Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tytti, Taru, Minna ja Anne

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tytti, Taru, Minna ja Anne"— Esityksen transkriptio:

1 Tytti, Taru, Minna ja Anne
Munkinnyöri Tytti, Taru, Minna ja Anne

2 Laajempi kokonaisuus: lankatyöt
Luokka-aste: 3.lk Laajempi kokonaisuus: lankatyöt

3 Tavoitteet Kehittää tarkkuutta, hienomotoriikkaa, silmän ja käden yhteistyötä. Esteettisesti miellyttävän tuotteen suunnitteleminen Opettajan tukemana etenevä työskentely Ilo omasta työstä ja sen tuloksista, taitavuuden tunteen kokeminen ja omaan taitavuuteen luottaminen Muiden maiden käsityökulttuureihin tutustuminen. Makramee, johon munkinnyöri kuuluu yhtenä tekniikkana, on saanut alkunsa 1200-luvulla arabien keskuudessa.

4 Työskentelymateriaalit
Kaksi samanmittaista narua. Pituutena voidaan käyttää esimerkiksi sormenpäistä sormenpäihin mittaa. Alakoulussa narujen tulee olla tarpeeksi isot ja selvästi eriväriset, että työskentely on helppo hahmottaa. Naruiksi soveltuvat esimerkiksi: -puuvillalanka -trikookude/ontelokude -muovinaru Alusta ja nuppineula työn kiinnitykseen.

5 Motivointi Valmiin työn saaminen itselle Lankojen hienot värit
Se mitä kaikkea munkinnyörillä voidaan tehdä Tällä hetkellä suosiossa on muovinyöreistä punotut pikkumaskotit, joita kutsutaan nimellä skuubiduu (engl. scoubi)

6 Mitä haluaa tehdä tekniikalla
Suunnittelu Mitä haluaa tehdä tekniikalla Lankojen pituuden arviointi. Miten pitkän nyörin haluan/tarvitsen päästäkseni valitsemaani lopputulokseen? Värien valinta.

7 Eriyttäminen Punominen kokoajan samaan suntaan tai suunnanvaihto joka kierroksella, jolloin saadaan aikaan neliskanttinen pystyraitainen työ.

8 Pienryhmissä toteutettava työ
Lemmikin lelu Avaimenperä Tarviiko tällaista diaa edes? Tein, mutta saa poistaa :D


Lataa ppt "Tytti, Taru, Minna ja Anne"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google