Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lektion 10 Wetten, dass ….

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lektion 10 Wetten, dass …."— Esityksen transkriptio:

1 Lektion 10 Wetten, dass …

2 ÜB. 1.a) früher jetzt später gestern heute morgen
letzte Woche / in der letzten Woche diese Woche / in dieser Woche nächste Woche / in der nächsten Woche vor einem Monat diesen Monat / in diesem Monat in einem Monat

3 ÜB. 1.a) Forts. 5. letztes Jahr / im letzten Jahr
dieses Jahr / in diesem Jahr nächstes Jahr / im nächsten Jahr 6. in der Vergangenheit heute / heutzutage/ in der Gegenwart in der Zukunft

4 ÜB. 1.b) planen der Plan, -e* das Ziel, -e die Veränderung, -en
die Entwicklung, -en zukünftig bald nach vorne blicken / schauen suunnitella suunnitelma tavoite, päämäärä muutos kehitys tuleva pian katsoa eteenpäin

5 ÜB. 1.a) Forts. sich vorbereiten auf+A sich freuen auf+A
valmistautua jhk iloita jstk etukäteen

6 ÜB. 3 Niklas Rouva Paulaner Ursula, herra Hase
Rouva Paulaner, herra Hase 7. Herra Hase 8. Rouva Paulaner 9. Niklas, Ursula 10. Niklas 11. Niklas 12. Ursula

7 ÜB. 4 auf zwei Jahre befristet Auslandseinsatz sich um … beworben
Paarbeziehung Heimweh Karriereschritt karrieresüchtig / eine Superfrau Teilzeit arbeiten

8 ÜB. 5.a) 1.G 2.A 3.K 4.E 5.B 6.C 7.L 8.D 9.J 10.M 11.F 12.N 13.I 14.H

9 ÜB. 5.b) Glauben Sie, dass Sie jetzt ganz oben auf der Karriereleiter stehen? Möchten Sie sich um eine neue Stelle bewerben? Welche Stelle würden Sie nicht annehmen? Könnten Sie sich als Taxifahrer durchs Leben schlagen? Blicken / Schauen Sie hoffnungsvoll in die Zukunft?

10 Futuuri In fünf Jahren werde ich ganz oben auf der Karriereleiter stehen. Ursula, wie lange wirst du (denn) in Afrika bleiben? Niklas wird in fünf Jahren als Arzt arbeiten. Und Sie, was werden Sie (wohl) in fünf Jahren machen?

11 Futuuri Futuuri ilmaisee tapahtumaa tulevaisuudessa. Se muodostetaan werden-apuverbilla. