Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

12 MYYTTIÄ JOTKA VOIVAT PILATA PELISI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "12 MYYTTIÄ JOTKA VOIVAT PILATA PELISI"— Esityksen transkriptio:

1 12 MYYTTIÄ JOTKA VOIVAT PILATA PELISI
Alkuperäinen esitys: Tom Wishon (Tom Grundnerin kanssa) (jatka)

2 Johdanto VOI HYVÄT IHMISET…
Joka vuosi golffarit käyttävät yli 3 MILJARDIN dollarin edestä kahisevaa välineisiin. Valitettavasti suuri osa käytetään välineisiin joista ei ole – eikä voikaan olla – hyötyä useimmille golffareille. Tämä ei ole vain rahan haaskausta, vaan voi myös aiheuttaa turhautumista, juuri sellaista turhautumisen tunnetta joka saa monet jättämään golfin. Tuhlausta ja turhaumia tulisi vähemmän jos golffarit vain tietäisivät enemmän käsissään olevista välineistä. (jatka)

3 Johdanto Seuraavaksi esitellään “12 myyttiä.” Myytit ovat välineisiin liittyviä uskomuksia, joita useimmat golffarit pitävät tosina – mutta jotka eivät pidä paikkaansa. Käy läpi myytit yksi kerrallaan, ja katso kuinka moneen itse uskot. Jokaista myyttiä seuraa selitys siitä miksi väittämä ei pidä paikkaansa. Jos haluat lisää tietoa, kysy KENELTÄ TAHANSA PÄTEVÄLTÄ MAILANRAKENTAJALTA, tai tutki yhtä kirjoistamme: The Search for the Perfect Golf Club, tai 12 Myths that Could Wreck Your Golf Game. (jatka)

4 MYYTTI #1. Modernilla mailalla lyö pidemmälle kuin esim
MYYTTI #1. Modernilla mailalla lyö pidemmälle kuin esim. parin vuoden takaisella. Mutta tässähän on järkeä, eikö vain? Siis, kehitys marssii eteenpäin ja niin edelleen. Kun ajattelee kaikkea tätä uutta teknologiaa – uusia metalleja ja uusia designeja – näiden mailojen TÄYTYY olla parempia! (jatka)

5 VÄÄRIN! Enimmäkseen havaitset oireita markkinointikikasta jota kutsun “Katoavan Loftin Taudiksi.” Joka vuosi, voidakseen kertoa että nyt uusilla mailoilla lyö entistäkin pidemmälle, mailatehtaat ovat pienentäneet mailojensa loftia ja lisänneet mailojensa pituutta, mainitsematta tästä sinulle. Tämän vuoden rautakuutosesi lyö yhtä kauas kuin vanha rautaviitosesi, sillä jos mittaat loftin, se ON rautaviitonen – tai tarkemmin sanottuna, se on sellainen kuin rautaviitonen ennen oli. (jatka)

6 MYYTTI #2. Mitä pidempi draiverini on, sitä pidemmälle voin lyödä sillä.
Loogisesti ajatellen, mitä pidempi maila, sitä pidempi svingin kaari, ja sitä nopeammin lapa siis liikkuu. Ja mitä nopeammin lapa liikkuu, sitä kauemmas pallo menee, eikö vain? (jatka)

7 VÄÄRIN! Testit ovat osoittaneet että keskimääräinen lisäys lyönnin pituuteen siirryttäessä 43-tuumaisesta 45-tuumaiseen draiveriin on valtaisat 90 SENTTIÄ (yksi jaardi). Ongelma on tämä: mitä pidempi draiveri, sitä vaikeampi sitä on hallita. Joten ostaessasi tämänpäivän normaalidraiverin suoraan hyllystä, ostat myös prosentuaalisesti suuremman määrän osumia sivuun keskipisteestä, ja vielä ylimääräiset yhdeksän metriä väärää suuntaa kaupan päälle. Keskimääräinen PGA Tour -pelaaja käyttää 44,5-tuumaista draiveria. Jos he pystyisivät lyömään 45-tuumaisella, he tekisivät niin. Mutta ei. Millä todennäköisyydellä SINÄ siis pystyt? VINKKI: Tärkein yksittäinen tekijä draiveritarkkuudessa on mailan pituus. Tarkistuta draiverisi ja varmista että se on oikean pituinen sinulle. Useimmilla golffareilla on AIVAN liian pitkä draiveri. (jatka)

