Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN PARANNAN VUOKRATUOTTOA VEROMESSUT 19.1.2005 Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne Suomen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN PARANNAN VUOKRATUOTTOA VEROMESSUT 19.1.2005 Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne Suomen."— Esityksen transkriptio:

1 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN PARANNAN VUOKRATUOTTOA VEROMESSUT 19.1.2005 Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne Suomen Vuokranantajat ry

2 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Vuokrauskohteen tarjonta –Internet on nykyisin keskeinen väline etsiä vuokralaista. Se on asiakkaiden suosiossa, halpa väline ja se mahdollistaa myös edullisen kuvan välittämisen. –Vuokrausvälitys on vuokranantajalle vaivaton ja usein hyvinkin ammattitaitoinen keino löytää luotettava vuokralainen –Julkinen esittely on vasta tekemässä tuloaan. Tällainen ”heräteostosmuoto” alkaa kuitenkin yleistyä kypsillä markkinoilla. •Pyrittäessä hyvään vuokratuottoon on kuitenkin tärkeätä, että potentiaalisten vuokralaisten markkinat on ”troolattu” riittävän tiheäsilmäisellä verkolla.

3 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Vuokrattava kohde •Vuokrattavan kohteen on oltava haluttu. Paras rajahyöty on niillä rahoilla, jotka on laitettu asunnon viehättäväksi ja elämykselliseksi tekemiseen.Aivan ehdoton minimivaade on siistit saniteettitilat. Asunto, joka käy vuokralle vain hintaa alentamalla on harvoin hyvä sijoitus. •Hyviä lähtökohtia vuokratuotolle ovat: –vaaleta värit (ei vihreätä) –halogeenivalot kylpyhuoneessa –pyökkinen parketti- tai laminaattilattia –pieni taulutelevisio keittiössä jne. –kaikelle on oma tilansa, mutta neliöitä ei liikaa •Taloyhtiön vastikkeen tulee olla edullinen eikä yhtiöllä saisi olla nopeasti realisoituvaa elinkaarivelkaa

4 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Miten vuokratuottoa lasketaan •Vuokrauksen tulos tulee nettovuokratuotosta ja realisoituneesta arvon muutoksesta •Todennäköisesti järkevin tarkastelujakso olisi noin seitsemän vuotta. Tällöin kokemusperusteisesti voidaan väittää, että nettovuokratuoton määrä on n. 70% ja arvonmuutoksen n. 30%. Jo tarkastelujakson pituus kertoo sen, että pikatuloksen hankkijoiden kannattaa suunnata rahansa muihin sijoitusmuotoihin. Asuntosijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa

5 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi •Arvonmuutosta on helppo tarkastella taannehtivasti mutta sen ennakoiminen seitsemäksi vuodeksi on jo melkoisen vaikeaa. Kansainvälisissä selvityksissä tällaiseksi on katsottu seuraavat tekijät: –paikkakunnan muuttovoitto –bruttokansantuotteen muutos –korkojen taso ja kehityssuunta –sen talon, jossa huoneisto sijaitsee, teknisen arvon kehitys, arvon hahmotus ja ympäristön muutos –remontin tuottama arvon lisä vähennettynä remonttikustannuksilla •Näiden tekijöiden pukeminen kaavan muotoon on hyvin vaikea tehtävä. Suurimmat tekijät ovat muuttovoitto ja elinkaarivelka. On kuitenkin tärkeätä, että tällainen kaava ainakin likiarvona saadaan aikaiseksi.

6 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Miten valvon kassavirran toteutumista •Vuokrien perinnän moni kokee vaikeaksi asiaksi. Näin on etenkin, koska vuokrien tulemattomuuteen pitää puuttua kovin nopeasti, lähes viikon kuluttua. Nopea puuttuminen takaa parhaan perintätuloksen. •Ulkopuoliselle perintäyhtiölle selitellään kaikkein vähiten, ja jo yksikin perintä parantaa useimmiten tulevien vuokrien ajallaan maksua. Tehokas perintä vaatii myös melkoista ihmissuhdeosaamista.

7 www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi •Tätä varten on kehitetty vuokranantajien oikeusturva VOT oy. Yhtiö valvoo tehokkaasti ja halvahkolla saatavien tulon vuokranantajien tilille. Järjestelmän etu on siinä, että vuokra maksetaan vuokranantajan eikä kenenkään muun tilille, mutta pankkisalaisuutta loukkaamatta vuokravalvoja saa kuitenkin tiedon vuokranmaksusta vuokranantajan ja vuokralaisen luvalla. Vuokravalvoja ei kuitenkaan pääse katsomaan vuokranantajan tillin tietoja mitenkään. Jo pelkästään vuokrasopimuksessa oleva tällainen valvontatietoisuus parantaa maksumoraalia. •Vuokravalvonnan ”ulkoistaminen” tekee vuokranantajana toimimisen kevyemmäksi ja helpommaksi.


Lataa ppt "Www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN PARANNAN VUOKRATUOTTOA VEROMESSUT 19.1.2005 Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne Suomen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google