Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tatuoinnit.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tatuoinnit."— Esityksen transkriptio:

1 Tatuoinnit

2 Sisällysluettelo Tatuoinnin historiaa Tatuointien tyylilajeja
Tatuoinnin hankinta Tatuoinnin tekeminen Tatuointien hoito Tatuointien poisto Lähdeosoitteet

3 Tatuoinnin historiaa Vanhimmat tatuoinnit on löydetty Egyptistä muumioiden ihosta ja ne ovat noin vuotta vanhoja. Aiemmin tatuoinneilla on ollut jonkun asteista uskonnollista merkitystä, esimerkiksi niillä ennaltaehkäistiin ja parannettiin sairauksia. Nykyaikana ne ovat yleensä vain koristeita.

4 Tatuoinnin historiaa Tatuointien tekotapa on pysynyt aina lähes samana: Ihon pinta rikotaan ja sen alle pistetään mustetta. Ihon pinnan parannuttua muste jää ihon alle. Ensimmäisissä tatuoinneissa pienenkin kuvan ihoon tatuoiminen on saattanut kestää päiviä, jopa viikkoja, ja sitä on seurannut ankara tulehdus sekä kuume. Ensimmäisen tatuointikoneen keksi tatuoija Samuel O´Reilly 1875.

5 Tatuointien tyylilajeja
Black & Gray: Tatuoinnissa vain mustan ja harmaan eri sävyjä Traditional: Voimakkaat mustat ääriviivat ja varjostusta sekä kirkkaat värit. Fineline: Korostaa ääriviivoja ja hienoja yksityiskohtia. Tribal: Siluettityylinen, yleensä musta. Realistic: Tatuointi on valokuvamainen, esimerkiksi maisemakuva. Tässä muutamia yleisimmistä tyylilajeista:

6 Tatuointien tyylilajeja
Harvinaisempia ja uudempia tatuointien tyylilajeja ovat polttotatuoinnit ja arpitatuoinnit. Polttotatuoinnissa ihoon poltetaan haluttu kuvio Arpitatuoinnissa ihosta viilletään pois palasia joiden parannuttua ihossa näkyy kuvio. Kun tavallisen tatuoinnin oton jälkeen pyritään saamaan haava parantumaan nopeasti, arpitatuoinnin haavaa pyritään pitämään auki mahdollisimman kauan.

7 Tatuointien tyylilajeja
Fineline Traditional Tribal

8 Tatuoinnin Hankinta Tatuoinnin hankintaa kannattaa harkita huolella, sillä se on ikuinen ja sen mahdollisesta poistattamisesta jää rumat arvet. Tatuointien ikäraja on 18- vuotta, joskin tatuointeja tehdään joissakin paikoissa vuotiaille vanhemman läsnäollessa tai suostumuksella.

9 Tatuoinnin hankinta Tatuoinnin ottamista varten ei tarvitse olla kovin suurta kipukynnystä, sillä se ei aiheuta suurta kipua, vaan lähinnä pistää hieman. Kuvan koko, tatuointiajan pituus sekä ihmisten erilaisuus tietenkin vaikuttavat tähän. Alkoholin vaikutuksen alaiset jäävät ilman tatuointia (Ei humalatilan takia vaan siksi, että alkoholi ohentaa verta ja haava vuotaa enemmän).

10 Tatuoinnin tekeminen Operaatio aloitetaan puhdistamalla kohta johon tatuointi halutaan.(kuva 1) Halutun kuvan malli jäljennetään iholle siirtopaperin avulla (kuva 2), jonka jälkeen itse tatuointi alkaa. Kuva 1. Kuva 2.

11 Tatuoinnin tekeminen Tatuointi aloitetaan piirtämällä kuvan ääriviivat, jonka jälkeen tulevat yksityiskohdat. Tatuointikoneen neula rikkoo ihon ja vie musteen ihon pinnan alle. Lopuksi tatuointi rasvataan ja suojataan paperilapulla.

12 Tatuoinnin hoito Vasta tehty tatuointi on avohaava, joten sen puhtaana pitäminen on tärkeää. Uuden tatuoinnin hoitojakso on 2-4 viikkoa. Tatuointi on hyvä pestä noin kolme kertaa ja rasvata noin viisi kertaa päivässä. Uiminen, saunominen ja auringon ottaminen paranemisjakson aikana on kielletty. Tatuointi on parantunut noin kuukauden kuluttua, mutta sen rasvaaminen toisinaan pitää ihon pehmeänä ja kuvan värit kirkkaana.

13 Tatuoinnin poistaminen
Pienet, noin tulitikkuaskin kokoiset tatuoinnit voidaan yksinkertaisesti vain leikata pois. Iho venyy tarpeeksi, jotta reunat saadaan ommeltua toisiinsa kiinni. Kämmenen kokoisen tatuoinnin poistamiseen joudutaan venyttämään ihoa ja sitä suurempien tatuointien poistaminen vaatii ihon siirtämistä muualta kehosta. Lopputulokseen vaikuttavat potilaan perintötekijät, ikä ja kirurgin ammattitaito. Leikkauksesta jää AINA arpi

14 Lähdeosoitteet www.humak.edu/~yliptu01/tatuoinnit.html

15 Tekijä - Tämä esitys on syntynyt ATK-kurssin aikana keväällä 2003.
- Olen rovaniemeläinen Ounasvaaran Lukion oppilas. - Valitsin aiheekseni tatuoinnit, koska ne ovat itseäni kiinnostava aihe. - Tämä oli ensimmäinen, mutta luultavasti ei viimeinen kerta, kun käytin tietokonetta johonkin hyödylliseen. - Kurssin aikana opin paljon uusia asioita tietokoneen käytöstä.


Lataa ppt "Tatuoinnit."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google