisellä hakijalla on vain ylioppilastutkinto+lukion oppimäärä ja nyt hänet on kutsuttu ammatillisen perustutkinnon 30 p perusteella valintakokeeseen. Vastaus: Kyseessä on bugi. OPH ottaa poiminnan ko. hakijoista ja poistaa tuon ka-tiedon. Kysymys: Onko tämä nyt edennyt niin, että meidän ei tarvitse tehdä näille hakijoille mitään TAI että edes ilmoitatte AMKeille, joilla näitä virheellisesti kutsuttuja hakijoita on.

16 4. Valintakoekutsut 4.1. Koekutsu-excel 4.2. Kaksoistutkintolaisen pisteet esivalinnassa 4.3 SOTE-valintojen kutsut SOTE SOTE SOTE 3 ja Ylitäyttö/keskiarvon skaalaus 4.4. Muut esivalintaa tekevät ohjelmat

17 4.1. Koekutsu-excel Rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeen tulosten osalta ei saa otettua excel-taulukkoa vaan selaimesta riippumatta tulee herja dokumentin luonnin epäonnistumisesta.

18 4.2. Kaksoistutkintolaisen pisteet esivalinnassa
Tilanne: Kaksoistutkinnon suorittaneet eivät näköjään saa soten esivalinnoissa ammatillisen tutkinnon keskiarvosta pisteitä vaihtoehdossa yo + ammatillinen tutkinto, pelkästään yo-tutkinnon pisteet. Seuraus 25.5.: Kaksoistutkinnolla hakeneiden pisteet eivät ole muodostuneet oikein. Tästä syystä kaikki SOTE-laskennat (yhteistyössä mukana olevat valintaryhmät 1-4) joudutaan uusimaan. Kysymys: Varmaan tarkoittaa, että pitäisi myös monimuotojen ei yhteistyössä olevat ajaa uudestaan taas?

19 4.3. SOTE-valintojen kutsut
Tilanne: Useassa hakukohteessa kokeisiin kutsuttavien määrä ei täsmännyt esivalinnan aloituspaikkoihin, toisin sanoen kutsuttuja oli laskentojen jälkeen vähemmän kuin aloituspaikkoja. Ratkaisu: Tästä syystä OPH on käynyt kaikki SOTE 1 -hakukohteet läpi manuaalisesti ja lisännyt kutsuttavien listalle hakijoita niin, että kutsuttavien määrä täsmää aloituspaikkoihin. Seuraus: Tästä johtuu, että Valintalaskennan tulos -välilehdellä näkyy joidenkin hakijoiden kohdalla "manuaalisesti muokattu", tms. Kuitenkin, on edelleen mahdollista, että tarkistaessanne omaa hakukohdettanne huomaatte, että kutsuttavien määrässä on pieniä eroja Valintakoekutsut ja Valintalaskennan tulos -välilehtien välillä. Jos haluatte vielä kutsua joitakin hakijoita jo kutsuttujen lisäksi, onnistuu se Valintalaskennan tulos -välilehdellä tila-painikkeen kautta (hylätty muutetaan hyväksyttävissä- tilaan, sen jälkeen tallennetaan ja ajetaan hakukohteelle uusi laskenta. Huom! ajetaan VAIN koekutsuvaihe).  Manuaalisesti tehdystä työstä johtuen on mahdollista, että joku hakija saattaa olla hyväksyttävissä-tilassa useampaan kuin yhteen hakukohteeseen, mutta tuplakutsuja ei kuitenkaan muodostu, vaan hakija saa kutsun ylimpään saman valintaryhmän hakukohteeseen. Kommentti: yhdessä hakukohteessa on jäänyt ilmeisesti koekutsuajo tekemättä uudestaan manuaalisten muokkauksien jälkeen, jonka takia kutsuja oli 20 vähemmän kuin hyväksyttävissä olevia. Hyvä varmaan siis tarkistaa, pitääkö tehdä koekutsun ajo hakukohteelle uudestaan. Muut hakukohteet olivat meillä kunnossa. Teimme tuon ajon itse ja tuo hakukohde on nyt myös kunnossa.

