Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

U M M U I T.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "U M M U I T."— Esityksen transkriptio:

1 U M M U I T

2 HAHMOT

3 Muumi-peikko Muumi elää elämäänsä täysillä ihmetellen maailmaa, ja hänen yksinkertaisia huvejaan on kivien ja simpukankuorien keräily. Hän on yhtä hyväuskoinen kuin innokaskin, myös lapsellinen ja erittäin hyväluontoinen.

4 Muumipappa Muumipappa on vilpitön ja poikamainen, mutta silti hän on varsin ylpeä miehekkyydestään. Vaikka hän on erittäin lojaali perhettään kohtaan, hän on kyseenalaisista yksilöistä ja viskistä pitävä uneksija.

5 Muumimamma Muumimamma on korkeamoraalinen ja avarakatseinen – harvinainen yhdistelmä. Tosiasiassa perheenjäsenet eivät vain tiedosta, että hän kasvattaa heitä, osin siitä syystä, että hän tietää erehdysten olevan useimmiten parasta opetusta.

6 Niiskuneiti Niiskuneiti, Muumin ystävätär, on flirttailija, jolla on vaaleissa hiuksissaan keimaileva otsatukka ja nilkassaan kultainen rengas. Hänen romanttinen mielikuvituksensa ja turhamaisuutensa johtavat häntä useasti harhaan, mutta Muumin ystävyys ja ohjaus auttavat häntä näkemään totuuden.

7 Pikku Myy Pikku Myy asuu Muumiperheen luona. Hän on niin pieni, että hän mahtuu istumaan perheen maitokannussa. Hänestä saa sen vaikutelman, että hän on hyvin ärhäkkä. Hän halveksuu kaikkea ja voi olla todella hyökkäävä, mutta suhtautuu silti elämään erittäin myönteisesti. Hän saattaa jopa osoittaa jonkinlaista rentoa ystävällisyyttä – silloin kun se hänelle sopii. Hän on Mymmelin lapsikatraan nuorin.

8 Nuuskamuikkunen Nuuskamuikkunen on filosofoiva kulkuri, aina pukeutunut lerppalieriseen hattuun ja vanhaan takkiin. Hänellä on syksyisin tapana lähteä Muumilaaksosta katselemaan muuta maailmaa. Nuuskamuikkunen on lempeä, huoleton ja itsenäinen eikä välitä maallisesta mammonasta. Hänellä on paljon ihailijoita, eritoten pienten ja arkojen joukossa. Muumipeikko on hänen paras ystävänsä.

9 Nipsu Nipsu on adoptoitu Muumiperheeseen eikä ole vähääkään muiden näköinen. Hän on luonteeltaankin täysin erilainen – melko kunnianhimoinen tyyppi, joka etsii keinoja edistää omia tarkoitusperiään. Aika ajoin hän tuntee vetoa messinkiesineisiin ja häpeää sitä, mutta tietää myös aina saavansa anteeksi. Hän kuuluu kaikesta huolimatta perheeseen.

10 Haisuli Haisuli on laakson inhottava, todellinen konna, joka vaikkakin huonolla menestyksellä huijaa ja varastaa, mutta ei koskaan tapa. Muumiperhe joutuu silloin tällöin kosketuksiin hänen kanssaan, enimmäkseen Nipsun vuoksi, ja perhe on oikeastaan pikkuisen ylpeä siitä, että se on hyvä ystävä aidon kelmin kanssa.

11 TOVE JANSSON "muumien luoja"

12 Tove Jansson ( ), suomalainen taidemaalari, taiteilija ja kirjailija, syntyi Helsin-gissä. Taiteilijavanhempien, kuvanveistäjä Victor Janssonin ja suunnittelija Signe Ham-marsten Janssonin tyttärenä hän valitsi luonnollisesti taiteilijauran (opinnot Helsingin, Tukholman ja Pariisin akatemioissa). Hänen luova kunnianhimonsa suuntautui kuitenkin myös kirjoittamiseen ja kuten kävi ilmi Tove Janssonista tuli yhtä menestyvä kirjailija kuin taiteilijakin.

13 Hänen ensimmäinen romaaninsa "Småtrollen och den stora översvämningen" (Muumit ja suuri tuhotulva) julkaistiin vuonna 1945, mutta se oli kirjoitettu niinkin aikaisin kuin vuonna Hän jatkoi kuvitetuilla kirjoilla, joissa hän kuvasi Muumiperhettä ja todellisen läpimurtonsa lastenkirjojen kirjoittajana hän saavutti vuonna 1948 kirjallaan "Taikurin hattu". Se sai heti suuren suosion ja se käännettiin nopeasti englanniksi, mikä johti Muumi-kirjojen kansainväliseen menestyk-seen.

14 Associated Newspapers of London otti vuonna 1953 yhteyttä Tove Janssoniin ja pyysi häntä tekemään Muumi-sarjakuvaa, joka julkaistiin maailman suurimmassa iltalehdessä, Evening News'issä. Muumi-sarjakuva aloitettiin Evening News’issä vuonna 1954 ja kaksi vuotta myöhemmin Associated Newspapers lanseerasi kansainvälisen levityksen, joka johti välittömästi siihen, että sarjakuvaa julkaistiin noin 20 kielellä.

15 Kaiken aikaa Tove Jansson jatkoi Muumi-kirjojen kirjoittamista ja niiden kuvitusta, ja sai palkintoja erinomaisesta työstään sekä taiteilijana että kirjailijana.

16 The end


Lataa ppt "U M M U I T."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google