Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo."— Esityksen transkriptio:

1 Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo.
Valoa Elämään! Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."

2 Elämä lähellä Jumalaa = Valoa elämään!
Hylkää synti! 1.Joh. 1:8-9 Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Muutumme Hänen kuvansa kaltaiseksi. 2.Kor.3:18. Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki. Rukous, ylistys, palvonta, Raamatun luku, Pyhä Henki, jne. vievät lähelle Jumalaa. Kenen kanssa vietät aikaasi? Mikä asia elämässäsi saa kaiken huomiosi? Ketä rakastat? Matt.12:34 Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.

3 Erilaisia hengellisiä polkuja Jumalan läsnäolon kokemiseen
Erilaisia hengellisiä polkuja Jumalan läsnäolon kokemiseen. (Kirjasta John Ortberg: Jumala on lähempänä kuin luuletkaan.) Älyllinen polku - Polun kulkijat lähentyvät Jumalaa oppiessaan enemmän hänestä. He rakastavat Raamatun tutkimista. Ajatukset ovat sinulle yhtä eläviä kuin ihmiset. - Kun edessäsi on kriisejä, valitset yleensä ongelmanratkaisuun suuntautuneen toimintatavan. - Koet lähelle sanat ”palvella Jumalaa koko mielestäsi”. - Yksi tämän polun kulkija oli apostoli Paavali. - Tie sydämeesi kulkee tavallisesti pääsi kautta. Kuulet Jumalaa parhaiten oppiessasi. Kun mielesi kasvaa, tunnet itsesi eläväksi. - Vaara tässä polussa on, että pää vie kaiken tilan sydämeltä!

4 Ihmissuhteiden polku - Tämän polun kulkijoilla on syvä kokemus Jumalan läsnäolosta tärkeissä ihmissuhteissaan. Pienryhmät ja muut yhteisökokemukset ovat heille korvaamattomia. Yksinolo tekee sinut hulluksi. - Koet Jumalan puhuvan sinulle voimallisesti muiden ihmisten kautta. - Yksi tämän polun kulkijoista on saattanut olla apostoli Pietari. - Tämän polun kulkijat tarvitsevat ystävyyssuhteita ja pienryhmiä; elää rikasta ihmissuhde-elämää. - Heille rukoileminen ja palveleminen ovat paljon helpompia ihmissuhteiden yhteydessä. - Tämän polun ihmiset kuulevat yleensä Jumalan puhuvan heille keskustelujen välityksellä ihmissuhteissaan. - Vaarana tässä polussa on pinnallisuus ja muuttuminen riippuvaiseksi muista. Yksinolon ja hiljaisuuden kaltaiset harjoitukset ovat avuksi.

5 Palvelemisen polku - Tämän polun kulkijat kokevat Jumalan läheisyyden voimakkaimmin kun he ovat mukana auttamassa toisia. Palat halusta olla tekemässä palvelemisen tekoja, koska koet Jumalan silloin puhuvan sinulle. - Yksi tämän polun kulkijoista saattoi olla Dorkas-niminen nainen Apostolien teoissa, jonka kerrotaan tehneen paljon hyvää ja avustaneen köyhiä runsain määrin. - Tämän polun kulkijat kokevat Jumalan läsnäolon voimakkaana ihmisissä joita palvelevat. Ilman palvelupaikkaa he alkavat kokea Jumalan etäisenä. - Vaarana on kiusaus ajatella Jumalan olevan läsnä vain heidän palvellessaan. Ja toisena vaarana on, että katsot pitkin nenänvartta heitä, jotka eivät ole yhtä palvelevaisia.

6 Palvonnan polku - Tämän polun kulkijoilla on luontainen ilmaisun ja ylistämisen lahja. Luovimmat hetkensä he kokevat palvonnan aikana. Koet ylistyksessä uudelleen ja uudelleen Jumalan läsnäolon. - Jos tämä on sinun polkusi, toivot ylistyksen seurakunnassa jatkuvan tuntikaupalla. Sinä huudat sisäisesti: Lauletaan se vielä kerran! Sydämesi avautuu palvonnassa ja alat elää. - Todennäköisesti kuningas Daavid oli tämän polun kulkija. - Jos tämä on polkusi koet suurta tarvetta kokea voimallista ylistystä säännöllisesti - Varoituksena tämän polun kulkijoille on, että älä tuomitse ihmisiä, jotka eivät ulkoisesti ilmaise itseään yhtä voimakkaasti kuin sinä. Varo myös korostavaa hengellisyyttä, joka ajaa aina vain etsimään seuraavaa ”ylistyshuumausta”. - Avuksi tämän polun kulkijoille on syventyminen raamatuntutkisteluun ja juurtumien lujemmin Jumalan tuntemiseen Hänen Sanansa kautta.

