Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Chapter 42: Industrial microbiology and biotechnology.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Chapter 42: Industrial microbiology and biotechnology."— Esityksen transkriptio:

1

2 Chapter 42: Industrial microbiology and biotechnology

3 Mistä teollisuusmikrobit tulevat? Perinteiset prosessit (leipä, juusto, jne.) Geneettisesti modifioidut ’vanhat’ mikrobit Ympäristöstä

4 Perinteiset prosessit Olut Leipä Viini Jätevedenpuhdistus

5 mutageeniset metodit (esm. UV) spontaaniset mutantit Geneettisesti modifioidut ’vanhat’ mikrobit

6 X gamma säätely UV säätely N sinappikaasu

7 Geneettisesti modifioidut mikrobit

8 tulehtunut paksu- suoli syndrooma IL-10 valmistavat Lactococcus lactis IL-10 IL-10 Tulehdus 

9 Ihmisinsuliini Maksatulehdus rokotus Ihmiskasvuhormoni Veren hyytymistekijä Geneettisesti modifioitujen mikrobien valmistamat tuotteet: Parempaa Halvempaa Rajaton määrä Turvallisempaa

10 ’Uudet’ teollisuusmikrobit ympäristöstä Archaea bakteerit Streptomyces

11 Eri mikrobiryhmien arvioitu kokonais- määrä ja tunnettujen lajien määrä

12 Viljelykelpoisten mikro-organismien osuus eri ympäristössä elävistä mikrobeista

13 Säilöntä mikrobit

14 Teollinen kasvuliemi Esimerkiksi laktobasillille Laboratorio: peptoni (liivate hydrolysaatti) lihauute hiivauute glukoosi K 2 HPO 4 Na-asetaatti NH 3 -sitraatti MgSO 4 MNSO 4 Teollisuudessa: hera mallas ……..

15 Teollinen kasvuliemi

16 Teollinen mikrobienkasvatus

17 Teollinen mikrobienkasvatus (2)

18 Mikrobiset aineenvaihduntatuotteet

19 Primääriset ja sekundääriset aineenvaihduntatuotteet

20 Bioetanoli hiiva raakasokeri/mallas fermentaatio etanoli bakteerien tuohaminen

21 Orgaaniset hapot

22 Penisilliinin valmistus edeltäjät

23 Mikrobiset aineenvaihduntatuotteet

24 Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina ranta meri öljy kontrolliöljyä syövät bakteeritsuspensio

25 Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina ranta meri öljyä syövät bakteeritsuspensiokontrolli Missä lisätyt öljyä syövät bakteerit ovat??

26 Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina

27 Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina (paikan päällä)

28 Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina (toisessa paikassa)

29 Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina(GMO)

30 Kuparisuodatus (Fe 3+  Fe 2+ ) (Fe 2+  Fe 3+ )

31 Mikrobinen syöpyminen

32 Kemo-lito-autotrofeja Fe 0  Fe 2+/3+  CH 4

33 AVAINSANAT Teollisuusmikrobit ’Uudet’ mikrobit Mikrobien säilyttäminen Laboratorio ja teollinen kasvuliemi Teollinen mikrobikasvu Fermentorityypit Primääriset ja sekundääriset aineenvaihdunta-aineet Mikrobit ympäristön puhdistuksessa Mikrobinen syöpyminen


Lataa ppt "Chapter 42: Industrial microbiology and biotechnology."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google