Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

The City of Kuopio.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "The City of Kuopio."— Esityksen transkriptio:

1 The City of Kuopio

2 Kuopio ja sen asukkaat Kuopio sijaitsee melko keskellä Suomea.
Kaupunkia ympäröi Kallavesi-niminen järvi Asukkaita Kuopiossa on noin 91000

3 City of Kuopio and the inhabitants
Kuopio is in the middle part of Finland A Lake called Kallavesi is rounding the city There is inhabitants in Kuopio

4 Puijo Puijon näkötorni on 75 m korkea.
Puijon tornissa on ravintola, jossa on pyörivä lattia. Puijo on myös talviurheilukeskus, jossa järjestetään vuosittain mäkihypyn World Cup-kisat.

5 The tower and hill of Puijo
Tower Puijo is 75 m high There is a restaurant in Tower Puijo, with floor moving around Puijo is also a winter sport center, where is ski-jumping World Cup- competition every year

6 Kuopio-halli Kuopio-halli on iso urheilukeskus. Siellä voi harrastaa yleisurheilua, sählyä, jalkapalloa, telinevoimistelua ja koripalloa. Siellä pidetään kisoja ja otteluja. Siellä on isot katsomot. Katsojat voivat käydä vaikka kahvilassa joka on katsomon yläpuolella. Siellä on myös kuntosali Olimme Kuopio-hallissa jalkapalloturnauksessa. Karri-kouluavustaja oli siellä valmentamassa koulunjoukkuetta. Ensimmäisissä peleistä pääsimme jatkoon. Toisissa peleissä me putosimme jatkosta. Siellä oli pehmeät patjat joissa oli kiva hyppiä.

7 The Kuopio-hall The Kuopio-hall is a big sportcentrum. There you can do athletics and gymnastic, play floorball, football and basketball. There are some competitions. There is also a big auditorium. Spectators can go to the coffee-house, which is above track. There is also a gym. We were in the Kuopio-hall in a football contest. Karri, our school helper, was there coaching our school team. In the first games we got to the second round. And in the second games we had to go home. There was really soft mattress, where was really nice to jump.

8 Uimahallit Kuopiossa on kaksi uimahallia. Toinen on Niiralan uimahalli ja toinen Lippumäen uimahalli. Lippumäessä on neljä allasta. Siellä on jäähalli ja kuntosali. Se on kallioon rakennettu. Siellä on neljä saunaa. Siellä on kahvio. Kaupungin uimahallissa. Siellä on yksi lasten allas ja kaksi aikuisten allasta. Lasten altaassa korkeintaan metri syvyyttä. Kaupungin uimahallissa pidetään uimakoulua. Siellä on neljä saunaa. Ensimmäinen kerta kaupungin uimahallissa Jouduimme ensimmäisenä päivänä lasten altaaseen hyppäsin ykkösestä. (JETRO Moilanen) Kaupungin uimahalli: Menimme perheen kanssa kaupungin uimahalliin ja minä hyppäsin viitosesta jalat edellä. (Pietu Vainikainen). Aikuisten allas päästä päähän menimme koulun kanssa uimaan ja minä uin aikuisten altaan päästä päähän ilman kaidetta. (Ville Kovalainen)

9 Swimming-halls There are two swimming halls in Kuopio. One is in Niirala and the other is in Lippumäki. There is four pools in Lippumäki. There is also a ice-hall and gym. It has build into a rock. There are four saunas and a coffee place. In Niiralas swimming-hall are four jumping towers. There is one children pool and two adults pools. The children pool is one meter deep. In the Niiralas swimming-hall are some swimming schools. There are four saunas.

10 Uinnin opetus Uinnin opetuksessa opetellaan uimaan monia eri tapoja, esimerkiksi: kroolia, rintaa ja selkää! Me käydään luokan kanssa kaupungin uimahallissa ja lippumäen uimahallissa. Siellä voidaan vaikka opettaa pelastusta renkailla ja ilman. Siellä voi myös suorittaa kanditaatin tai maisterin ja lopussa saa uimatodistuksen. Ensimmäisenä ollaan yleensä pienessä altaassa ja siellä testataan uimataitoja ja katsotaan on hyvä uimari ja voiko mennä isolle altaalle. Jos ei pääse isolle altaalle niin jäädään pikkualtaalle. Jos on päässyt isolle altaalle ja jos siellä tuntuu liian vaikealta niin voi mennä tietysti takaisin pikkualtaalle harjoittelemaan. Uinnin opetuksessa opetellaan myös kisoja varten. Kisoissa uidaan toisia kouluja vastaan. Olimme kerran koulun kanssa uimahallissa niin sieltä lähti yksi poika pois kun se halusi takasin pikkualtaalle.

11 Teaching Swimming

12 Koulut Kuopiossa on yliopisto, ammattikorkeakoulu ja 8 lukiota ja 30 peruskoulua. Peruskouluun mennään 7-vuotiaana ja se kestää yhdeksän vuotta. Sen jälkeen voi mennä ammattikorkeakouluun tai lukioon. Lukiosta voi pyrkiä yliopistoon. Meidän koulu on peruskoulu. Sen nimi on Jynkän koulu. Koulussamme on 530 oppilasta ja 26 opettajaa.

13 Schools in Kuopio There is a University and a Polytechnic, 8 colleges and 30 basic schools in Kuopio. We go to the school when we are seven years old, and it takes for nine years. After that we can go to polytechnic or to college. From the college you can try to get in to the University. Our school is basic school. It’s called Jynkkä school. In our school there are 530 students and 26 teachers.