8 MYYTTI #3. Mitä pienempi draiverin lofti, sitä pidemmälle pallo lentää.
Useimmat amatööripelaajat uskovat, että jos lyö kivan pitkän matalan viuhun, pallo lentää kauemmas kuin korkealla lentoradalla. Mutta onko näin? (jatka)

9 VÄÄRIN! Pituus joka draiverilla voidaan lyödä syntyy loftin ja lapanopeuden yhtälöstä. Mitä hitaampi swingi, sitä suurempi loftin tulee olla. Kuvittele että kastelet puutarhaa letkulla, ja joku kääntää hanaa pienemmälle. Mitä teet ensimmäiseksi lisätäksesi pituutta? Aivan – KASVATAT vesisuihkun kulmaa. Jos sinulla on sievä uudenkiiltävä 9- tai 10-asteinen draiveri, sinulta on paras löytyä myös 115 mph (hallittua) lapanopeutta. Muussa tapauksessa tarvitset enemmän loftia saadaksesi pallon lentämään OMALLE maksimipituudellesi. VINKKI: Etsi mailanrakentaja joka voi mitata lapanopeutesi. Hän voi kertoa mikä draiverilofti sopii sinulle. (jatka)

10 MYYTTI #4. Mitä suurempi draiverilapa sen parempi.
Niitä on kaikkialla – draivereita joiden lavat ovat kuin mopon tankkeja. Koolla on PAKKO olla merkitystä, eikö niin? Miksi ne muuten tekisivät niistä semmoisia? (jatka)

11 VÄÄRIN! Mailatehtaat voivat tehdä ylisuuria lapoja minkä lystäävät, mutta suuren lavan lyöntipinnasta on samalla tehtävä paksumpi, jotta maila pysyisi USGA:n sääntöjen mukaisena. Paksumpi lyöntipinta syö todellisen hyödyn suuremmasta lavasta. Siis suurempi lapahan SAATTAA kyllä auttaa lyömään pallon hieman korkeammalle, ja SAATTAA vähentää lavan kiertoa osumassa, ja SAATTAA antaa lyöjälle lisää “itseluottamusta.” Ja SAATTAAHAN olla kyseessä myös puhdas markkinointikikka... VINKKI: Kun valitset draiveria, mene ammattimaisen mailanrakentajan luo – sellaisen joka voi tarjota valittavaksesi laajan valikoiman erikokoisia draiverin lapoja. (jatka)

12 MYYTTI #5. Pelaan jäykällä (stiffillä) varrella; siinä lukee niin.
Kun ostan puolen litran limun, pullossa on paras olla puoli litraa. Kun ostan auton kaksilitraisella moottorilla, moottoritilavuuden on paras olla kaksi litraa. Miksi golfmailan varsi muka olisi eri juttu? (jatka)

13 VÄÄRIN! S-kirjain (tai R, tai X, tai L) mailasi varressa ei sinänsä tarkoita mitään. Golfteollisuudella ei ole näet ole mitään yleissopimusta siitä mitä tarkoitetaan stiff-jäykkyydellä (tai R, tai X, tai L). Yhden firman “S” on toisen “R”, ja kolmannen firman “X”. Jopa saman firman eri mallien jäykkyyksiin sovelletaan eri asteikkoja. VINKKI: Jos haluat tietää mailasi todellisen varsijäykkyyden, käy tapaamassa mailanrakentajaa. Hän voi tarkistaa mailasi frekvenssin tai, vielä parempaa, varsiprofiilin. Hän voi myös tarkistaa SINUN lyöntisi nähdäkseen mikä jäykkyys sopii svingiisi, ja millä varsilla on sinulle sopivin jäykkyys. (jatka)

14 MYYTTI #6. Uudemmilla mailoilla on suuremmat “sweetspotit”.
Tämä on ihan järkeenkäypää, eikö olekin? Jos lapa on suurempi, täytyy sweetspotin olla samoin suurempi. Sitä paitsi, eikös näin sanota lähes jokaisessa mailamainoksessa? (jatka)

