Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

مصر Kiehtovien mysteerien maa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "مصر Kiehtovien mysteerien maa"— Esityksen transkriptio:

1 مصر Kiehtovien mysteerien maa
Egypti مصر Kiehtovien mysteerien maa

2 Kaikki tuntevat Egyptiä sen verran, että tietävät, että siellä on pyramideja, Sfinksi ja Niili…mutta Egyptillä on todella paljon muutakin tarjottavaa. Egyptin kulttuurilla on yli viisituhatvuotinen viehättävä historia joka takaa elämyksiä kaikenlaisille ja ikäisille ihmisille.

3 Kulttuuri ja hyvä tietää
Egypti on lämpöä ja eksotiikkaa vuoden ympäri. Se on hyvää ruokaa ja historiaa, tinkimistä basaarissa ja uintia Punaisenmeren kirkkaassa vedessä. Egypti on vastakohtien maa, vanha matkailumaa ja vielä paljon, paljon vanhempi kulttuurin keskus. Maa, jonka asukkaiden arkielämä maaseudulla ei paljon faaraoiden ajoista ole muuttunut. Turisteilla on vapaa pukeutuminen, mutta matkailijoiden on myös kohteliaisuuden vuoksi hyvä pukeutua kotimaata konservatiivisemmin lomakohteiden ulkopuolella. Kun liikut kameran kanssa on hyvä ottaa huomioon, että esimerkiksi sotilata tai sotilaskohteita ei saa valokuvata. Ihmisiä kuvattaessa on ensin kysyttävä lupaa. Muinainen Egypti oli maailman vanhempien sivilisaatioiden joukossa ja yllä pitää yhä monimutkaista, vakavaa ja ainutlaatuista kulttuuria.

4 Nähtävyydet Muinaisen Egyptin ainutlaatuisiin monumentteihin kuuluvat mm. Kairon eteläpuolella kohoavat Gizan pyramidit sekä maan valtasuonen Niilin länsirannalla, nykyisen Luxorin kupeessa levittäytyvän Kuninkaiden laakson hauta-alue. Mailmankuulujen historiallisten nähtävyyksien lisäksi Egypti tarjoaa aurinkoa, valkohiekkaisia rantoja ja ainutlaatuisen upeat sukellus- ja snorklaus mahdollisuudet Punaisenmeren ihmeiden äärellä. Sinulla on myös mahdollisuus vaeltaa kamelin selässä Saharan aavikolla tai shoppailla edullisilla hinnoilla ja kokeilla tinkiä ja tehdä hyviä kauppoja. Egyptistä löytyy lukemattomia museoita jotka takaavat silmillesi ennen näkemättömiä kokemuksia ja jotka sisältävät legendaarisia ja mysteerisiä antiikin historian paloja.

5 Matkailualueet Egyptin suosituin matkailualue on ehdottomasti Kairo. Kokemisen arvoinen on myös risteily Niilillä. Muut tunnetut lomakohteet ovat Sharm el Sheikh, joka on sukeltajien unelmakohde. Toinen tärkeä ja tunnettu matkailukaupunki on Hurghada, joka on tunnettu korkea tasoisista hotelleista ja vilkkaasta yöelämästä.

6 Sijainti Egyptin virallinen arabiankielinen nimi on Misr joka tarkoittaa “kahta salmea” siis “valtiota” tai “maata”.’ Misr sijaitsee Pohjois-Afrikassa ja rajautuu lännessä Libyaan, etelässä Sudaniin ja koillisessa Israeliin sekä Gazan kaistaan. Egypti on jaettu 26:een kuvernöörin hallintoalueeseen ja sen pääkaupunki on Kairo. Suuri osa Egyptiä on Saharan autiomaata ja siksi harvaan asuttua. Asutus on keskittynyt kaupunkeihin ja suurin osa egyptiläisistä asuu Niilin rannoilla viljelykelpoisilla maa- alueilla.