20 4.3. SOTE-valintojen kutsut, osa 2
Kysymys: millä perusteella laskenta ylitäytön suhteen on tehty? Meillä on sellaisia hakijoita paljon, joilla ensimmäinen hakutoive ja keskiarvon tuottamat pisteet ovat täysin samat, mutta eivät ole saaneet meille kutsua, eivätkä mihinkään muuallekaan. Ongelmana on nyt se, että jos kaikki alkaa kutsua näitä manuaalisesti, eikä tiedetä muiden hakutoiveiden alimpia pisteitä, saattaa hakijat saada useampia kutsuja. Tilanne: Kahdesta samassa tilanteessa olevasta hakijasta toinen ei ole saanut koekutsua. Vastaus: Nuo olivat manuaalisesti kutsuttuja eli siinä on ihan inhimillinen selitys miksi tuo toinen oli kutsuttu mutta toinen ei. Mutta toinen selittävä tekijä olisi, ettei ylitäyttöön ole menty, koska siellähän oli keskiarvokriteerinä se skaalaamaton keskiarvo, eli asteikolla 4-10 olleet olivat aina paremmassa asemassa. Noilla keskiarvot 6,73 ja 3,00.

21 4.3. SOTE-valintojen kutsut, osa 3
26.5. OAMK on lähettänyt valintakoekutsut SOTE 2, 3 ja 4 valintakoeryhmille. Nyt odottelemme SOTE1:tä, koska myös siinä alkaa maanantaina valintakokeet. Diak on lähettänyt kutsut SOTE 4 valintaryhmälle.

22 SOTE 1 Kysymys: onko nyt siis niin, että Sote 1 kohdalla tuo tasapistekriteerin keskiarvon skaalaus on korjattu? Vai ei ole korjattu? Ratkaisu: Keskiarvokaava on korjattu, mutta tuo sote1 ajo on tehty ennen sitä. Kommentti: SOTE1-ryhmän kutsuttujen osalta näyttää nyt siltä että KAIKKI hakijat, joilta on poistettu virheellinen ammatillinen tutkinto + ka, ovat saaneet näistä tiedoista pisteet (tämä siis sama asia, josta laitoin eilen viestiä) Mikä mukavinta, nämähän ovat juuri niitä hakijoita, jotka ovat merkinneet keskiarvokseen 3, asteikolla tai 5, asteikolla, eli ovat saaneet virheellisesti kutsun. Tämä tarkoittaa myös sitä, että koko sotealalla on näitä virheellisesti kutsuttuja jo lähteneissä kutsuissa vaikka kuinka paljon. Me äkkiseltään arvioimme, että pelkästään meillä TAMKilla näitä virheellisiä hakemuksia oli karkeasti arvioituna noin 150 (?). Ei ole mitenkään mahdollista tällä aikataululla, että käymme jokaisen nyt kutsutun hakijan hakemuksella katsomassa onko hänellä siellä kutsun tuottavaa tutkintoa (ja sen jälkeen seuraavien kutsuttavien osalta sama homma). Onhan tähän nyt saatava korjaus! Jos tällainen tieto väärin kutsutuista kiirii heidän korviinsa, jotka jäävät ilman kutsua, on käsissämme aikamoinen katastrofi. Eikä tätä asiaa oikein voi valehdellakaan (kenen etu?).

23 SOTE 1, osa 2 Kysymys: Saammeko SOTE1:n tarkistettavaksi vielä tänään vai meneekö huomiselle 27.5.?

24 SOTE 2 IB-tutkinnon pisteiden lisäksi hakijalle on laskettu mukaan YO- tutkinnon pisteet. Hän on saanut yhteensä 41 pistettä. Maksimihan on 30 pistettä. 27p. ib-tutkinnosta ja 14p. yo-arvosanoista. Pitäisi siis varmistaa ettei näitä lasketa yhteen, koska voihan näitä olla muitakin. Ratkaisu: Kaava muutettu. Ajamalla laskennan hakuryhmälle tämä korjaantuu.