15 VÄÄRIN! “Sweetspot" (virallisesti tunnettu painopisteenä) on piste. Siis kirjaimellisesti. Osapuilleen neulan terävämmän pään kokoinen. Se ei voi suurentua. Se ei voi pienentyä. Se vain… on. Mainosten suurempi “sweetspot” on markkinointitermi, eikä sillä on todellisuuspohjaa. Tai siis, SAATTAA olla että mainostajat puhuvat lavasta, jolla kokonsa takia on enemmän kiertovastusta jos/kun lyöt painopisteen ulkopuolelle. Tämä voi olla totta. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä “sweetspotin” koon kanssa. VINKKI: On tusinoittain ellei sadoittain lapamalleja. Osa mainosteksteistä on totta, osa ei. Anna mailanrakentajasi auttaa setvimisessä. (jatka)

16 MYYTTI #7. Naisten mailat on suunniteltu naisille.
Ostin juuri setin “Lady Shazam Kolmetonnisia” vaimolle. MITÄ ne muka ovat paitsi naisten mailoja? Siis ihan totta, jopa tekstaus oli vaaleanpunainen! (jatka)

17 VÄÄRIN! Tätä ei ole kiva sanoa, mutta yleisesti ottaen… mitä mailoihin tulee, naisia sorretaan. Vilkaisehan niitä juuri ostamiasi naisten mailoja. Tarkista lofti, lavan paino, ja lavan malli. Ja vertaa sitten saman firman miesten settiin. Huomaatko mitään eroa (paitsi pinkin tekstin)? Saattaa olla että eroa löytyy, mutta valitettavasti monessa tapauksessa ei löydy. Monet (kenties useimmat) mailatehtaat eivät pidä naisten mailojen markkinoita kyllin suurina, jotta kannattaisi suunnitella ja teettää valuja naisille erikseen. Siispä naisten mailat usein eivät toimi niin kuin niiden svingissä pitäisi toimia. VINKKI: Haloo! Hanki vaimollesi ammattilaisen sovittamat mailat. (jatka)

18 MYYTTI #8. Minähän voin lyhentää tuosta junnulle setin. Se on ihan hyvä.
Isäni lyhensi minulle aikoinaan varret vanhasta setistään, ja se kelpasi ihan hyvin opetteluun. Jos se kelpasi minulle, se kelpaa kyllä pojalle tai tyttärellekin. (jatka)

19 VÄÄRIN! Lyhennetty setti on lähes taatusti liian painava, liian jäykkä, väärällä loftilla, väärällä lie-kulmalla ja todennäköisesti väärillä pituuksillakin. Muuten se on kyllä ihan hyvä. Toki on ihan järkevää kaivaa esiin vanha maila (mielummin junnumaila) kun katsotaan onko oikeasti kiinnostusta peliin. Mutta heti kun tyttö tai poika alkaa pyytää toista korillista rangella, tai valittaa että haluat lähteä kotiin “liian pian,” on aika mennä mailojen sovitukseen. VINKKI: Useimmilta mailanrakentajilta saat sovitetun setin junnulle huomattavasti edullisemmin kuin voit ostaa valmiina myytävän junnusetin. (jatka)

20 MYYTTI #9. Mailani on ihan samanlainen kuin Tigerilla.
Hei siis, olen nähnyt minkälaisia lakkeja ja paitoja ammattipelaajat käyttävät. Olen nähnyt mitä he ottavat bägeistään. Siksi ostinkin tämän nykyisen settini. Jos nämä mailat ovat tarpeeksi hyviä Tigerille, ne ovat varmasti tarpeeksi hyviä minulle. (jatka)

21 VÄÄRIN! Uskoitpa nähneesi telkkarissa mitä tahansa, luultavasti et koskaan pääse lähellekään settiä, joka on “samanlainen” kuin ammattilaisilla. (Jos totta puhutaan, et luultavasti haluakaan päästä.) Heidän mailojensa vertaaminen sinun mailoihisi on kuin vertaisi NASCAR-autoa pihallasi nököttävään Volvoon. Muodossa on jotain etäisesti samantapaista, mutta siihen yhdenmukaisuus loppuukin. Olen rakentanut mailasettejä useille PGA ammattilaisille. Itse asiassa rakensin Payne Stewart’n viime setin, ja siihen meni YLI 300 TUNTIA. Onko kyse samasta jutusta kuin kaupan hyllyltä napatussa setissä? VINKKI: Unohda mainoslauseet. Etsi mailanrakentaja joka sovittaa setin SINUN tarpeisiisi. (jatka)

