Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Humanistinen ammattikorkeakoulu"— Esityksen transkriptio:

1 Humanistinen ammattikorkeakoulu

2 Mikä on HUMAK? Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK) on vuonna perustettu valtakunnallinen, verkostomaisesti toimiva humanistisen ja kasvatusalan sekä kulttuurialan ammattikorkeakoulu, joka korostaa vuorovaikutusta, yhdessä oppimista ja tekemistä. Opiskelijamäärä on n. 1500, päätoimista henkilökuntaa on n. 160, lisäksi tuntiopettajia. Alatunniste

3 Valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu
HUMAK toimii koko maassa kahdella koulutusalalla: Humanistinen ja kasvatusala Järjestö- ja nuorisotyön yksikkö Viittomakielialan yksikkö Kulttuuriala Kulttuurituotannon yksikkö HUMAK on johtava asiantuntija ja kouluttaja järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon ja viittomakielialalla.

4 HUMAKin koulutustarjonta

5 Tutkintoon johtava nuorten koulutus
Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmasta valmistuu yhteisöpedagogeja (AMK). Kampukset ovat: Joensuu, Nurmijärvi, Tornio ja Äänekoski. Viittomakielentulkin koulutusohjelmasta valmistuu viittomakielentulkkeja (AMK). Kampukset ovat: Helsinki ja Kuopio. Kulttuurituotannon koulutusohjelmasta valmistuu kulttuurituottajia (AMK). Kampukset ovat: Jyväskylä, Kauniainen ja Turku.

6 Hakukelpoisuus Lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto
International Baccalaureate-, Reifeprüfung- tai European Baccalaureate -tutkinto Opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto Ammatillisessa peruskoulutuksessa suoritettu, laajuudeltaan vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto Vähintään kolmivuotiset yhdistelmäopinnot Ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitettu laajuudeltaan vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai niitä vastaava aiempi tutkinto Ulkomainen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin Hakija, jolla ei ole hakukelpoisuuden antavaa tutkintoa voi hakea harkinnanvaraisessa haussa.

7 Millaista on opiskelu HUMAKissa?
Henkilökohtainen ohjaus HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma. HOPS-ohjaaja tukee koko opintojen ajan. Henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan voi valita opintoja HUMAKin eri koulutusohjelmien tarjonnasta tai muista korkeakoulutasoisista opinnoista. Käytäntöä työelämässä Opiskelija yhdistää tutkivalla työotteella tutkimuksellista tietoa ja käytännön kokemusta opiskeltavalla opintojaksolla. Tutkintoon voi sisällyttää yksin tai ryhmässä tuotettuja tapahtumia, julkaisuja tai projekteja. Opiskelijatiimissä voi harjoitella ja opitaan yrittäjyyttä Nuori Yrittäjyys ry:n Oma Yritys opinto-ohjelman avulla. Opiskelua virtuaalikampuksella

8 Vapaasti valittavat opinnot
Henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan voi valita opintoja HUMAKin eri koulutusohjelmien tarjonnasta tai muista korkeakoulutasoisista oppilaitoksista. Esimerkkejä: JOO-opinnot: HUMAKin opiskelijat voivat suorittaa tutkintoonsa sisältyviä opintoja Turun ammattikorkeakoulussa, Diakonia-ammattikorkeakoulussa, Yrkeshögskolan Noviassa, Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Innoplaza: Yrittäjyysopintoja kaikkien pääkaupunkiseudun kahdeksan ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Virtuaaliammattikorkeakoulun tarjoamia eri ammattikorkeakoulujen verkko- opintoja.

9 HUMAKO HUMAKin opiskelijoiden oma opiskelijakunta, jonka toiminta perustuu ammattikorkeakoululakiin Edunvalvonta- ja palveluorganisaatio, jonka tehtävä on toimia jäsentensä eli opiskelijoiden hyväksi Opiskelijakunnan päätöksenteosta ja toiminnasta vastaavat opiskelijat Linkki HUMAKin ja sen opiskelijoiden välillä HUMAKO on SAMOKin (Suomen ammattikorkeakoulu- opiskelijakuntien liitto) jäsen ja on sitä kautta vaikuttamassa koko korkeakoulukenttään