25 SOTE 3 ja 4 Kysymys: Pitääkö meidän kaikkien amkien ajaa nyt kaikki soten yhteistyökohteemme itse uudestaan? Vai ajaako OPH ne? Vai onko niin että kukaan ei aja mitään? Koska yhteistyöryhmässähän kaikkien on joko pakko ajaa, tai kukaan ei saa ajaa vain omaansa, koska muutenhan kaikki menee väärin minun ymmärrykseni mukaan? Kaipaisimme nyt ehdottomasti ohjetta mitä pitää tehdä. Tilanne: Jos joku hakija on tullut ekassa ajossa hyväksytyksi kokeeseen 1.toiveeseen väärin olevien tasapistekriteerien perusteella, mutta nyt 1.toive ajaa oman kohteensa uudestaan, jolloin hakija tippuu pois kutsutuista, koska alhaalta nouseekin sellaisia, jotka menevät hänen ohi oikeiden kriteerien mukaan. Jos kukaan muu amkeista ei aja omia ajoja uudelleen, tämä hakijahan ei siis koskaan saa yhtään kutsua tähän yhteistyöryhmään vaikka olisi pisteet riittäneet, koska ekassa vaiheessa oli kerran saanut sen kutsun jo ekaan, vai enkö vain ymmärrä?  Tai toisin päin: joku hakija ei ekassa ajossa ole saanut valintakoekutsua ykköstoiveeseen, mutta kakkoseen on pisteet riittänyt. Nyt ykköstoive ajaa ajon uusiksi, ja hakija saakin kutsun ykköstoiveeseen. Jos kakkostoive ei aja ajoa uudestaan, saa hakija siis kutsun molemmille toiveille. Ohje, OPH: suosittelemme että ajoja ei enää uusittaisi, koska niissä menee tuntikausia. Katsokaa omilta hakukohteiltanne jos haluatte kutsua lisää hakijoita, merkitkää manuaalisesti hyväksyttävissä olevaksi tällainen ja ajakaa uusi koekutsulaskenta hakukohteellenne. Muistakaa varmistaa, ettei hakijalla ole kutsua jo alemmalle toiveelle. Jos on, niin infotkaa alemman toiveen amkia. Kommentti:  Me ajoimme siis nämä hakukohteet uudelleen ennen kuin saimme tämän tiedon, ettei niitä saakaan ajaa JA nythän on niin, että emme tiedä ketkä näistä ovat sellaisia, jotka eivät olleet kutsutuissa edellisillä kutsuajoilla.

26 4.3.4. Ylitäyttö/keskiarvon skaalaus
Tilanne: Kaikki tasapistetilanteessa eivät ole saaneet kutsua, vaikka olisi pitänyt. Koskee soten valintaryhmiä 3 ja 4. Syksyllä kävimme korjaamassa nämä käsin ”hyväksyttävissä”, mutta olisiko tähän jotain muuta keinoa, sillä koskee muitakin hakukohteita ja näitä on paljon! Kommentti: Esivalintavaihe menee tasasijatilanteessa arvonnalla, eli siinä ei ollut mahdollista käyttää ylitäyttöä. Onko näin? Aiempi ohje OPH:lta: OPH vie myös esivalinnan vaiheelle jononmuodostuskriteerit. Esivalinnassa on aina ylitäyttö, jos näitä ”ylimääräisiä” ei haluta, tarvitsee käydä käsin hylkäämässä  ja tehtävä sen jälkeen koekutsulaskenta uudestaan hakukohteelle.” Kommentti: Sinänsä tässä ei olisi ollut ongelmaa, koska kriteerinä meillä olisi muuten voinut olla arvonta, mutta nyt kun nuo tasapistekriteeritkin on menneet väärin… Teemmekö tuon Tila-painikkeen kautta muutokset ja sen jälkeen itse koekutsulaskennat? Vai tekeekö OPH jotain?

