Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset"— Esityksen transkriptio:

1 Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset
Jätevesien käsittelyvaatimuksia Riihimäellä Heli Kanto ympäristönsuojelusuunnittelija vs. Riihimäen kaupunki

2 2. luku: Määräykset jätevesien haittavaikutusten ehkäisemiseksi
Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset tulivat voimaan 2. luku: Määräykset jätevesien haittavaikutusten ehkäisemiseksi 6 § Talousjätevesien käsittely vesihuoltolaitoksen viemäriverkostojen ulkopuolella Käytössä olevat jätevesijärjestelmät on tarvittaessa muutettava vastaamaan määräysten vaatimuksia hajajätevesiasetuksen määräämässä aikataulussa. Uusia kiinteistöjä määräykset ovat koskeneet heti niiden voimaantultua. Määräyksiä mm. laitteistojen sijoituksesta ja jäteveden purkupaikasta kiinteistöllä sekä käsittelyvaatimuksista pohjavesi- ja ranta-alueilla. Sen lisäksi, mitä ympäristönsuojelulaissa ja haja-asutuksen jätevesien käsittelyä koskevassa asetuksessa sanotaan, on Riihimäellä noudatettava myös ympäristönsuojelumääräyksiä.

3 Purkupaikan/käsittelylaitteiston sijoittaminen kiinteistöllä
Jätevesien maaperäkäsittelylaitteistojen sekä puhdistettujen jätevesien purkupaikan sijoittamisen vähimmäissuojaetäisyydet: Kohde Vähimmäissuojaetäisyys (m) talousvesikaivo huonosti läpäisevä maaperä 30 hyvin läpäisevä maaperä 50 Vesistö (rantaviivasta) 20 Suojakerros pohjaveden yläpuolella maasuodatuksessa 0,25 imeytyksessä 1 Erillisestä saunarakennuksesta tulevat vähäiset pesuvedet voidaan imeyttää lähemmäksi rantaviivaa. Ympäristönsuojeluviranomainen voi hakemuksesta myöntää poikkeuksen em. mainittuihin suojaetäisyysvaatimuksiin. Poikkeusta harkittaessa otetaan huomioon mm. jäteveden laatu ja määrä, maaperän laatu ja pohjavesiolosuhteet.

4 I ja II luokan pohjavesialueet
Kaikkien jätevesien johtaminen maastoon tai imeyttäminen maaperään on kielletty. Jätevedet umpisäiliöön tai johdettava jätevesiputkessa pohjavesialueen ulkopuolelle ja siellä käsiteltävä hajajätevesiasetuksen vaatimusten mukaisesti. III luokan pohjavesialueet ja ranta-alueet Käymäläjätevesien johtaminen maastoon tai imeyttäminen maaperään on kielletty. Käymäläjätevedet umpisäiliöön, muiden jätevesien käsittely asetuksen mukaisesti.

5 Pohjavesialueet Riihimäellä

6 Ranta-alueet Riihimäellä
Ranta-alueilla tarkoitetaan 100 metrin levyistä vyöhykettä rantaviivasta maalle päin.

7 Muita määräyksiä Saostussäiliöt tyhjennettävä
vähintään kerran vuodessa, jos niihin johdetaan vain harmaita jätevesiä kerran puolessa vuodessa, jos johdetaan myös vessavesiä. Umpisäiliöt tarkastettava vähintään kerran vuodessa ja tyhjennettävä tarvittaessa. Lietteet toimitettava kunnalliselle jätevedenpuhdistamolle tai muulle luvan omaavalle vastaanottajalle. Kiinteistön haltijan on huolehdittava, että puhdistuslaitteistot ovat toimintakunnossa. Kiinteistön haltijan on pidettävä kirjaa puhdistuslaitteistojen huollosta, säiliöiden tyhjennyksistä ja mahd. näytteenotoista. Kirjanpito on pyydettäessä annettava tiedoksi ympäristönsuojeluviranomaiselle. Kirjanpito on säilytettävä vähintään kolme vuotta.

8 Määräysten päivittäminen?
Ympäristönsuojelumääräyksillä on mahdollista antaa asetusta lievempiä vaatimuksia jäteveden puhdistustasoon. Riihimäellä selvitetään lievennysten käyttöönoton mahdollisuus, tarvittaessa ympäristönsuojelumääräykset päivitetään jätevesien käsittelyn osalta. Muut kuin pohjavesi-, ranta- ja vesihuollon kehittämisalueet  lievennetty puhdistustaso? Vesihuollon kehittämisalueista kertoo Sirpa seuraavassa puheenvuorossa. Lievennetyt vaatimukset voivat olla perusteltuja alueilla, joilla asutus harvaa ja vesistöt kaukana. Lievennetyt vaatimukset: orgaanisen aineen osalta kuormitusta vähennetään vähintään 80 %, kokonaisfosforia 70 % ja kokonaistyppeä 30 %. Tällöin usein mahdollista käyttää menetelmiä, joissa fosforinpoistoa ei ole tehostettu.

9 Kiitos!


Lataa ppt "Riihimäen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google