Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keräilystä lisäansiota ja liiketoimintaa? Seminaari Lopella 25.11.2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keräilystä lisäansiota ja liiketoimintaa? Seminaari Lopella 25.11.2013."— Esityksen transkriptio:

1 Keräilystä lisäansiota ja liiketoimintaa? Seminaari Lopella 25.11.2013

2 Keräilykokeilu Aloitettiin Lopella elokuussa Etsittiin keräilijöitä männyn ja kuusen kävyille sekä mustikanvarvuille Etsittiin paikat, joista materiaalin saa kerätä Haastateltiin kukka- ja askarteluliikkeiden omistajia Etsittiin kiinnostuneita ostajia tukkukaupoista Sovittiin tuotteiden tekemisestä yrittäjien kanssa Koemarkkinointi valmiiden tuotteiden kanssa tukkuportaassa

3 Tulossa seminaarin jälkeen Koemarkkinointia jatketaan Verkoston luominen kerääjien ja valmistajien kesken Osahanke päättyy 15.12. 2013

4 Pakattuja, laadukkaita tuotteita

5 Havaittua, kuultua, kokeiltua Tuotteiden ostoon nähtiin mahdollisuuksia erityisesti sesonkien yhteydessä. Tarvetta kukkakauppiaat näkivät männynkävyistä valmistetuille kukkatikuille, varpu-nipuille, erilaisille kransseille sekä sidonta- ja asetelmien pohjille. Puolivalmisteiden tulisi olla yksilöllisiä ja muotoiltuja, jotta ne erottuisivat mm. tuontitavarasta. Keruun ja tarjonnan toivottiin olevan pitkäjänteistä, ammattimaista ja kannattavaksi mietittyä. Laadun tulee olla tasaista, vakioitua ja toimitusten varmoja. Tuotteiden osalta olisi saatava aikaan sarjatuotantoa.

6 Tukkujen kautta toimittaminen olisi kätevää, mutta ”välikäsi” myös nostaa kustannuksia ja heikentää kannattavuutta. Tukkuliikkeet vaativat tuotteisiin ean-koodit, koodin hankkiminen nostaa kustannuksia. Haastatelluissa liikkeissä merkittävä määrä luonnon- materiaaleista (mm. sammalet, kävyt, havut, lieot, varvut) kerättiin itse. Omalla keruulla oli taloudellista merkitystä maaseudun kukkakaupoille, koska esimerkiksi marketeissa tarjotaan erilaisia asetelmia edulliseen hintaan. Tukusta ostettiin esimerkiksi mustikanvarpuja, isoja käpyjä, langoitettuja käpyjä ja kranssi-pohjia, yleensä ulkomailta tuotua. Keskusteluissa tuli esille, että luonnonmateriaalien käytössä tarvitaan asennemuutosta ja -muokkausta. Luonnosta saatavia ”ilmaisia käpyjä” on vaikea saada myydyksi.

7 Päätelmiä Luonnonmateriaalien keruun ja jatkojalostuksen sekä markkinoinnin kehittämistavoitteet: materiaalien ja tuotteiden saatavuus, niiden käyttö ja arvostus. Yrittäjyydessä ja kehittämistyössä tarvittava tieto ja osaaminen tulisi olla koottuna ja tiedonkulun toimia. Toiminnan laajentaminen vaatii yhteistyön tiivistämistä metsätalouden kanssa sekä mm. verotuksen selvittämistä. Myös liiketoimintamallin kehittämiseen kannattaisi panostaa. Jatkossa kerääjien ja jalostajien kannattaisi verkostoitua, järjestää teemapäiviä ideoinnin, markkinoinnin ja tuotekehittelyn tiimoilta.


Lataa ppt "Keräilystä lisäansiota ja liiketoimintaa? Seminaari Lopella 25.11.2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google