Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuAri-Pekka Juusonen Muutettu yli 9 vuotta sitten
2
Chapter 42: Industrial microbiology and biotechnology
3
Mistä teollisuusmikrobit tulevat? Perinteiset prosessit (leipä, juusto, jne.) Geneettisesti modifioidut ’vanhat’ mikrobit Ympäristöstä
4
Perinteiset prosessit Olut Leipä Viini Jätevedenpuhdistus
5
mutageeniset metodit (esm. UV) spontaaniset mutantit Geneettisesti modifioidut ’vanhat’ mikrobit
6
X gamma säätely UV säätely N sinappikaasu
7
Geneettisesti modifioidut mikrobit
8
tulehtunut paksu- suoli syndrooma IL-10 valmistavat Lactococcus lactis IL-10 IL-10 Tulehdus
9
Ihmisinsuliini Maksatulehdus rokotus Ihmiskasvuhormoni Veren hyytymistekijä Geneettisesti modifioitujen mikrobien valmistamat tuotteet: Parempaa Halvempaa Rajaton määrä Turvallisempaa
10
’Uudet’ teollisuusmikrobit ympäristöstä Archaea bakteerit Streptomyces
11
Eri mikrobiryhmien arvioitu kokonais- määrä ja tunnettujen lajien määrä
12
Viljelykelpoisten mikro-organismien osuus eri ympäristössä elävistä mikrobeista
13
Säilöntä mikrobit
14
Teollinen kasvuliemi Esimerkiksi laktobasillille Laboratorio: peptoni (liivate hydrolysaatti) lihauute hiivauute glukoosi K 2 HPO 4 Na-asetaatti NH 3 -sitraatti MgSO 4 MNSO 4 Teollisuudessa: hera mallas ……..
15
Teollinen kasvuliemi
16
Teollinen mikrobienkasvatus
17
Teollinen mikrobienkasvatus (2)
18
Mikrobiset aineenvaihduntatuotteet
19
Primääriset ja sekundääriset aineenvaihduntatuotteet
20
Bioetanoli hiiva raakasokeri/mallas fermentaatio etanoli bakteerien tuohaminen
21
Orgaaniset hapot
22
Penisilliinin valmistus edeltäjät
23
Mikrobiset aineenvaihduntatuotteet
24
Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina ranta meri öljy kontrolliöljyä syövät bakteeritsuspensio
25
Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina ranta meri öljyä syövät bakteeritsuspensiokontrolli Missä lisätyt öljyä syövät bakteerit ovat??
26
Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina
27
Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina (paikan päällä)
28
Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina (toisessa paikassa)
29
Mikrobit ympäristö myrkkyjen hajottajina(GMO)
30
Kuparisuodatus (Fe 3+ Fe 2+ ) (Fe 2+ Fe 3+ )
31
Mikrobinen syöpyminen
32
Kemo-lito-autotrofeja Fe 0 Fe 2+/3+ CH 4
33
AVAINSANAT Teollisuusmikrobit ’Uudet’ mikrobit Mikrobien säilyttäminen Laboratorio ja teollinen kasvuliemi Teollinen mikrobikasvu Fermentorityypit Primääriset ja sekundääriset aineenvaihdunta-aineet Mikrobit ympäristön puhdistuksessa Mikrobinen syöpyminen
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.