Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erkki Hiltunen, Jukka Kiijärvi, Maarit Vesapuisto, Heikki Salminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erkki Hiltunen, Jukka Kiijärvi, Maarit Vesapuisto, Heikki Salminen"— Esityksen transkriptio:

1 Erkki Hiltunen, Jukka Kiijärvi, Maarit Vesapuisto, Heikki Salminen
FYSIIKKA Erkki Hiltunen, Jukka Kiijärvi, Maarit Vesapuisto, Heikki Salminen

2 Miksi opiskella FYSIIKKAA ja MATEMATIIKKAA ?
Fysiikka on luonnossa, ympärillämme olevien luonnonilmiöiden ja lainalaisuuksien kuvaamista. Matematiikka on työkalu fysiikassa. Kaavat ovat lyhennysmerkintöjä, fysiikan kieltä. Matematiikka ja fysiikka ovat työkaluja tekniikassa. Molemmat myös asettavat rajoituksia: mitä saa tehdä, mikä toimii.

3 Wanhaa legendaako ? puolijohde tekniikka - transistori, tietokoneet
ydinmagneettinen resonanssi – magneettikuvaus annihilaatio – PET –kuvaus (aineenvaihdunta) tunneloituminen – tunnelointimikroskooppi ydinfysiikka – fissio ja fuusioreaktorit energiatekniikka monia matemaattisesti raskaita laskelmia ei ole voitu suorittaa ennen kuin tehokkaat tietokoneet tulivat käyttöön aika luonnontieteellisestä ”keksinnöstä” hyödynnettävään tekniikkaan on lyhenemässä

4 Fysiikka Fysiikka I : mekaniikka (1. vsk syksy)
Fysiikka II : sähköoppi (1. vsk syksy / kevät) Fysiikka III: lämpö- ja valo-oppi (2. vsk syksy) Fysiikka IV: Fysiikka ja tutkimus: suhteellisuusteoria, kvantti-ilmiöt ja säteily (syksy 2012) (valinnainen) Fysiikan laskuharjoitukset: Fysiikka I – IV (20 % edellytys hyväksymiselle) Fysiikan laboratoriotyöt: AMK:n fysiikan laboratorio (1. vsk kevät 2011) Keskeinen fysiikka: suppeasti ”koko fysiikka”; (tuotantotalous; kevät 2011, engl.)

5 Kirjallisuus Young & Freeman: University Physics with Modern Physics
12th Edition (tai uudempi painos) Addison Wesley, luvut 1-36 ja 37-44 Aiemmat vuosikurssit ovat tilanneet omat kirjansa Akateemisesta Kirjakaupasta tai Juvenes Kirjakaupasta Tampereelta. Akateemisen kirjakaupan yhteyshenkilö on osoitteessa: Juveneksen yhteyshenkilö on: Paikallinen kirjakauppa toki tilaa.

6 Fysiikan kurssikuvaukset
löytyvät opinto-oppaasta. Kesteinen fysiikka (tuotantotalous) luennoidaan keväällä 2013 englanniksi. Tämänkin kurssin harjoitustyöt keväällä 2013.

7 Fysiikan laboratoriotyöt I,
Laboratory Course in Physics I Koodi: FYSI1010 Laajuus: 1 ov. Tavoite:Antaa perustiedot mittaamisesta ja raportin laatimisesta. Sisältö:Viisi (5) itsenäisesti suoritettua laboratoriotyötä (mittaukset ja työselostukset). Esitiedot:Fysiikka I, Fysiikka II Kirjallisuus:Työohjemoniste Fysiikan laboratoriotyöt. Suoritus:Osallistuminen johdantoluentoon. Hyväksytyt mittaukset ja työselostukset. Lisätieto: Mittaukset suoritetaan Ammattikorkeakoulun tiloissa.

8 Ongelmatilanteissa ota yhteyttä: Erkki.Hiltunen@uwasa.fi


Lataa ppt "Erkki Hiltunen, Jukka Kiijärvi, Maarit Vesapuisto, Heikki Salminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google