Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Muistinhallinta. 2 Teknisiä kehitysaskelia §Muisti- ja osoiteavaruuden erottaminen toisistaan l virtuaaliosoitteiden avulla muistin koko voi olla suurempi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Muistinhallinta. 2 Teknisiä kehitysaskelia §Muisti- ja osoiteavaruuden erottaminen toisistaan l virtuaaliosoitteiden avulla muistin koko voi olla suurempi."— Esityksen transkriptio:

1 Muistinhallinta

2 2 Teknisiä kehitysaskelia §Muisti- ja osoiteavaruuden erottaminen toisistaan l virtuaaliosoitteiden avulla muistin koko voi olla suurempi tai pienempi kuin muistin fyysinen koko l virtuaaliosoitteiden avulla voidaan myös osoittaa eri hetkinä fyysisen muistin eri osiin

3 3 § Sivutus l Ongelma: Ulkoinen pirstoutuminen = käynnistettävälle ohjelmalle ei löydy riittävän suurta yhtenäistä aluetta, vaikka vapaiden alueiden yhteenlaskettu määrä olisi riittävä l Ratkaisu vakiomittaiset sivut(ohjelmien osoiteavaruus) esim. 4096 tavua. Muistiavaruus jaetaan sivutiloihin(-tai kehyksiin, frames) l Tarvitaan muistiin tallettava sivutaulu, joka pitää yllä kirjaa sivuista

4 4 Sivuttava virtuaalimuisti §Virtuaalimuistin toteutusmalli: l Jokaiseen sivutauluun lisätään läsnäolobitti l Jos bitti on yksi, niin sivu on keskusmuistissa Kun uusi ohjelma otetaan suoritukseen, sitä ei ladata keskusmuistiin, ja kaikki sen läsnäolobitit asetetaan nollaksi Kun ensimmäinen käsky haetaan, aiheutuu läsnäolokeskeytys (sivua ei löydy muistista) Keskeytyskäsittelijä varaa muistista vapaan sivun ja lukee käskyn siihen. Sivutaulun alkio asetetaan osoittamaan varattuun sivutilaa ja läsnäolobitti asetetaan ykköseksi Jos vapaata sivutilaa ei löydy, jokin sivu poistetaan jonkin poistoalgoritmin mukaisesti.


Lataa ppt "Muistinhallinta. 2 Teknisiä kehitysaskelia §Muisti- ja osoiteavaruuden erottaminen toisistaan l virtuaaliosoitteiden avulla muistin koko voi olla suurempi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google