Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KREIKKA PROJEKTI.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KREIKKA PROJEKTI."— Esityksen transkriptio:

1 KREIKKA PROJEKTI

2 Sparta 1 Sparta oli koostaan huolimatta tärkeä kaupunki.Sparta oli hyvin sotivaa kansaa.Lisäksi spartalaisten elämä oli kuin sotilasleirillä elämistä.Kaikista spartalaisista kasvatettiin sotureita. Spartalaiset eivät edes osanneet lukea mutta lukemisenkin siasta he osasivat sotia!!!

3 Sparta 2 Suurin osa spartalaisista oli miehiä, koska pojat saivat enemmän ruokaa kuin tytöt koska pojat olivat paljon suositumpia kuin tytöt.Suurin osa tytöistä kuoli koska päivät olivat hyvin rankat.

4 Ateena JA Sparta kun vertaamme Ateena ja Spartaa niin olisi kaksi vasta kohtaa vastakkain. Spartalaiset ajattelivat että kansan täytyisi olla hyvää sotaväkeä. Kun taas Ateenassa oli päinvastoin ja Ateenassa valitsi demokratia Spartalaiset olivat hyviä taistelijoita kun taas Ateenalaiset olivat hyviä meri taistelijoita

5 Ateenalaisen Elämää Ateenalaiset elivät yksinkertaista elämää. melkein kaikki päivät oltiin ulkosalla,koska tuohon aikaa varmaan aika tylsää olla sisällä Vaatetus:heillä oli kesällä päällä pellavasta kudottu khitooni ja taas talvella himation nimistä paitaa Ruoka: yleisimmät ruuat löytyi suoraa luonnosta esim. oliivit sun muuta,liha oli yleensä juhla ruoka,koska se maksoi mamonaa

6 PERIKLES Perikles oli Ateenan kuningas joka halusi nostattaa kaupunkinsa loistoon ja niin Perikles meni ja käytti kaikki Kreikan rahat kun Ateena oli loistossaan niin Perikles sai kuulla että Ateena saisi vastaan Spartan ja muut Kreikan valtiot kimppuunsa

7 Peloponnesolaissodat
ensin ottivat yhteen Ateena ja Sparta eKr. toisessa rähinässä olivat Ateena ja Syrakuusa eKr. kolmannessa rähinässä olivat Sparta ja Korinttia eKr. neljännessä rähinässä ottivat yhteen Sparta ja Ateena taas eKr. viidennessä rähinässä olivat Theba ja Sparta eKr. kuudennessa rähinässä ottivat yhteen Ateena ja liittolaiset eKr. seitsemännessä rähinässä olivat Thebaa Spartaa ja Ateenaa eKr. ja viimeisessä rähinässä olivat Makedonia ja Ateena 388 eKr.

8 Marathon persialaiset päättivät ensin hyökätä Euboian saarelle he taistelivat kuusi päivää persialaisia vastaan ja seitsemäntenä kaksi petturia avasivat kaupungin portit ja persialaiset hyökkäsivät ja polttivat kaupungin ihan maan tasalle. seuraavaksi persialaiset aikoivat hyökätä Marathonin kylään. mutta rannalla oli yllätys.persialaisten nuoli sateesta välittämättä ateenalaiset hyökkäsivät kylkikyljessä persialaiset eivät pystyneet tekemään vasta rintaa osa persialaisista jäivät rintamalle osa pakenivat laivoilla Ateenalaiset saivat haltuunsa 7 laivaa.

9 Thermopylain Taistelu
Dareioksen kuoltuaan hallitsijaksi tuli hänen poikansa Kserkses. Hän oli päättänyt kostaa Marathonin taistelun tappion ja kokosi niin suuren armeijan, että kun kaikki hevoset menivät samaan aikaa juomaan, niin joetkin tyhjenivät Sparta ja Ateena olivat valmiita vastarintaan. Kreikan puolustussuunnitelma oli yksinkertainen mutta varma.Persialaisten tullessa solalle Kserkses ei voinut uskoa silmiänsä: Kreikkalaiset olivat rakentaneet vallin solan poikki ja jotkut Spartalaiset harjoittelivat vallin edessä. Kserkses luuli heitä hulluiksi,koska Kserksellä oli miestä ja Kreikalla vain 4000 miestä. Hän käski luovuttamaan aseensa, mutta Leonidas vastasi: tule hakemaan!

10 Kreikkalaisten Juoni Sillä välillä kun Kserkses oli polttamassa ja tuhoamassa Ateenaa niin Kreikkalaiset olivat turvautuneet juoneen.Kserkseksen luo meni lähetti ja sanoi: Kreikkalaiset ovat peloissaan ja purjehtivat pois Kserkses sanoi että, älkää päästäkö heitä käsistäni.Hän uskoi lähettiä ja pisti laivueet purjehtia kohti salamista Persialaisten laivat kulkivat hiljaa kapeaa salmea. Kreikkalaiset olivat piiloutuneen ja odottivat Persialaisia.kun persialaiset tulivat Kreikkalaiset hyökkäsivät pienillä ja ketterillä laivoilla kun taas persialaisten isot laivat olivat kömpelöitä ja he törmäilivät ja suurin osa Persialaisista hukkui.Kun Kserkses näki kahdensadan laivan uppoavan niin hän komensi loput laivat kotimaahansa.Vuoden kuluttua Kreikka voitti taistelun Persiaa vastaan.

11 JUMALAT suurella Olymposvuorella asuvat Jumalat.Ihmisiä voimakkaampia,kuolemattomia,kauniimpia ja halutessaan he voivat olla joku muu kaikista jumalista suurin oli Zeus yli jumala.ihminen voi tehdä rikkeen Jumalaa vastaan ja se on Hybris sitä Jumalat eivät voineet ikinä antaa anteeksi.

12 OLYMPIALAISET Olympialaiset pidettiin suuren Zeuksen kunniaksi olympialaisiin sai vain osallistua miehet Kreikkalaiset miehet kilpailivat alasti koska siihen aikaa ei ollut kilpa asusteita 1 päivä:vala Zeus jumalan kunniaksi ja avajaiskulkue 2 päivä:Hevosajot ja viisi ensin mäistä kilpailua 3 päivä:juhlakulkue,uhriateria,lauluja ja soittoesityksiä 4 päivä:paini ja pankration 5 päivä.palkintojen jako

13 THE END


Lataa ppt "KREIKKA PROJEKTI."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google