14 Liikuntaa ja terveellistä ruokaa koulussa
Meidän koulussa voi harrastaa kesällä: pyöräilyä, jalkapalloa, pesäpalloa, sulkapalloa, juoksua, pituushyppyä, kuulantyöntöä, koripalloa, polttopalloa, sählyä, keihäänheitto, uintia ja rullaluistelua! Talviurheilu: jääkiekkoa, laskettelua, hiihtoa, jääpalloa, salipalloilua, käsipalloa, salibandya, telinevoimistelua ja lentopalloa! Meidän koulussa on myös todella hyvä salaatti-pöytä. Olimme laskettelemassa luokan kanssa kasurilassa. Ne joilla ei ollut omia varusteita joutuivat vuokraamaan sukset, kypärän, monot ja sauvat jos halusi. Vasta alkajille oli laskettelukoulu ja muut saivat laskea missä huvittaa ja omaa tahtia. Keli oli mahtava sillä aurinko paistoi täydeltä taivaalta.+

15 Sports and healthy food in school
In our school in the summer you can do: cycling, football, finnish baseball, badminton, running, long jump, shot-put, swimming, basketball, rounders, floorball and rollerblading! Winter sport: ice-hockey, downhill-skiing, crosscountry-skiing, iceball, floorball, handball, gymnastic and volleyball! In our school is a really good salad-table! We were downhill-skiing on with our class in Kasurila. They who didn’t have their own skies or snowboards, they had to borrow them. Novices had to go to the downhill-skiing school and the others could just go where ever they wanted. Weather was so amazing, ’cause the sun was shining.

16 Näin opiskelemme englantia koulussa
Maanantaina ja Torstaina opiskelemme Englantia, klo:9-10 ja Torstaina Meidän Englannin opettajan nimi on :Anne Tuovinen. Anne antaa meille aina läksyä ja jos unohdamme läksyt tai kirjat niin tulee merkintä. Jynkän koulussa Englannin opiskelu alkaa kolmannella luokalla. Lukukirjan mukana saamme CD:n jonka mukana voimme opiskella Englantia. Englannin tunnillamme :Me kuuntelemme ja luemme kirjasta. Anne kutsuu meitä Englannin kielisillä nimillä jotka valitsemme ensimmäisellä Englannin tunnilla. Meillä on paljon sana kokeita ja isoja kokeita. Meistä Englannin tunnilla on tosi hauskaa. Me pelaamme joskus Englannin tunnilla pelejä

17 This is how we study English
On Mondays we study English from 9 to 10, and on Thursdays from 12 to 13. Our English teacher’s name is Anne Tuovinen. Anne gives us a lot of homeworks and if we forget to do them, she will punish us. In Jynkkä school the English studying starts on the third grade. With the study book, we will have a CD, and with it we study English. On the English lesson we: listen and read English. Anne calls us with our English names, which we choose in the first English lesson. We have lots of English word tests and big tests. We think that English lessons are really nice. Sometimes we play games.

18 Tori ja kauppahalli Kuopion torilla myydään kaikenlaista esim: vaatteita, lettuja, karkkia, lihapiirakoita, kalakukkoja, ketsuppia, makkaraa, sinappia, suolaa, sokeria eli eri mausteita. Jäätelöä, kahvia ja teetä. Kuopion torin vierellä on kaupungintalo ja kauppakeskuksia lisäksi elokuvateattereita Kauppahalli sijaitsee kaupungin keskustassa. Siellä on paljon kojuja kauppahallissa on esim: karkkia, leipää, lihaa ja leivonnaisia. Siellä on viihtyisä kahvio. Siellä on paljon kiinnostavia kojuja.

19 Market place and the Market hall
From Kuopio’s market place you can buy all kind of stuff, for example: clothes, pancakes, sweets, many kind of pies, fish cock, ketchup, mustard, salt, sugar and many kind of spices, ice-cream, tea and coffee. There is a city hall next to the market place and malls and also cinemas. The market hall is located in city center. There are many kinds of cabins in the market hall, selling for example: sweets, breads, meats and cookies. There is also a comfortable coffee house. There are many interesting cabins.

20 Kuopion satama Kuopion satamassa voit nähdä vanhoja höyrylaivoja .Kuopion-viinijuhlilla voi tanssia ja katsoa vaikka jotain artistia. Satamalla voi iltaisin ostaa kaikenlaista kivaa ilta torilta. Kuopion satamaan järjestetään aina kaikenlaisia tapahtumia esim. Kalarysäys.

21 The harbour of Kuopio You can see old steam boats in the harbour of Kuopio. In the Kuopio Wine Festival you can dance or just look for an artist. In the night marketplace in harbour you can buy something nice There is also big happenings organized in the harbour, for example The Fish Crash

22 Quiz of Kuopio There is a big lake around the city of Kuopio. It is called a)Lake Bajkal b)Lake Kallavesi c)Lake Minnesota From the Market place in Kuopio you can buy a) a fish cock b) a car c) a horse

23 Kysymyksiä: Tiedätkö missä Kuopio-halli sijaitsee?
Oletko koskaan käynyt Kuopio-hallissa? Mitä kauppahallissa näistä ei myydä a,leipää b,nauloja c,ketsuppia. Missä kauppahalli siajaitsee a,keskustassa b,etelässä c,pohjosessa Kuinka monta uima-allasta on lippumäessä? A,yksi b,kolme c,neljä. Kuinka monta hyppytornia on kaupungin uimahallissa? A,viisi b,seitsämän c,neljä Oletko koskaan käynyt kaupungin uimahallissa? A, olen b, en c, en muista. Kuinka syvä on isoallas? A, 5m B, 3m C, 4m. Mikä meidän koulussa on hyvää? A, salaattipöytä B, iso piha C, liikuntapainotteinen opetus. Milloin viimeksi sinä olet käynyt vaikka viini juhlilla? Oletko ollut risteily laivan kyydissä kertaakaan?


Lataa ppt "The City of Kuopio."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google