Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HYRINÄ- yrittäjyyden kokonaiskonseptin kehittäminen HAAGA-HELIAssa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HYRINÄ- yrittäjyyden kokonaiskonseptin kehittäminen HAAGA-HELIAssa"— Esityksen transkriptio:

1 HYRINÄ- yrittäjyyden kokonaiskonseptin kehittäminen HAAGA-HELIAssa
Tutkimus- ja kehittämiskeskus Tutkimuspäällikkö, Tuija Toivola HYRINÄ hankkeen projektipäällikkö

2 OPM: korkeakoulujen rooli yrittäjyyden edistämisessä (lähde: Sakari Karjalainen, FINPIN konferenssi , Hämeenlinna Promoting Entrepreneurship by Universities edistää positiivista asennetta yrittäjyyteen tarjota perustietoja ja taitoja uuden yrityksen perustamisesta (valmius perustaa yritys) T&K palveluja uusille ja olemassa oleville yrityksille kasvuyrittäjyyden edistäminen keskeistä on opettajien asenne yrittäjyyteen yhteistyö yritysten ja alueen toimijoiden kanssa käytännön kautta oppiminen (learning by doing) yrittäjyysopintojen linkittäminen osaksi tutkintoja Tuija Toivola HH 290408

3 HYRINÄ-hankkeen taustaa
HAAGA-HELIAn uusi organisaatio ja uusi strategia HH on metropolialueen vaikuttavin palvelusektorin ja yrittäjyyden kehittäjä eri yksiköissä ja eri aloilla erilaisia toimintamalleja ja opintokokonaisuuksia ei yhtenäistä näkemystä siitä, miten HH:ssa edistetään yrittäjyyttä paljon hyviä toimintamalleja, joita voitaisiin hyödyntää koko HH:n tasolla - hyvien käytänteiden jakaminen uutena haasteena kasvuyrittäjyyden ja innovaatiopohjaisen yrittäjyyden edistäminen HH:n T&K strategia : T&Kn tuloksena syntyy uutta liiketoimintaa ja kasvuyrittäjyyttä uusi AMK-TULI ohjelma – käynnistyy (Tekes-rahoitus, ) Tutkimuksesta liiketoimintaa – aktivointi, ensiarviointi ja arviointi mm. markkina- ja kilpailijaselvityksiä, uutuustutkimuksia 2. vaihe: mm. partnerikartoituksia, liiketoimintasuunnitelman osia, rahoitussuunnitelma Tuija Toivola HH 290408

4 Tavoitteet kehittää HH:lle toimivat ja tehokkaat yrittäjyyden edistämisen toimintamallit, jotka mahdollistavat vision ja strategioiden mukaisten tavoitteiden toteutumisen linkittää opetusta, yrittäjyyttä ja T&K:ta toisiinsa innovaatio- ja yrittäjyysprosessit rakentaa selkeät mallit HH:n sisälle Start up -yrittäjyyden edistämiseen Kasvu- ja innovatiivisten yritysten perustamiseen ja kehittämiseen Rakentaa polku HH:sta alueellisiin innovaatiokeskuksiin esim. Ruoholahden Start up Center Tuija Toivola HH 290408

5 Toteutus Vaihe 1: lähtötilanneanalyysi
opiskelijakysely, avainhenkilöhaastattelu (20) ja innovaatiotesti yhteistyökumppanina CityImage Oy/Simo Saurio alumnikysely toteutetaan elo-syyskuussa 2008 ja se täydentää lähtötilanneanalyysia Vaihe 2. kehittämisvaihe (ohry 30.4, jossa päätetään etenemisestä) uusien OPSin kehittäminen ja yrittäjyyden nivominen osaksi opintoja (käynnissä) Start up koulun rakentaminen (syksy 2008) konsepti, joka osittain kokoaa jo olemassa olevia toimintamalleja mahdollisesti intensiivinen paketti nopeuttamaan yrittäjyyden käynnistämistä ja idean jalostamista Innovaatiopohjainen yrittäjyys & TULI-prosessit kasvuyrittäjyyden edistäminen Tuija Toivola HH 290408

6 Opiskelijakyselyn toteutus
sähköinen kysely kaikille HAAGA-HELIAn läsnäoleville opiskelijoille lokakuussa 2007 (n= 8421) käytimme FINPIN verkostossa käytettyä kyselypohjaa, jonka muokkasimme HH:n tarpeisiin sekä suomen että englannin kielinen lomake mukana amk-tutkinnon (päivä ja ilta/monimuoto) ja ylemmän tutkinnon suorittajat vastauksia tuli 1056, joista 542 liiketalous, 180 johdon assistentti, 161 tietojenkäsittely, 144 hotelli-, ravintola- ja matkailuala ja 27 toimittajakoulutus Tuija Toivola HH 290408

7 Keskeiset tulokset yrittäjänä toimivia opiskelijoita vastaajista oli 51 Start up -yrittäjyys kiinnostaa eniten, 560 opiskelijaa perustamalla uusi yritys uuden liikeidean ympärille suuri joukko yrittäjän urasta kiinnostuneita, n. 700 opiskelijaa yrittäjyyden suunnittelun ja toiminnan haluaisi suurin osa aloittaa heti valmistumisen jälkeen tai 1-3 vuoden kuluessa valmistumisesta, yli 300 opiskelijaa yli 100 haluaisi aloittaa jo opiskelujen ohessa yrittäjyyden suunnittelun ja toiminnan Tuija Toivola HH 290408

8 Innovaatioihin perustuva
Yrittäjyyden kolmio Innovaatioihin perustuva yrittäjyys Kasvuyrittäjäkoulu amk-TULI yrittäjyyttä T&Ksta opiskelijoiden ja yritysten innovaatioiden jalostaminen 10-15 Oppimis- ympäristöjä verkostot sparraus aidossa ympäristössä oppimista 100 Omiin liikeideoihin perustuva yrittäjyys ”perusyrittäjyys” Campus hautomot Innovatiivisuutta ja yrittäjyyttä kaikille OPS - projektioppiminen tekemällä oppiminen - todellisia pk-yritysten kehittämistehtäviä 10 000 Tuija Toivola HH 290408


Lataa ppt "HYRINÄ- yrittäjyyden kokonaiskonseptin kehittäminen HAAGA-HELIAssa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google