7 Kartta

8 Ilmasto Egypti kuuluu subtrooppiseen alueeseen ja maan ilmasto on leutoa aavikkoilmastoa. Lämpötila nousee talvisin ja kesäisin korkealle yli 20 asteen, mutta kuumuus ei ole hiostavaa, sillä ilmankosteus on alhainen. Aurinko paistaa aina ja sateet ovat harvinaisia. Yöt ovat viileitä, jolloin lämpötila voi laskea jopa kymmeneen asteeseen. Egypti on erityisesti talvilomakohde, jossa talvisin lämpötilat eivät nouse liian korkeaksi.Loka-marraskuussa lämpötilat ovat noin +30 astetta. Joulukuusta helmikuuhun on noin +20 astetta. Kesän kuukausina Egypti kylpee helteessä ja lämpötilat päivisin saattavat kohota +40 asteeseen.

9 Aikavyöhyke UTC+2 talviaika UTC+3 kesäaika

10 Valuutta Egyptin valuutta on Egyptin punta (EGP). Mutta matkavaluutaksi voit myös ottaa euroja ja US-dollareita. Lentokentän pankissa voi vaihtaa puntia maahantulon yhteydessä, sillä hotellien pankit ovat iltapäivällä suljettu. Osa pankeista vaihtaa kuittia vastaan Egyptin puntia takaisin euroiksi tai dollareiksi.

11 Valtiomuoto Egyptin valtiomuoto on ollut tasavalta jo lähtien. Perustuslain mukaan valtiolla on kaksikamarinen parlamentti. Egyptiä pidetään yhtenä arabimaailman ja Lähi-idän tärkeimmistä kulttuurin ja politiikan keskuksista. Nykyinen presidentti on Mohammed Mursi ja nykyinen pääministeri on Kamal Ganzouri.

12 Kielet ja uskonnot Egyptissä puhutaan pää-asiassa arabiaa ja noin 85% väestöstä ovat islaminuskoisia. Kristityt edustavat noin 15% väkiluvusta ja maasta löytyy myös pieni juutalaisyhteisö. Perustuslain mukaan Islam on Egyptin valtionuskonto, mutta perustuslaki takaa myös uskonnonvapauden, joten käytännössä maassa hyväksi katsotaan kolme viimeinmainittua Abrahamilaista uskontoa.

13 Maahan matkustaessa Tarvittavat matkustusasiakirjat:
Tarvittavat rokotukset: Eu-maiden kansalaisilta vaaditaan turistiviisumi Egyptiin matkustaessa. Viisumi maksetaan etukäteen ja sen hinta on noin 15,-/hlö alle 1 kk oleskeluun. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Kun matkustat Egyptiin olisi hyvä saada Hepatiitti A –rokotus, sillä yleisen hygienian ja siisteyden taso poikkeaa Suomessa totutusta. Vatsataudit ovat hyvin yleisiä, joten tärkeää on kiinnittää huomio käsien pesuun, vältä kypsentämättömiä ruokia ja älä juo kraanavettä.

14 Matkustiedote tiedotteen mukaan turistien tulisi välttää matkustaminen Siinain niemimaan pohjoisosaan. Sisäpoliittisesta tilanteesta johtuen suurissa kaupungeissa on mielenosoituksia. Suositellaan välttämään paikkoja, joille väkijoukkuja on kokoontunut tai on kokoontumassa, kuten aukiot, moskeijat ja kirkot. Port Saidin, Suezin ja Ismailian kaupungeissa on voimassa aamuyöllä ulkonaliikkumiskielto. Tarkemmat ajat pystyy tarkistamaan päivittäisistä paikallisista tiedoitusvälineistä. On suositeltavaa organisoida matkustuksen eri vaiheet jo etukäteen, kuten kuljetukset.

15 أتمنى لك رحلة جميلة ”Hyvää matkaa”


Lataa ppt "مصر Kiehtovien mysteerien maa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google