10 Avoin ammattikorkeakoulu Porras kohti AMK-tutkintoa
Opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, jos aloittaa myöhemmin tutkinto-opiskelijana HUMAKissa Hyödyllinen ratkaisu, jos ei tule valituksi yhteishaussa, sillä opinnot eivät mene hukkaan Mahdollistavat opintopolkuopinnot (60 op = hakukelpoisuus sekä nuorten että aikuisten koulutukseen, viittomakielentulkin koulutusohjelmassa vain nuorten koulutukseen)

11 HUMAK aikuiskouluttajana
Järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon ja viittomakielialan ammattilaisille aikuiskoulutuksena ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Ammatillisia erikoistumisopintoja jatko- ja täydennyskoulutuksena ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja HUMAKin koulutusaloilla. Ammattikorkeakoulututkinnon ja kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen HUMAKissa voi jatkaa suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

12 Tutkintoon johtava aikuiskoulutus
HUMAKissa voi suorittaa ammattikorkeakoulututkinnon (210/240 op) aikuiskoulutuksena kolmessa koulutusohjelmassa. Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmasta valmistuu yhteisöpedagogeja (AMK). Tutkinnon voi suorittaa laajempana aikuiskoulutuksena ( op) tai lyhyempänä muuntokoulutuksena (60-90 op). Tutkinnon laajuus riippuu opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Kulttuurituotannon koulutusohjelmasta valmistuu kulttuurituottajia (AMK). Tutkinnon laajuus on op riippuen opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Viittomakielentulkin koulutusohjelmasta valmistuu viittomakielentulkkeja (AMK). Tutkinnon laajuus on op riippuen opiskelijan aikaisemman pohjatutkinnon laajuudesta. Koulutuksiin haetaan vuosittain ammattikorkeakoulujen yhteishaussa.

13 Ylemmät AMK-tutkinnot
Ammattikorkeakoulututkinnon ja kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen HUMAKissa voi jatkaa suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Järjestö- ja nuorisotyön koulutusohjelma Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) Degree Programme in Youth Work and Social Equality Master of Humanities. Yhteistyössä Bedfordshiren yliopiston ja Tarton yliopiston alaisen Viljandin kulttuuriakatemian kanssa, laajuus 90 op Kulttuurituotannon koulutusohjelma Kulttuurituottaja (ylempi AMK) Degree Programme in Sign Language Interpreting (EUMASLI) Master Of Humanities. Eurooppalainen viittomakielentulkin master-tutkinto Viittomakielialan tulkkitoiminnan koulutusohjelma Viittomakielentulkki (ylempi AMK)

14 Erikoistumisopinnot HUMAK tarjoaa 30 opintopisteen laajuisia ammattikorkea- koulututkintoon pohjautuvia ammatillisia erikoistumisopintoja kaikissa koulutusohjelmissa. Erikoistumisopinnot ovat ammattikorkeakoulututkintoa täydentäviä työelämän tarpeista lähteviä koulutuksia, jotka eivät johda tutkintoon. Ensisijaisesti opiskelijaksi voidaan ottaa henkilö, joka on suorittanut soveltavan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon.

15 Koulutusohjelmat

16 Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma
Koulutusohjelmasta valmistuu yhteisöpedagogeja (AMK). HUMAK on yhteisöpedagogien suurin kouluttaja. Kampukset toimivat neljällä paikkakunnalla: Joensuu Nurmijärvi Tornio Äänekoski

17 Yhteisöpedagogi (AMK)
Tutkintonimike: Yhteisöpedagogi (AMK), 210 op, 3,5 vuotta Opintojen keskeiset sisällöt: Kansalais- ja järjestötoiminta Sosiaalinen vahvistaminen nuorisotyössä Kansainvälinen ja monikulttuurinen toiminta Osallistavat työmenetelmät ja monipuoliset vuorovaikutustaidot Media-, seikkailu-, erityis-, taide- ja kulttuurikasvatuksen ja osallistavan toiminnan ohjaus

18 Tulisiko sinusta hyvä yhteisöpedagogi?
Yhteisöpedagogilla on valmiudet moniammatilliseen työhön. Koulutusohjelmasta valmistunut yhteisöpedagogi (AMK) kykenee: toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen yhteisöllisyyden rakentamiseen, yksilöiden ja ryhmien innostamiseen sekä sosiaalisesti kestävän kehityksen tukemiseen.

