Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Teknodida 2008 Jyväskylän yliopisto, Musiikin laitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Teknodida 2008 Jyväskylän yliopisto, Musiikin laitos."— Esityksen transkriptio:

1 Teknodida 2008 mikko.myllykoski@campus.jyu.fi Jyväskylän yliopisto, Musiikin laitos

2 Music, Mind and Technology on englanninkielinen maisterikoulutus, jossa perehdytään musiikin vaikutuksiin musiikkiteknologian ja nykyaikaisten tutkimusmenetelmien avulla. Koulutuksen tavoitteena on: tutustuttaa ajankohtaiseen musiikkipsykologiseen tietoon ja kognitiiviseen musiikintutkimukseen tarjota valmiudet musiikkiteknologian sovelluksissa käytettävien laitteiden ja menetelmien käyttöön perehdyttää empiirisen tutkimuksen suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin antaa valmiudet tohtorintutkintoon liittyviin opintoihin ja tutkimukseen maisteriohjelman opettajina toimivat yliopiston musiikin laitoksella toimivan monitieteisen musiikintutkimuksen huippuyksikön jäsenet.

3 Taustaa Se miten musiikkia havaitaan ja tuotetaan, ja miten se vaikuttaa meihin on tutkittavissa tieteellisin metodein. Musiikin kognitio on monitieteinen kenttä, joka tutkii musiikin, ihmismielen ja kulttuurin suhdetta. Tutkimuksessa sovelletaan uusimpia teknologioita ja tutkimusmetodologioita, lähestyen moninaisia kysymyksiä musiikin havaitsemisesta, oppimisesta, esiintymisestä, tai esim. musiikin arvostuksesta.

4 15 opiskelijaa per sisäänotto, ¾ osaa ulkomaalaisia opiskelijoita 2 vuoden opiskelujakso Kiinteästi kytköksissä monitieteisen musiikin tutkimuksen huippuyksikköön (2008-2013) Melko kapea sektori… vahvuutena tieteellinen monialaisuus. Musiikkikasvatuksen ja -tieteen opiskelijoilla mahdollisuus osallistua kursseille

5 Teknologiaa - Äänittäminen, signaalin prosessointi, äänisynteesi… - Software: Pro Tools, Logic, Matlab, Pure data (PD), Max/MSP - Muuta: Qualisys motion capture system, EEG- laitteisto ym.

6 Musiikkikasvatusteknologian näkökulmasta: työkaluja musiikin havainnollistamiseen-  tonaliteetin visualisointi, viritysjärjestelmät ym… uudet musiikilliset käyttöliittymät, liikepohjaiset ym. Soft-, ja hardware työkaluja musiikin tekemiseen, muokkaamiseen, äänen tuottamiseen

7 MMT esimerkkiä… Sound processing- kurssin projekteja, kevät 2008: - Visualizing music (musiikillisten parametrien visualisointi) - New musical interfaces (ele ja liikepohjaiset käyttöliittymät) - Expression tools (performanssin luominen ja manipulointi) -Music editing tools -Music mixing

8 Musiikkiteknologian muu opetus (JY) Peruskurssit kaikille opiskelijoille: -sekvensseri-, notaatio ja verkopedagogiikka Erikoistumismahdollisuus: -pedagoginen, tieteellinen tai kaupallinen painotus Täydennyskoulutus (Eino Roiha instituutti): - musiikkikasvatusteknologian perus- ja jatkokurssit (2007-)

9 Kysymyksiä ja keskusteltavaa Mitä musiikkikasvatusteknologian innovaatiot ovat ja miten ne syntyvät? Miten tieteellinen musiikkiteknologia palvelee musiikkikasvatusteknologiaa?


Lataa ppt "Teknodida 2008 Jyväskylän yliopisto, Musiikin laitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google