Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Monikko-hanke 30.5.2011 Närpiön kaupunki, Solboet Ikäihmisten seniori- ja palveluasumisen kokonaisuus keskustassa 2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Monikko-hanke 30.5.2011 Närpiön kaupunki, Solboet Ikäihmisten seniori- ja palveluasumisen kokonaisuus keskustassa 2017."— Esityksen transkriptio:

1 Monikko-hanke 30.5.2011 Närpiön kaupunki, Solboet Ikäihmisten seniori- ja palveluasumisen kokonaisuus keskustassa 2017

2 Tavoitteena  on uudistaa olemassaolevia vanhustenhuollon yksikköjä vastaamaan tulevaisuuden haasteita mahdollistamalla sekä yksilön että yhteisön hyvinvointi- ja terveyshyödyt.  on kehittää yhteisöllisyyteen perustuvaa aktiivista asumista ikääntyvien entistä moninaisimpiin tarpeisiin.

3 Tavoitteena  on kehitettää maaseutumaisen laitosmainen asuminen tulevaisuuden haasteita vastaaviksi, joka tarkoittaa ikäihmisten mahdollisimman hyvää ja turvallista omanlaista arkea aktiivisessa asuin- ja palveluasumisessa.  on suunnitella uudisrakennus, joka vastaa vaikeasta muistihäiriöstä kärsivien vanhusten tarpeita. Laajemmin on päämääränä aikaansaada lisäarvoa: vaikuttavuutta, ts. hyvinvointi- ja terveyshyötyjä ikäihmisten palveluprosesseihin.

4 Tonttitilaa vapaana  Vanhainkoti Frida ja palveluasumisyksikkö Efraim ja dementiayksikkö Solbacken sijaitsevat Närpiön keskustassa liittyen läheiseen terveyskeskusalueeseen. Ko. rakennusten läheisyydessä, joko pohjois- tai eteläpuolella on uudisrakentamiseen tarvittavaa tonttitilaa.

5

6 Efraim ja Solbacken *

7 Alustava suunnitelma  Uudisrakennus dementiasta kärsiville: toivotaan vaihtoehtoja tonttien mukaan  Muutetaan ”neljäkerroksisen” Fridan (37) tiloja osittain tai kokonaan muuhun käyttöön.  Efraim (42 huoneistoa) ja dementiayksikön Solbacken (19 palveluasumispaikkaa) ovat muutostarpeessa tulevaisuutta ajatellen.

8 Lisäksi  Keittiö- ja ruokailutiloja tulee suunnitella uudelleen.  Toimivat aktivointitilat ottaen huomioon mahdollisuus sosiaaliseen osallistumiseen, kulttuuriin, kuntoutukseen  Viihtyvyyttä ja toimivaa logistiikkaa sekä ikäihmisten ja henkilökunnankin näkökulmasta  Ensisijaisesti satsataan hyvään suunnitteluun vaikeasta muistisairaudesta kärsivän ihmisen asumisessa

9 Det viktiga är inte hur gammal man är, utan hur man är gammal Marie Dressler 1869-1934  Erityisenä haasteena erilaiset kulttuurit ja vanhenevat maahanmuuttajat (5,8 % puhuu äidinkielenään suomea, 5,8 % muuta kuin ruotsia/suomea). Tärkeää huomioida myöskin vaikeasti sairaan, kuolevan ihmisen erityistarpeet Ekologiaa – teknologiaa – logistiikkaa suurella sydämellä ja hellällä kädellä!

10 Tack! Det enda sättet att leva länge är att åldras Daniel François Esprit Auber, 1782-1871


Lataa ppt "Monikko-hanke 30.5.2011 Närpiön kaupunki, Solboet Ikäihmisten seniori- ja palveluasumisen kokonaisuus keskustassa 2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google