Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto"— Esityksen transkriptio:

1 Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto

2 Toimiston taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU- edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen EU-toimisto on perustettu vuonna 1998 ja Pohjois-Suomen 2002. Toimisto valvoo Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois- Savon toimijoiden etuja. Rahoittajina em. maakuntien liitot.

3 Toimiston organisaatio
Ohjausryhmä (strategiset tavoitteet) Maakuntajohtajat Työvaliokunta (operatiiviset asiat) Edustaja jokaisesta maakuntaliitosta Brysselin EU-toimisto Johtaja: Kari Aalto Erityisasiantuntijat: Janika Luukinen ja Sointu Räisänen Kaksi puolivuosittain vaihtuvaa harjoittelijaa

4 Komissioista myönnettävät erillisrahastot teemoittain:
Työllisyys Työllisyyttä ja sosiaalisia innovaatioita koskeva EU-ohjelma (EaSI) Liikenne, energia ja ympäristö LIFE+ Horisontti 2020 Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility, CEF) Koulutus ja nuoriso ERASMUS + Kansalaistoiminta Kansalaisten Eurooppa Tutkimus, kehitys ja innovaatiot Yrittäjyys ja pk-yritykset COSME Horisontti ohjelman pk-instrumentti Eurostars 2 (Tekesin ja komission yhteisrahoitus) Kulttuuri ja luovat alat Luova Eurooppa Terveydenhuolto ja sosiaaliala Kansanterveys kasvun tukena Alueiden kautta (liitot, ELY:t, (ministeriöt)) myönnettävät: Aluekehitys Euroopan alue ja investointirahastot (ERI) Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (Maaseuturahasto) Euroopan meri- ja kalatalousrahasto (EMKR) Osin alueiden, osin komission ja osin ylikansallisten sihteeristöjen kautta myönnettävät: Euroopan alueellinen yhteistyö (ETC) Alueiden välinen yhteistyö Interreg Europe -ohjelma ESPON Interact III-ohjelma URBACT III -ohjelma Rajat ylittävä yhteistyö Botnia-Atlantica (Suomi-Ruotsi-Norja) Keskinen Itämeri (Suomi-Ruotsi-Viro-Latvia) INTERREG Pohjoinen (Suomi-Ruotsi-Norja) Valtioiden välinen yhteistyö Itämeren ohjelma , INTERREG V B (Baltic Sea Region) Pohjoinen periferia ja Arktinen ohjelma (Northern Periphery and Arctirc, NPA) Euroopan ulkosuhderahastot ENI EU:n ja Venäjän kahdenvälinen yhteistyö PI (kumppanuusväline) Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston kautta saatava tuki: ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) Kumppanuudet ja verkostot: Eurooppalaiset innovaatiokumppanuudet (EIP)

5 Temaattiset painopisteet
Aluepolitiikka Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopolitiikka Liikenne- ja energiapolitiikka Ulkosuhdeasiat Väestönmuutoshaasteet Elinkeinopolitiikka Alueiden kansainvälinen yhteistyö

6 Toiminnalliset painopisteet
EU-edunvalvonta ja aluemarkkinointi Koulutus ja hanketoiminnan tuki Tiedonvälitys

7 Toiminnalliset painopisteet: 1. EU-edunvalvonta ja aluemarkkinointi
Vaikuttaa EU:n tulevan aluepolitiikan (2014–2020) sisältöön. Painottaa EU-edunvalvonnassa Itä- ja Pohjois-Suomen erityispiirteitä, kuten harvaa asutusta. Markkinoida Itä- ja Pohjois-Suomen erityisosaamista. Seurata ja tiedottaa olennaisista EU-asioista, ja edistää niihin liittyvää maakunnallista edunvalvontaa. Luoda verkostoja ja edistää alueen toimijoiden kontakteja eurooppalaisiin tahoihin.

8 Toiminnalliset painopisteet: 2. Koulutus ja hanketoiminnan tuki
Parantaa alueen hanketoimijoiden menestymismahdollisuuksia EU:n erillisohjelmissa mm. avustamalla partnerihaussa. Edistää toimijoiden verkottumista ja EU-osaamista. Tarjota neuvottelu- ja toimistopalveluja alueen toimijoiden käytettäviksi.

9 Toiminnalliset painopisteet: 3. Tiedonvälitys
Tarjota räätälöidysti ajankohtaista ja ennakoivaa tietoa EU-päätöksenteosta ja hankevalmistelusta. Yleiset ja kohdennetut tiedotteet. -verkkosivusto Kuukausittainen EU-uutiskirje Facebook-sivut Kohdennetut tiedotteet suoraan kunkin alan toimijoille

10

11 Facebook

12 Uutiskirjeet ja tiedotteet

13 Tiedote-esimerkki

14 Toimiston muita palveluita
Toimeksiannot: selvitykset, tiedonhaut, seminaarit ja konferenssit. Järjestää seminaareja, auttaa tilaisuuksien järjestämisessä. Järjestää vierailuohjelmia, keskustelu- /projektinesittelytilaisuuksia ja tapaamisia virkamiesten kanssa, ”door-opener”. Välittää partnerihakuja molempiin suuntiin. Tarjota kokoustilaa alueen kansainvälisille hankekokouksille ja alueen toimijoille.

15 Keskeiset asiakasryhmät
EU-toimiston kohderyhmä EU-toimiston toiminta Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat Edunvalvonnalliset toimenpiteet Itä- ja Pohjois-Suomen kansainvälisesti suuntautuneet hanketoimijat (yliopistot, ammattikorkeakoulut, tki-organisaatiot, koulutuskuntayhtymät) Tiedottaminen EU:n erillisohjelmahauista, hankeneuvonta, erillisohjelma-aiheinen koulutus Itä-ja Pohjois-Suomen kunnat, sektorikohtaiset päättäjät ja media Kontaktien luonti eurooppalaisiin tahoihin, EU:n politiikkasektorien seuranta ja tiedottaminen Brysselin toimijat (EU-instituutiot, eurooppalaiset verkostot ja muut alue-edustustot) Itä- ja Pohjois-Suomen osaamisen viestintä ja markkinointi, hyvien käytäntöjen välittäminen, poliittinen edunvalvonta ja vaikuttaminen

16 Verkostot

17 Yhteystiedot Johtaja: Kari Aalto Puh Matkapuhelin: / Erityisasiantuntijat: Janika Luukinen Puh: Matkapuhelin: Sointu Räisänen Puh: Matkapuhelin: Toimiston osoitetiedot: 24 Avenue Palmerston B-1000 Brussels BELGIUM Puh:


Lataa ppt "Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google