27 4.3.4. Ylitäyttö/keskiarvon skaalaus, osa 2
Muistutuksena, että järjestyskriteerejä lisättiin myös esivalintaan. Tasasija ei ole sama asia kuin tasapiste. Kommentti, OPH: Esivalinta menee aina ylitäytöllä. Ja ylitäyttö toimii aivan oikein, ei niin kuin syksyllä. Ainoastaan ongelma on ka. kriteerissä. Ratkaisu 26.5.: Korjasin juuri ennen klo 11 tuon kaavan, että jos olette sen jälkeen tehnyt laskentoja, niin pitäisi olla tasapisteet kunnossa. Kysymys: Onko korjaus tehty kaikkiin sote-alan valintaryhmiin? Kommentti: tarkistukset SOTE3:n ja SOTE4:n osalta ovat jo niin pitkällä, ettei kannattane alkaa uusimaan kaikkia koekutsuajoja? Se aiheuttaisi tarkistuksen aloittamisen alusta. Meillä tuli korjaus kahdelle hakijalle tämän keskiarvoasian johdosta ja teimme korjauksen käsin ja teimme valintakoelaskennan ko. hakukohteeseen.

28 4.4. Muut esivalintaa tekevät ohjelmat
Huomasin Sote-keskusteluista, että kaksoistutkintojen pisteytys oli Sotessa ollut virheellinen. Vaikka Haaga-Heliassa ei Sote-alaa olekaan tarkistin pistytyksen meidänkin esivalintaa tekeviltä ohjelmilta. Haaga-Helialla on neljä koulutusohjelmaa (Haagan restonomi-päiväohjelmat ja Vierumäen liikunta-päivä), jossa tehdään koulumenestyksen perusteella esikarsintaa. Yo+lukio ja ammatillinen tutkinto -pisteytykset näyttävät menevän oikein, mutta Yo+ammatillinen tutkinto -pisteytys menee järjestelmällisesti niin, että ammatillisesta perustutkinnosta tulee 0 pistettä. Laskimme näihin ohjelmiin kaksoistutkinnolla hakevien koulumenetyspisteet käsin ja löysimme kaksi hakijaa, jotka olivat jääneet ilman kutsua ko virheen vuoksi. Lähetämme heille kutsut jälkijunassa huomiseen mennessä. Saisiko tämän virheen korjattua. Se tulee vastaan kuitenkin lopullisissa valinnoissa uudelleen.

29 5. Valintakokeen tulokset
5.1. Pakollinen osio ei pakollinen (amk) 5.2. Valintakoepiste-excel 5.3. Valintakoepisteet väärälle henkilölle

30 5.1. Pakollinen osio ei pakollinen (amk)
DP in International Business –koulutuksen valintakokeessa on pakollinen kieliosio, lisäksi kaikki osat on suoritettava hyväksytysti Joidenkin hakijoiden kohdalla ”Pakollinen kielikoe valintakokeessa” ja ”Pakollinen osio” –sarakkeissa lukee ”Ei vaadita” Sen sijaan eräillä hakijoilla, jotka ovat merkinneet suomalaisen yo-tutkinnon englanninkielen arvosanan, lukee näissä sarakkeissa ”Merkitsemättä” Mistä tämä voi johtua? Onko ratkennut?

31 5.2. Valintakoepiste-excel
Mitä valintakoepiste -exceliin pitäisi merkitä niiden hakijoiden kohdalle, joita ei ole kutsuttu kokeeseen? Jätetäänkö heidän tietonsa 'merkitsemättä' -tilaan vai pitäisikö laittaa 'ei vaadita' tai 'ei osallistunut'? Mitä merkitään 'Kansainvälisten yo-tutkintojen koulumenestyspisteet' -kenttään niille hakijoille, jotka ovat osallistuneet kokeeseen, mutta joilla ei ole kv. yo-tutkintoa? 'Osallistunut' vai 'ei vaadita'? Onko toimintatapa tiedossa?

