Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kulttuurisidonnainen maalaus lapsen silmin Tutkimus kuvallisesta kuva-analyysistä meksikolaisten ja suomalaisten peruskoulun 1:llä ja 6:lla luokalla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kulttuurisidonnainen maalaus lapsen silmin Tutkimus kuvallisesta kuva-analyysistä meksikolaisten ja suomalaisten peruskoulun 1:llä ja 6:lla luokalla."— Esityksen transkriptio:

1 Kulttuurisidonnainen maalaus lapsen silmin Tutkimus kuvallisesta kuva-analyysistä meksikolaisten ja suomalaisten peruskoulun 1:llä ja 6:lla luokalla

2 Mitä asioita lapsi löytää oman ja vieraan kulttuurin maalauksesta? Mikä lasta innostaa ja kiinnostaa? Miten ryhmä vaikuttaa kuvan analyysiin? Mitä lapsi haluaa uudelleenkuvata maalauksista ja miten? Kiinnostaako oman vai vieraan kulttuurin kuvaaminen? Kuinka paljon kouluvuodet vaikuttavat kuvan kokemiseen?

3 TOIMINTASUUNNITELMA - 45 min oppitunti + 15min. kuvakertomusten nauhoittamiseen - ei esitietoa eikä esitietotestausta ennen maalausten käsittelyä - poimitaan yhdessä, mitä lapset löytävät maalauksesta - osalainaus uudelleentulkintana - kuvakertomukset nauhurille: MITÄ ja MIKSI piirsin/maalasin?

4 KONTEKSTI –8 luokkaa, Meksikossa 2 x 1lk. ja 2 x 6lk. Suomessa 2 x 1lk. ja 2 x 6lk. –Lapsille tutut materiaalit –Lapsille tuttu kieli, mahd. Espanja/Suomi tai Englanti –Kevät 2010: aineisto Meksikosta –Syksy 2010: aineisto Suomesta + kandi –Kevät 2011 -> aineiston analyysi

5 Grounded theory -Glaser and Strauss’s The Discovery of Grounded Theory (1967) -aineisto -> teoria -kausaalisuhteiden löytäminen ja hermeneuttinen analyysi -prosessin merkitys -Anyway the emphasis is on analysing the drawings of children, the things they find in the paintings, the sosiocultural situation of the case study, and then comparing these elements with their age and nationality.

6 Esiymmärrystä ja taustaa lasten aliarvionti Kalevalatunti KKT kuvallinen kuva-analyysi Eettiset periaatteet tunnit kuvataan, vain tutkimuskäyttöön nauhoitettua puhemateriaalia lainataan nimettä koulujen nimiä ei myöskään käytetä HERKKYYS JA AUTENTTISUUS OPETUSTILANTEESSA


Lataa ppt "Kulttuurisidonnainen maalaus lapsen silmin Tutkimus kuvallisesta kuva-analyysistä meksikolaisten ja suomalaisten peruskoulun 1:llä ja 6:lla luokalla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google