Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunta avustaa Governoria ZI-tavoitteiden saavuttamiseksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunta avustaa Governoria ZI-tavoitteiden saavuttamiseksi."— Esityksen transkriptio:

1 LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunta avustaa Governoria ZI-tavoitteiden saavuttamiseksi tehtävä- ja vastuualueensa mukaan LAA-toimikunta noudattaa työssään kaikkia niitä menettelytapoja, säädöksiä ja päätöksiä, jotka ohjaavat organisaatiomme työskentelyä, mm. kunnioittamalla valtioiden liittymistä ihmisoikeussopimuksiin ja noudattamalla ZI:n viestintäjärjestelmiä. Legislative Awareness and Advocacy

2  Visio 2010 eteenpäin ZI:n jäsenet näkevät maailman sellaisena, jossa naisten oikeudet tunnustetaan ihmis- oikeuksiksi ja, jossa jokaisella naisella on oikeus toteuttaa itseään kykyjensä mukaan

3 Beijing neuvottelut käytiin vuonna 1995. Beijing sopimukseen sitoutuneet valtiot raportoivat ihmisoikeuksien ja naisten tasa-arvon sekä yhdenvertaisuuden toteutumisesta säännönmukaisesti YK:lle. Viimeisin raportti nimeltään Beijing 15 plus. Suomessa ja Eestissä tasa-arvoa valvovat ja edistävät orgaanit on perustettu, samoin on nimetty tasa- arvovaltuutetut. Beijing sopimus Naisten neljännen maailman konferenssin yhteydessä

4 CEDAW kaikkinainen naisten syrjinnän poistamista koskeva yleissopimus v.1979 Sopimukseen liittyneet maat raportoivat määräajoin, viimeisin raportti vuodelta 2007 CEDAW sopimuksen noudattamisessa Euroopan Neuvosto on antanut suosituksia jäsenvaltioille lainsäädännön parantamiseksi sekä tasa-arvo ja ihmisoikeuskysymysten ratkaisemiseksi. Viimeisin suositus syksyltä 2010. Eestissä on laadittu manuaali Euroopan Neuvoston jäsenvaltioille antamien suositusten mukaisesti niistä toimenpiteistä, joilla paikalliset virkamiehet toimeenpanevat CEDAW sopimuksen sisältöjä. Suomessa on eduskunta hyväksynyt 2.3.2011 Tasa-arvo- ohjelman vuoteen 2020.

5 ”The Town for Equality. A methodology and good practices for equal opportunities between women and men ” ”European Charter for Equality of Women and Men in Local Life” Euroopan Neuvosto: viimeisimpiä julkaisuja aiheesta: Lisäksi on huomattava, että Eesti ja Suomi ovat allekirjoittaneet sopimuksen ” Action against Trafficking in Human Beings”, mutta eivät ole 18.3.2011 mennessä ratifioineet ohjelmaa valtiotasolla.

6 Haasteet keväällä 2011 Eestissä ja Suomessa 1. Eestissä ja Suomessa naiset ovat heikossa asemassa maailman valtioiden joukossa, kun tarkastellaan lukumääräisesti naisiin kohdistuvaa lähisuhdeväkivaltaa vuoden 2009 tilastojen perusteella. Mitä voimme tehdä läheistemme elämäntilanteen parantamiseksi ? a.Voimme nostaa keskusteluun paikallisen – ja valtakunnan tason päättäjien kanssa naisten kaikkinaisen syrjinnän vähentämisen b. voimme nostattaa keskusteluun naisten turvakotien- ja raiskauksen sekä väkivallan uhrien matalan kynnyksen tukipalvelukeskusten rahoituksen hoitamisen.

7 2. Tavoitteenamme on myös tukea naisten omaehtoista suoriutumista työ- ja henkilökohtaisessa elämässä: Naisilla ja tytöillä on taipumus mitätöidä omaa osaamistaan, omaa tavoitetasoaan ja suostua omaehtoiseen syrjäytymiskehitykseen sekä alisuoriutumiseen. Tilanteeseen voidaan puuttua vain naisten keskinäisin toimin. a. lähelläsi kasvava tyttö tarvitsee myönteistä itsetunnon kohotusta b. työpaikallasi ja vapaa-ajantoiminnassa voit tukea naisten omien urasuunnitelmien edistämistä c. työpaikalla voit kannustaa naisia pikkutarkan, tunnollisen suorittamisen sijaan priorisoimaan tehtäviä erityisesti urasuunnitelmien näkökulmasta d. voit myös kannustaa naisia itsensä laaja-alaiseen kehittämiseen tai jonkin erityistaidon syventämiseen.

8 3. Miesten ja naisten välinen tasa-arvo työelämässä edellyttää lisäponnisteluja Erityisenä tarkkailun kohteena tällä toimikaudella on ihmiskauppa työelämässä, palkkatasa-arvon edistäminen ja naisten sijoittuminen päätöksentekoasemiin. a. Käykö sinun kotonasi henkilö, joka on ikuisessa velkavankeudessa ja seksikaupan uhri laittomalle ihmisten maahantuojalle? b.Tarvitsemme toimenpiteitä, joilla naisten 83 sentin palkka lähenee kohti miesten euroa 100 senttiä mm tasa-arvoerien toteutuksessa ja palkkaneuvotteluissa. c. Kiintiöt naisille yksityisen sektorin hallituspaikkoihin.

9 Hyvät Zonta-sisaret: Elämä on meidän, kun otamme sen haltuumme unohtamatta heitä, joilla ei juuri tänään ole voimia tai mahdollisuuksia oman elämän hallintaan! Olethan mukana?

10 LAA-toimikunnan jäsenet Katrin Tiitus, Tallinna Raili Rauvala Helsinki II Seija Petrow Helsinki III Terttu Utriainen, Rovaniemi Tuija Kirveskari-Tähtinen Helsinki IV pj. Yhteystiedot löytyvät kotisivujen jäsenille tarkoitetuista LAA- sivuista Tukena lisäksi kerhojen yhdyshenkilöverkosto


Lataa ppt "LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunnan työskentely kaudella 2010-2012 LAA-toimikunta avustaa Governoria ZI-tavoitteiden saavuttamiseksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google