19 Yhteisöpedagogien työt
Valmistuneet ovat sijoittuneet kansalaisjärjestöjen, kuntien, laitosten ja yritysten palvelukseen esim. nuorisotyöntekijöiksi järjestö- ja vapaa-ajan ohjaajiksi ohjaajiksi lastensuojelulaitoksiin projektipäälliköiksi ja -sihteereiksi kouluttajiksi suunnittelijoiksi ja palveluyrittäjiksi

20 Valintaperusteet 2011 Humanistinen ja kasvatusala
Valintapisteiden enimmäismäärä: Koulumenestys 30 pistettä Ensimmäinen hakutoive 5 pistettä Valintakoe pistettä Yhteensä pistettä

21 Valintakokeet ja työkokemus vuonna 2011 Humanistinen ja kasvatusala
Humanistisella ja kasvatusalalla on kaksi valintakoeryhmää. Samaan valintakoeryhmään kuuluvat ammattikorkeakoulut hyväksyvät sellaisenaan toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakokeen. Työkokemus samoin kuin suoritettu varusmies- ja siviilipalvelus tulevat huomioiduiksi valintakokeen yhteydessä. Pisteitä voidaan antaa vain hakijan osoittamien todistusten perustella. Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.

22 Valintakokeet 2011 Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma
Valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat Kokeeseen on ilmoittauduttava sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse. Ilmoittautumislomake ja puhelinnumero sekä muut valintakokeen tiedot löytyvät nettisivuilta Valintakokeesta on saatava vähintään 25 pistettä ja kokeen jokainen osa on suoritettava hyväksytysti. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Valintakoe muodostuu yksilö- ja ryhmätehtävistä haastatteluista Valintakokeessa selvitetään hakijoiden soveltuvuus alalle motivaatiota sosiaalista kyvykkyyttä oppimisvalmiuksia luovuutta

23 Opiskelu yhteisöpedagogiksi
Olen Satu 21 v. ja opiskelen kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmassa Joensuun kampuksella yhteisöpedagogiksi. Opintoni ovat koostuneet mm. erityiskasvatuksesta ja taide- ja kulttuurikasvatuksesta. Harjoittelussa olen ollut kaupungin nuorisotoimella sekä nuorisotalossa että toimistossa ja lastensuojelun puolella nuorten pitkäaikaisyksikössä. Projekti- opinnot suoritan Tyttöjen Tuvalla Tampereella.

24 Kulttuurituotannon koulutusohjelma
Koulutusohjelmasta valmistuu kulttuurituottajia (AMK). HUMAK on kulttuurituottajien suurin kouluttaja. Kampukset toimivat kolmella paikkakunnalla: Jyväskylä Kauniainen Turku

25 Kulttuurituottaja (AMK)
Tutkintonimike: Kulttuurituottaja (AMK), 240 op, 4 vuotta Opinnot valmentavat toimimaan kulttuurialan kotimaisissa ja kansainvälisissä ympäristöissä. Opintojen avulla opiskelija voi rakentaa itselleen persoonallisen ammattitaidon. Keskeisiä ammattitaidon osia ovat: tuotantosuunnittelu rahoitus projektijohtaminen tiedottaminen markkinointi

26 Tulisiko sinusta hyvä kulttuurituottaja?
Kulttuurituottaja on taiteen ja talouden osaaja ja organisaattori. Kulttuurituottajat toimivat kulttuuri- ja taidekentän muuttuvassa, monikerroksisessa toimintaympäristössä. Kulttuurituottaja osaa: organisoida verkostoitua viestiä markkinoida ja tiedottaa kehittää omaa työtään ja toimintaympäristöään

27 Kulttuurituottajan työt
Kulttuurituotannon ammattilaisia tarvitaan kulttuuritapahtumissa, järjestöissä, kulttuuri- ja taideprojektien suunnittelijoina ja vetäjinä sekä kuntien ja valtion kulttuurihallinnossa. Kulttuurituottajia toimii esim. tapahtumatuottajina toiminnanjohtajina projektipäällikköinä järjestö- ja kulttuurisihteereinä yrittäjinä

