Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ARAVA Harri Kröger.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ARAVA Harri Kröger."— Esityksen transkriptio:

1 ARAVA Harri Kröger

2 ISRAEL

3 Lähi-itä ja Raamattu

4 Temppeli tuhotaan v. 70 jKr. ja juutalaiset karkotetaan
Rooma valtakunta                                                                                                                                                                                                                                                 Rooman Temppeli tuhotaan v. 70 jKr. ja juutalaiset karkotetaan

5 ISRAEL JA ISLAM s                                                                                                                                                                                               

6 VOIMASUHTEET                                                                                                                                                                              

7 Raamattu tuo julki Jumala vahvisti sen, että Messias syntyisi Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin suvusta, 1. Ms. 12: 1-3. Sanansa on Herra toteuttava maan päällä lopullisesti ja rutosti, Room. 9:8

8 ROHKAISU MEILLE Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä Luuk.21:28.

9 ARAVA (Erämaa, autiomaa)

10 Keski- ja Etelä-Israel

11 Aravan laakso

12 Väririkas autiomaa

13 Keidas

14 ARAVAN ALUE Suuri autiomaa-alue ja osana Negevin aluetta
Yksi maailman kuivimpia ja karuimpia alueita Itäafrikkalaistyyppistä savannia (eteläosa) Jordania (idässä), Kuollutmeri – Eilat (etelässä)

15 Jesaja 35: 1-10 Erämaa ”Arava” ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja. Se kauniisti kukoistaa ja iloitsee ilolla ja riemulla. Sille annetaan Libanonin kunnia, Karmelin ja Saaronin ihanuus. He saavat nähdä Herran kunnian, meidän Jumalamme ihanuuden(1-2)

16 VAHVISTUKAA Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet. Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää peljätkö. Katso, teidän Jumalanne! Kosto tulee, Jumalan rangaistus. Hän tulee ja pelastaa teidät.”(3-4)

17 KAIKKI MUUTTUU Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat. Silloin rampa hyppii niin kuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot. Hehkuva hiekka tulee lammikoiksi ja kuiva maa vesilähteiksi. Aavikkosutten asunnossa, missä ne makasivat, kasvaa ruoho ynnä ruoko ja kaisla (5-7)

18 TULEVA AIKA Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie": sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten. Joka sitä tietä kulkee, ei eksy - eivät hullutkaan. Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat. (8-9)

19 JUMALAN KANSA Niin Herran vapahdetut palaavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat (10) Alueen ekologia, kuten luonto, kasvit, eläimet ja ilmasto muuttuvat…

20 VALTATIE JA KANAVA Valtatie on rakenteilla Kiinasta Egyptiin
Israel on keskellä, siunauksena Jes. 19:23-24. Uusi kanavahanke: Kuollut meri – Punainen meri (nyt suunnitteluvaiheessa) Alueen suola- ja mineraalilähteet

21 ARAVA-alue Moshaveja, kibbutseja Alfalva-heinä (kehitetty Israelissa)
Erityinen puulaji Löydetty maanalainen järvi Maakaasua (Haifa, Välimeri) Öljyä (Rosh HaAijn)

22 Ennalleen asettaminen Hesekiel 47:9-11
Voisiko tämä toteutua lähitulevaisuudessa? Ja hän sanoi minulle: Nämä vedet juoksevat (Jerusalemista) itäiselle alueelle, virtaavat alas Aromaahan (Aravaan) ja tulevat mereen; niiden jouduttua mereen vesi siinä paranee.

23 Hesekiel  Ja kaikki elolliset, kaikki, jotka liikkuvat, virkoavat elämään kaikkialla, mihin tämä kaksoisvirta tulee. Ja kaloja on oleva hyvin paljon; sillä kun nämä vedet sinne tulevat ja vesi paranee, niin kaikki virkoaa elämään, minne vain virta tulee (10).

24 Hesekiel Ja kalastajia seisoo sen rannalla. Een-Gedistä Een-Eglaimiin asti se on oleva yhtä verkkoapajaa. Siinä on kaikenlaisia kaloja, aivan kuin suuren meren kaloja, hyvin paljon .

25 Me voimme luottaa Jumalaan
Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä, 1. Piet.5:8

26 Tuleva ilon ja riemun aika
Herran vapahdetut palaavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat! ISRAELIN PYHÄN SIUNAUSTA!


Lataa ppt "ARAVA Harri Kröger."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google