32 5.3. Valintakoepisteet väärälle hakijalle
Tilanne 1: Hakukohteessa on kaksi Järvi-nimistä hakijaa ja koepisteet olivat siirtyneet väärälle hakijalle. Ratkaisu: Pisteet on korjattu uudella siirrolla Tämä tosin pysähtyi vaiheeseen 80 %, 4/5. Tästä ei ilmeisesti tarvitse välittää. Tilanne 2: "Väärällä" Järvellä ei ole pisteitä ja kokeeseen osallistumistieto on 'Ei osallistunut'. Ongelma: Opintopolku ei hylkää väärää Järveä kokeeseen osallistumattomuuden tai liian alhaisten osakoepisteiden vuoksi ja olisi kovasti lähettämässä hänelle koekutsua. ”Kokeilin jo odottaa yön ylikin. Pistesyöttö-näyttö on tänään tyhjä, muuta vaikutusta yöllä ei ollut. Valinta-ajojen lopputulos on tänään sama kuin eilen.” Kysymys: Kuinka tulisi toimia?

33 6. Valintaperusteiden mallintaminen
6.1. Valintajonot vahingossa sijoitteluun 6.2. Valintajonojen järjestys

34 6.1. Valintajonot vahingossa sijoitteluun
Kysymys: Tekniikan vieraskielisten koulutusten koepisteet -jonot ovat siirtyneet viikonlopun aikana sijoitteluun, vaikka näin ei pitänyt olla. Kyseisten koulutusten valintaperusteissa oli alunperin täpät kohdassa ’Siirretäänkö lasketut tulokset automaattisesti sijoitteluun’, mutta ne käytiin OPH:n toimesta viime viikolla poistamassa. Jostain syystä koepisteet -jonot ovat kuitenkin iltapäivällä siirtyneet sijoitteluun. Mikä neuvoksi, pystyykö OPH poistamaan jonot sijoittelusta? Ratkaisu: ei ongelmaa, jatkakaa vain tarkistuksia. Kunhan ette hyväksy valintaesitystä, niin tiedot eivät ole julkisia.

35 6.2. Valintajonojen järjestys
Jos ammattitutkinnon omaavat ajetaan ensin niin eikö silloin käy juuri niin, että jos hakijalla on sekä ammattitutkinto, että yo, niin hän tulee kutsutuksi ammattitutkinnolla, vaikka olisi voinut tulla kutsutuksi koulumenestyksen perusteella? Eli tulee kutsuttua enemmän väkeä kuin jos yo -jono olisi ajettu ensin ja ko. hakija olisi poistunut ammattitutkinnon jonosta? OPH: Jätetään jonot siihen järjestykseen, jossa ne nyt on Opintopolussa. Jos jollain tarvetta muuttaa, käy muuttamassa järjestyksen hakukohdekohtaisesti. Tarvitaanko vielä tarkennusta eri hakukelpoisuusperusteella hakevien ajoprioriteeteistä?

36 7. Välilaskennat 7.1. Suoritusrekisterin käyttökatko

37 7.1. Suoritusrekisterin käyttökatko
Suoritusrekisterissä on ollut käyttökatko 25.5. klo 9-10 aikana tehdyt laskennat tulee tämän johdosta tehdä uudestaan.

38 8. Sijoittelut 8.1. Ensimmäinen sijoittelu 8.2. Sijoitteluun viemisen aikataulut wikiin

39 8.1. Ensimmäinen sijoittelu
Korkeakoulujen kevään 2015 yhteishaulle on tehty ensimmäinen sijoittelu 24.5. Sijoittelu tehdään joka aamu klo 7.00.