28 Valintaperusteet 2011 Kulttuurituotannon koulutusohjelma (Kulttuurituottaja AMK)
Humanistinen ammattikorkeakoulu noudattaa kulttuurituotannon koulutusohjelmassa valintapisteytystä valintakokeen perusteella ilman koulumenestyspisteitä. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeisiin. Valintapisteiden enimmäismäärä: Valintakoe pistettä Ensimmäinen hakutoive 5 pistettä Yhteensä pistettä

29 Valintakokeet 2011 Kulttuurituotannon koulutusohjelma (Kulttuurituottaja AMK)
Kulttuurituotannon valintakoe on ammattikorkeakoulukohtainen. Yksipäiväinen valintakoe hakukelpoisille hakijoille HUMAKin kulttuurituotannon ylimmässä hakutoivekampuksessa. Kokeeseen on ilmoittauduttava sähköisellä lomakkeella/ puhelimitse. Lomake ja puhelinnumero sekä pakolliset etukäteistehtävät ja pääsykoekirjan nimi löytyvät Kokeen osioita: pakollinen etukäteistehtävä, ryhmätehtävä, yksilöhaastattelu ja kirjallinen koe, joka perustuu pääsykoekirjaan. Etukäteistehtävät palautetaan kokeeseen saavuttaessa.

30 Opiskelu kulttuurituottajaksi
Olen Sini 22 v. ja opiskelen kulttuurituottajaksi Kauniaisten kampukselta. Opinnoissani olen suuntautunut tapahtumatuotantoon. Opintoni ovat koostuneet mm. viestinnästä, johtamisesta ja taiteista. Lisäksi olen ottanut vapaasti valittavia kursseja median ja markkinoinnin aineista. Työharjoittelussa olen ollut mm. Nuorten medialeirillä ohjaajana, tanssiproduktion tuottajana ja viimeisimpänä Helsingin juhlaviikoilla kaupunkitapahtumatiimissä tuotantoassistenttina. Ensi vuonna olen lähdössä vaihtoon Saksaan vahvistamaan kielitaitoani ja luomaan kontakteja ulkomaille.

31 Viittomakielentulkin koulutusohjelma
Viittomakielentulkin koulutusohjelmasta valmistuu viittomakielentulkkeja (AMK). Kampukset kahdella paikkakunnalla: Helsinki, Kuopio

32 Viittomakielentulkki (AMK)
Tutkintonimike: Viittomakielentulkki (AMK), op, 4 vuotta Koulutusohjelmasta valmistuu asioimis- ja opiskelutulkkeja sekä kääntäjiä. Opintojensa aikana opiskelijat voivat suuntautua tulkkaukseen ja kääntämiseen eri asiakasryhmille (kuurot, kuuroutuneet, kuurosokeat ja kuulevat) viittomakommunikaation opettamiseen viittomakielialaan kansainvälisessä toimintaympäristössä

33 Tulisiko sinusta hyvä viittomakielentulkki?
Koulutusohjelmasta valmistuneilta tulkeilta edellytetään hyvää yleissivistystä sujuvaa suomen ja viittomakielen taitoa molempien kulttuurien hyvää tuntemusta tulkkauksen ja kääntämisen osaamista ammattietiikan tuntemista ja noudattamista

34 Viittomakielentulkin työt
Viittomakielentulkit toimivat laaja-alaisina viittomakielialan asiantuntijoina työpaikoillaan. Tulkit voivat työskennellä viittomakielen tulkkikeskuksissa opiskelutulkkeina eriasteisissa oppilaitoksissa esikoulusta yliopistoon freelancereina yrittäjinä osuuskunnan, järjestön tai muun työnantajan palveluksessa

35 Valintaperusteet 2011 Humanistinen ja kasvatusala
Valintapisteiden enimmäismäärä: Koulumenestys 30 pistettä Ensimmäinen hakutoive 5 pistettä Valintakoe pistettä Yhteensä pistettä

36 Valintakokeet ja työkokemus vuonna 2011 Humanistinen ja kasvatusala
Humanistisella ja kasvatusalalla on kaksi valintakoeryhmää. Samaan valintakoeryhmään kuuluvat ammattikorkeakoulut hyväksyvät sellaisenaan toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakokeen. Työkokemus samoin kuin suoritettu varusmies ja -siviilipalvelus tulevat huomioiduiksi valintakokeen yhteydessä. Pisteitä voidaan antaa vain hakijan osoittamien todistusten perustella. Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.