7 Toiminnallinen polku - Tämän polun kulkijoilla on korkea energiataso. Olet kiivas ja toiminta on intohimosi. Palat halusta toimia. Rakastat nopeatahtista, ongelmien täyttämää, monimutkaista ja vaativaa elämäntapaa. Polun kulkijat tahtovat panna kaikkensa likoon nykyhetkestä kuolemaansa asti. - Raamatullinen esimerkki polun kulkijasta on Nehemia. - Toiminnan ihmisille rukous ja toiminta kulkevat käsikädessä. Jos olet toimija, tarvitset aatteen. Ilman tätä hengellinen elämäsi taantuu. - Vaarana polun kulkijoilla on, että innostut aatteestasi niin, että alat jyrätä ja riistää muita ihmisiä, koska olet niin keskittynyt siihen, mitä tahdot saada aikaan. Jopa Jumalasta saattaa tulla sinulle päämääräsi välikappale. - Tämän polun kulkijoilla on vaikea erottaa Jumalan todellista kutsua omista voimakkaista toimintayllykkeistään. - Avuksi polun kulkijalle ovat yksinäisyys ja pohdiskelu ja tasapainon löytäminen.

8 Hiljaisen rukouksen polku
- Polun kulkijana rakastat pitkiä keskeytymättömiä ajanjaksoja yksinäisyydessä. Pohdinta on sinulle aivan luonnollista. Tunnet itsesi usein tarkkailijaksi. - Jumala on eniten läsnä sinulle, kun häiriötekijät ja melu ovat poissa. Kuvat, mielikuvat ja vertaukset auttavat sinua rukoillessasi. Et tahdo kiirehtiä mihinkään. - Apostoli Johannesta on pidetty ihmisenä, joka rakasti viipymistä Jumalan ylistyksen ja palvonnan hehkussa. Tällaisten ihmisten seuraa haetaan usein heidän suuren viisautensa ja sisäisen tasapainonsa tähden. - Tämän polun kulkijana et tarvitse paljon ulkoisia ärsykkeitä. Jumalan kuunteleminen hiljaisuudessa ja yksinäisyydessä ovat elintärkeää sielusi terveydelle ja tärkeää, että kokemuksesi hänen läsnäolostaan syvenisi. Tarvitset säännöllisiä, suojattuja, voimakkaita ja häiriintymättömiä ajanjaksoja yksinäisyydessä. - Vaarana polun kulkijalla on kiusaus vetäytyä sisäiseen maailmaan. Tarpeellista olisi kehittää itseäsi ihmissuhteiden ja palvelutoiminnan alueella.

9 Luomistyön polku - Polun kulkijoilla on kyky luoda palava yhteys Jumalaan kokiessaan hänen luomaansa maailmaa. He kokevat luonnossa jotakin syvästi elähdyttävää ja Jumalan henkimää. Ulkosalla oleminen uudistaa sinua ja antaa tarmoa. Tämän polun kulkijat näkevät Jumalan kaikkialla luonnossa. - Oleminen ulkona luomakunnan keskellä avaa henkesi Jumalalle. - Raamatussa Jeesus havainnollistaa tätä polkua vetäytymällä usein ylös vuorille tai järvelle pitääkseen yhteyttä Isäänsä. Hän tahtoi olla ulkona luonnossa luomakunnan keskellä. - Jos luomistyön polku on väyläsi, haluat varmasti viettää paljon aikaa ulkona. Vietät rukouksen ja mietiskelyn aikoja luonnon keskellä. - Vaarana polun kulkijoilla saattaa olla väylän käyttäminen pakotienä pois ihmisten keskuudesta. Myös ihmiset kuuluvat luomakuntaan. Meidän on opittava näkemään kauneutta siellä missä Jumalakin näkee eli ihmisissä.

10 Eri polut väylinä Jumalan kokemiseen
- Jokaisella on oma luontainen väylänsä kokea Jumalan läheisyyttä elämässään. Jokainen on ainutlaatuinen Jumalan luoma yksilö. - Perehdy omaan polkuusi ja kehitä itseäsi sen kulkijana. Toisen polut ovat sinulle luontevampia kuin toiset. - Älä kadehdi jonkun muun polkua! Hyväksy itsesi sellaisena kun olet ja miksi Jumala on sinut luonut. Varo kiusausta tuomita jonkun toisen polku. Mikään poluista ei ole toista ylevämpi. - On tärkeää kulkea jonkin matkaa kaikkia polkuja. Yhtäkään polkua ei pidä jättää käyttämättä. - Kiinnitä huomiota niihin polkuihin, jotka eivät kenties ole niin luontevia ja harjoittele niitä polkuja. - Suurin yksittäinen lahja, jota voimme rukoilla, on rakkaus! Jumala on lähempänä kuin luuletkaan! Jumala tahtoo muodostaa suhteen sinuun. Olet Hänelle rakas! ” Koko hengellisellä matkalla kukaan muu ei voi kulkea sinun polkuasi. Eikä suuressa kosmisessa kuorossa kukaan muu voi laulaa sinun lauluasi.” (Kirjasta John Ortberg: Jumala on lähempänä kuin luuletkaan.)

11 Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo.
Valoa Elämään! Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."


Lataa ppt "Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google