40 8.2. Sijoitteluun viemisen aikataulut wikiin
Opetushallitus on vienyt KSHJ-wikiin hakukohdekohtaisen taulukon, johon pyydämme teitä viemään jonokohtaisesti tiedon, milloin viette tuloksia sijoitteluun. Taulukko löytyy Aspa-ryhmän alta osoitteesta Jonotietoja siellä ei siis ole, vaan ne teidän on vietävä itse. Käytämme taulukkoa seurannassa, ja siksi on tärkeää, että käytte viemässä tiedon silloin kun olette viemässä jonoja sijoitteluun. Pvm- ja jono- tiedot voi viedä taulukkoon sitä mukaa kun viette jonoja sijoitteluun eli kyse ei ole etukäteistiedosta.

41 9. Tilannetietoa OPH:lta (28.5.)
OHP:sta eli Oma Opintopolku-palvelusta: OHP:ssa on muutettu logiikkaa nyt niin, että jos hakija on hyväksytty alemmalle toiveelle, ylempi on varalla, mutta varasijasäännöt eivät ole vielä voimassa, näytetään alemmalla toiveella ”kesken”. Ylemmällä näkyy varasija. ”Varasijalta hyväksytty” tila näytetään ”hyväksyt ty”, jos hyväksyminen tapahtuu ennen kuin varasijasäännöt astuvat voimaan. Sijoittelun tulos- näytöllä se kuitenkin näkyy varasijalta hyväksytty-tietona. Jos hakija on hyväksytty ylemmälle toiveelle, jonka tulosta ei ole vielä julkaistu, näkyy alemmilla toiveilla kesken-tieto Jos hakija on hylätty jossain jonossa, mutta peruuntunut toisessa, näytetään peruuntunut eikä hylätty

42 9. Tilannetietoa OPH:lta (28.5.), osa 2
LASKENNOISTA Koekutsulaskennan suorituskykyä parantava ominaisuus on viety tuotantoon tänään SUREn toimintaa tullaan muuttamaan niin, että tulette saamaan virheilmoituksen sellaisissa tilanteissa, joissa SURE ei ole täysin toimintakuntoinen. Eli muutamme tilanteen niin, että valintalaskenta ei käynnisty, jos SURE ei täysin toimintakunnossa. Muutos on jo testikannassa ja testauksen jälkeen viemme muutoksen tuotantoon. Valintalaskennan tulosexcel on työn alla. Ensin siitä tehdään käytettävämpi, toisessa vaiheessa lisätään sinne lisää tietoja (eli kaikki ne osatulokset omiksi sarakkeiksi mille on merkitty ”tallenna tulos” valintaperusteissa). Pyrimme saamaan ensimmäisen vaiheen ensi viikolla tuotantoon.

43 9. Tilannetietoa OPH:lta (28.5.), osa 3
SIJOITTELUSTA Ajastettu sijoittelun toiminta tuotannossa on vielä työn alla. Huomenna teemme vielä korjauksia ja sen perusteella selviää, ajetaanko sijoittelut jo ensi viikonloppuna vai ei Tiedossamme oleva tämänhetkinen tilanne: Vaasan yliopisto on siirtänyt kohteita sijoitteluun ja julkaissut OHP:ssä. HUOM! Käykää viemässä wikissä olevaan aiemmin ilmoittamaamme taulukkoon pvm ja jonotieto, sitä mukaa kun viette sijoitteluun!

44 9. Tilannetietoa OPH:lta (28.5.), osa 4
AMMATILLISISTA ARVOSANOISTA (lähinnä ammattikorkeakouluja koskeva) Ammatillisten arvosanojen excelit on luotuja OPH pyytää keskiarvo- ja arvosanatiedot ammatillisilta oppilaitoksilta ensi viikon puoleen väliin mennessä. OPH vie saadut tiedot järjestelmään ja tavoitteena on saada ne viikon 24 aikana Opintopolkuun.

45 Kommentteja tai lisättävää?
Outi Tasala


Lataa ppt "Opintopolku-palaveri"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google