Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aloitusdia. Learn by doing fun.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aloitusdia. Learn by doing fun."— Esityksen transkriptio:

1 Aloitusdia. Learn by doing fun

2 Pohja tuutorikoulutukseen vastuuopettajan käyttöön
Muokkaa tarpeisiisi sopivaksi – lisää tai poista dioja Tarkemmat tiedot tuutorin / opettajan tehtävistä ja ohjeet leirin järjestämiseen saa painetusta leirioppaasta! Perustekstidia.

3 Tuutorien kolme tehtävä-kokonaisuutta = opintosuoritus
Tuutorikoulutus ja leirin suunnittelu 2. Leirin vetäminen 3. Leirin purku ja palaute Perustekstidia.

4 1. Tuutorikoulutus Tehkää aikataulu tuutorikoulutukselle:
Kuinka monta tapaamismertaa? Mitä tehdään kullakin kerralla?

5 1. Tuutorikoulutus Käykää läpi yhdessä opasta ja verkkomateriaalia hyödyntäen: NY 24h -leirin tarkoitus ja tavoite Tuutorin odotukset, rooli ja toiminta ryhmässä NY 24h -leirin kulku Vastuuopettajien ja tuutorien roolit Käytännön järjestelyt ja tehtävien jako Leirirastit, malliaikataulu ja muu tukimateriaali löytyy osoitteesta nuoriyrittajyys.fi/share

6 Malliaikataulu TORSTAI 10.00 Ilmoittautuminen leirille alkaa
Lounas Avauspamaus / Kello Luento: Ensivaikutelma Isot rastitehtävät ryhmissä Lehtijuttu/Expertti/ Idearuutu/SWOT/Nimi-Logo/ Mission impossible/ Piece of Cake /Kokous/ Murhamysteeri/ LTS Luento: Yrittäjyys ammattina Päivällinen Isot rastitehtävät jatkuvat Pienet rastitehtävät Tuote/SingStar/Pomminpurku/Hinta Pienet rastitehtävät Case study/Act!/Sporttihetki/ Juliste/ Bisnespuhelu LEPO PERJANTAI Pienet rastitehtävät Visio/Pressitiedote/ Myyntipuhe/ Kenraaliharjoitus/ Aamujumppa ja aamupala Muotinäytös Valmistautuminen esitykseen (ppt, vaatteet) Final countdown Luento: Minun tarinani! NY 24h –yritykset lavalla - myyntipuhe - Liiketoimintasuunnitelman esittely - kunniamaininnat Leirin päätössanat Todistukset Yhteinen lounas Perustekstidia.

7 1. Tuutorikoulutus Esimerkki vastuunjaosta:
Leiriohjaajapari PUNAINEN tekee rintanapit (nimilista opettajalta) ja vastaa leiripäivänä leiriläisten ilmoittautumisesta ( ovat infodeskillä ja keräävät myös nimet nimilistaan) Leiriohjaajapari VIHREÄ etsii puheenvuoroyrittäjät leirille (ei liikevaihdon kertaamista vaan tarina ”Miten minusta tuli minä?” eli asiat ja tapahtumat jotka ovat vaikuttaneet tai olleet käännekohtia elämän varrella). Leiriohjaajapari SININEN huolehtii leirillä tarvittavat tarvikkeet yhteyshenkilön kautta valmiiksi. Leiriohjaajapari LILA tekee leiriläisten ja leiriohjaajien todistukset valmiiksi (sähköiset pohjat valmiina, nimilista opettajalta). Leiriohjaajapari KELTAINEN toimittaa leiriläisille mitä mukaan -listan. Leiriohjaajapari ORANSSI huolehtii kyltit ym., jotta liikkuminen koululla on helpompaa.

8 2. Leirin vetäminen Ole aito ja rohkea, muista että olet roolimalli myös vaikeissa tilanteissa. Pidä kiinni yhdessä sovitusta ja ota vastuu annetuista tehtävistä. Hyvä leiri = kaikki saadaan mukaan. Ole joustava muiden ideoille, muista ennakkoluulottomuus! Anna tilaa leiriläisille, he ovat pääosassa! Ole täsmällinen: tiedä mitä teet, milloin ja missä.

9 2. Leirin vetäminen Tehkää leiristä hauska kokemus =
ottakaa omat tietonne ja osaamisenne käyttöön!

10 KIINNOSTU KUUNTELE KYSELE KANNUSTA KEHU
2. Leirin vetäminen KIINNOSTU KUUNTELE KYSELE KANNUSTA KEHU

11 3. Leirin purku ja palaute
Leiritilojen ja luokkien loppusiivous Leirillä työstetyn materiaalin kokoaminen Palautekeskustelu / mitä opin? Tuutorien todistukset

12 Yhteistyökumppanit Toimintaa tukevat säätiöt
Perustajajäsenet ja verkostoyhteistyö Toimintaa tukevat säätiöt Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Emilie och Rudolf Gesellius Stiftelse, Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö, Olvi-säätiö Kumppanit, jos tarvitsee... -kumppanit:


Lataa ppt "Aloitusdia. Learn by doing fun."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google