22 MYYTTI #10. Kaikki paitsi “merkkimailat” ovat roskaa.
Onhan niitä kaikenlaisia alekappaleita ja kloonimailoja. Olen lukenut tarpeeksi tietääkseni ettei kannata sortua moisiin, vaan pysytellä hyvissä “merkeissä”. (jatka)

23 VÄÄRIN! (Luultavasti) Jos puhut merkkimailakopiosta, olet oikeassa. Merkkien kopiot ovat paitsi laittomia myös yleensä laadun puolesta roskaa. Mutta jos pidät kaikkia paitsi “brändättyjä” mailoja “kierrä-kaukaa-kamana,” olet väärässä. Jotkut “brändäämättömät” firmat tekevät hienoimpia, innovatiivisimpia ja laadukkaimpia mailoja maailmassa! VINKKI: Etsi mailanrakentaja joka myy minun Wishon Golf Technology -lapojani. Sanon suoraan: panen omat lapani vastakkain minkä vain brändilavan kanssa – milloin vain, missä vain, ihan millä kriteereillä haluat. (jatka)

24 MYYTTI #11. Minulle sovitettiin mailat rangella (tai urheilukaupassa, tai proshopissa).
Minulle on jo sovitettu mailat. Tai siis, tarkoitan, olihan siellä kaikenlaista tietokonevärkkiä, ja jätkä näytti tietävän mistä puhui. (jatka)

25 EHKÄ ON, EHKÄ EI. Kaikenlaiset ihmiset voivat sanoa “sovittavansa” mailoja, ja ehkäpä sinua testattiin upeilla laitteilla. Mutta uskosi perustuu kuitenkin kahteen oletukseen. Ensinnäkin, oletat että henkilö joka katseli laitteiden lukemia tosiaan tiesi mitä katsoa. Toiseksi, vaikka ehkä tiesikin, myikö hän sinulle mailat, jotka rakennettiin sinulle aasta ööhön? Vai valittiinko settisi niiden joukosta joita hänelle sattui olemaan kaupassa sillä hetkellä? VINKKI: Ammattimaisen mailanrakentajan “varasto” ei rajoitu kouralliseen vaihtoehtoja, jotka löytyvät yhdestä kaupasta. Hän pystyy hankkimaan kirjamellisesti tuhansia erimallisia lapoja, varsia ja grippejä kaikkialta maailmasta. (jatka)

26 MYYTTI #12. Sovitetut mailat ovat vain tosi hyviä golffareita varten.
Okei, ymmärrän miksi ammattipelaajan mailojen täytyy olla täydellisesti sovitetut. Voin jopa ymmärtää miksi jotkut matalan händärin kaverini saattaisivat haluta sovitetut mailat. Mutta minähän olen vain viikonloppugolffari. Pelini ei ole niin hyvää että hienoa settiä kannattaa hankkia. (jatka)

27 VÄÄRIN! Itse asiassa, homma menee tismalleen päinvastoin. Ammattilaiset ja huippuharrastajat pystyvät tarvittaessa pelaamaan melkein millä vain. Vuosien mittaan he ovat hioneet svinginsä niin pitkälle että kykenevät lähes välittömästi sopeutumaan välineiden eroihin tai ongelmiin. SINULLA ei tuota taitoa ole, ja siksi juuri SINÄ tarvitset sovitettuja mailoja ENEMMÄN kuin he. VINKKI: Käytä muutama minuutti pätevän mailanrakentajan etsimiseen. Uskon todella että sinä (ja pelisi) tulette hyötymään. (jatka)

28 12 MYYTTIÄ JOTKA VOIVAT PILATA PELISI
Terveisin, TOM WISHON GOLF TECHNOLOGY & Vili Custom Golf Oy Tom Wishonin ja Tom Grundnerin alkutekstistä luvalla suomentanut VCG. Copyright  2006 Tom Grundner


Lataa ppt "12 MYYTTIÄ JOTKA VOIVAT PILATA PELISI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google