37 Valintakokeet 2011 Viittomakielentulkin koulutusohjelma (Viittomakielentulkki AMK)
Valintakoe on kaksivaiheinen ja siihen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Valintakokeen ensimmäinen vaihe on etukäteistehtävä. Etukäteistehtävän ohjeet löytyvät hakuaikana osoitteesta Etukäteistehtävä tulee toimittaa etukäteen siihen ammattikorkeakouluun ja viittomakielentulkkikoulutuksen yksikköön, johon hakija ensisijaisesti hakee. Valintakokeen toiseen vaiheeseen kutsutaan kirjallisesti kaikki etukäteistehtävän määräaikaan mennessä palauttaneet ja hyväksytysti suorittaneet hakukelpoiset hakijat. Toinen vaihe, varsinainen valintakoe, on yksipäiväinen, ja se suoritetaan siinä viittomakielentulkin koulutusohjelman yksikössä, johon hakija ensisijaisesti hakee.

38 Valintakokeet 2011 Viittomakielentulkin koulutusohjelma (Viittomakielentulkki AMK)
Valintakokeesta on saatava vähintään 25 pistettä ja kokeen jokainen osa on suoritettava hyväksytysti. Valintakoe muodostuu muun muassa: suomen kielen tehtävistä muistitesteistä viittomakielen omaksumiskykyä kartoittavista tehtävistä haastatteluista Valintakokeessa selvitetään hakijoiden soveltuvuutta alalle motivaatiota sosiaalista kyvykkyyttä oppimisvalmiuksia luovuutta Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

39 Opiskelu viittomakielentulkiksi
Olen Mira, 23, ja opiskelen viittomakielentulkin koulutus- ohjelmassa Helsingin kampuksella. Opintoni ovat viittomakielen lisäksi koostuneet niin kääntämisestä, tulkkauksesta, kuin suomen kielestäkin. Harjoittelussa olen ollut Kuurojen Maailmanliitolla.

40 Yhteishaussa HUMAKissa vuonna 2011

41 Tutkintoon johtava nuorten koulutus
Yhteishaku Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma | Yhteisöpedagogi (AMK) Joensuu, Nurmijärvi, Tornio, Äänekoski Kulttuurituotannon koulutusohjelma | Kulttuurituottaja (AMK) Jyväskylä, Kauniainen, Turku Viittomakielentulkin koulutusohjelma | Viittomakielentulkki (AMK) Helsinki, Kuopio Aloituspaikkoja: Helsinki 30 Joensuu 35 Jyväskylä 25 Kauniainen 26 Kuopio 18 Nurmijärvi 47 Tornio 35 Turku 25 Äänekoski 35

42 Aikuiskoulutus Yhteishaku 7.3.-12.4.2011 Erillishaussa:
Tutkintoon johtava aikuiskoulutus: Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma | Yhteisöpedagogi (AMK) Tornio Kulttuurituotannon koulutusohjelma | Kulttuurituottaja (AMK) Kauniainen, osa ryhmästä Tampereella Viittomakielentulkin koulutusohjelma | Viittomakielentulkki (AMK) Helsinki Ylempi AMK -tutkinto Kulttuurituotannon koulutusohjelma | Kulttuurituottaja (ylempi AMK) Helsinki, yhteistyössä Metropolian kanssa Viittomakielen tulkkitoiminnan koulutusohjelma | Viittomakielentulkki (ylempi AMK) Helsinki, yhteistyössä DIAKin kanssa Erillishaussa: Haku Degree Programme in Sign Language Interpreting (EUMASLI) | Master of Humanities Helsinki Erikoistumisopinnot: Kirjoitustulkkauksen erikoistumisopinnot Kouluttajan erikoistumisopinnot Seikkailukasvatuksen erikoistumisopinnot, taso 2 Toiminnallisen mediakasvatuksen erikoistumisopinnot Järjestökehittäjän erikoistumisopinnot Voimaa taiteesta –erikoistumisopinnot Hakuajat ja lisätiedot

43 Lisätietoja HUMAKin koulutusohjelmista ja yhteishausta: HUMAKin hakutoimistosta: Puh


Lataa ppt "Humanistinen ammattikorkeakoulu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google