Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nykymalli Lukio + Yläkoulu Vääksy Anianpelto Resurssi- keskus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nykymalli Lukio + Yläkoulu Vääksy Anianpelto Resurssi- keskus"— Esityksen transkriptio:

1 Nykymalli Lukio + Yläkoulu Vääksy Anianpelto Resurssi- keskus
Vesivehmaa Länsi- Asikkala Urajärvi Kalkkinen

2 Nykymalli + yhtenäiskoulu
Anianpelto Resurssi- keskus Vesivehmaa Länsi- Asikkala Urajärvi Kalkkinen

3 Kahden tulosyksikön malli
Vääksyn koulu + Resurssikeskus Lukio + Yläkoulut Alakoulut

4 Yhden tulosyksikön malli
Koulutuspalvelut -liikkumavaraa resurssien tehokkaalle käytölle kirjasto vapaa-aikatoimeen

5 Nykytila Perusopetuslain 37 §:n mukaan jokaisella koululla, jossa järjestetään perusopetuslaissa tarkoitettua opetusta, tulee olla toiminnasta vastaava rehtori. Tämän hetkinen järjestelmä on, että kaikilla alakouluilla ja erityiskoululla on oma luokanopettajan tai erityisluokanopettajan tehtävään liitetty koulun johtajan tehtävä. Korvaus maksetaan seudullisen linjauksen mukaisesti Työn vaativuuden arviointiin perustuvasta (TVA) rahasta. Nykymallin kuukausikustannukset (TVA-korvaus ja opetusvelvollisuuden huojennus) kouluittain ovat seuraavat: TVA € huojennus € yhteensä € Urajärvi (1 h) 523 Kalkkinen (1 h) 544 Länsi-Asikkala (2 h) 678 Vesivehmaa (2 h) 684 Anianpelto (6 h) Vääksy (9 h) Kanava (9 h) 1738 Yhteensä

6 Koulun johtajaksi määrätyn luokanopettajan/erityisluokanopettajan (oto-rehtori) opetustuntimäärään ja palkkaukseen vaikuttavat tekijät on määrätty kunnallisessa opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksessa (ovtes). Opetusvelvollisuutta huojennetaan päätoimisten opettajien lukumäärän ja erityisopetuksen ryhmien lukumäärän mukaan. Esim. kaksiopettajaisessa koulussa hallintotehtävien hoitamisesta huojennetaan opetusvelvollisuutta yksi tunti viikossa. Tästä muodostuu yksi vuosiviikkoylituntipalkkioperuste kuukaudessa. Opetusvelvollisuustyöajassa olevat opettajat eivät ole työaikalain alaisia. Ovtes:ssa on myös määrätty rehtorinviran haltijan opetustuntien määrä. Opetustuntien määrään ja palkkaukseen vaikuttavat päätoimisten opettajien lukumäärä, erityisopetuksen ryhmien lukumäärä ja myös se toimiiko koulu useassa toimipisteessä. Rehtorin työaika on kokonaistyöaika ja soveltuvin osin toimistotyöaika. Jos Asikkalan kunta siirtyy alakoulujen yhteisen rehtorin malliin, ovat kustannukset seuraavat: Palkka 4380 – 4772 € kuukaudessa ja virkarehtorin tva 120 €. Opetustunnit viikossa ovat 0 – 2 tuntia.

7 Yhteisen rehtorin lisäksi on päätettävä kuka vastaa koulun päivittäisjohtamisesta. Päivittäisjohtamiseen kuuluvat erilaiset välitöntä puuttumista edellyttävät asiat ja tilanteet. Tästä arkivastuusta vastaavalle opettajalle maksetaan tietty korvaus. Esim. 107 € kuukaudessa (nykyinen vararehtorin korvaus) x 7 = 749 € Yhteisen rehtorin tehtävät Rehtorin tehtävänä on johtaa, kehittää ja arvioida koulujen kasvatus- ja opetustyötä sekä suorittaa hänelle määrätyt hallinto-, talous- ja opetustehtävät. Rehtorin tehtävänä on vastata myös koulujen henkilöstön kehittämisestä sekä työnjaosta. Rehtori johtaa kunnan opetuksen laatutyötä. Koulujen yhteiselle rehtorille määrätään vararehtori. Vararehtorin tehtävät määrätään erikseen. Vararehtorille tulee opetusvelvollisuuden huojennusta 2 vvh, 200 € ja TVA-korvaus 107 € kuukaudessa.

8 Vuosikustannukset yhteensä
Nykytilanne yht.rehtori rehtorikorvaus 49  huojennus Yhteensä

9 Rehtorikokous Varhaiskasvatuksen tulosyksiköinti ei ole vielä käynnistynyt. Valtuuston päätöksen mukaan jalkauttamisen edellytyksenä on varhaiskasvatuksesta saadut hyvät kokemukset. Selkeät tehtäväkuvat: vastuu opettajan ja rehtorin välinen tehtävien jako. Koulun omaa toimintakulttuuria tulee vahvistaa ja kehittää riippumatta tulosyksikkömallista.

10 Rehtorikokous Muita vaihtoehtoja sivistystoimen tulosyksiköiksi - toimintayksikkömalli: esim. Kalkkisten koulu, esiopetus ja ryhmis -> tulosyksikkö - aluerehtorimalli:


Lataa ppt "Nykymalli Lukio + Yläkoulu Vääksy Anianpelto Resurssi- keskus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google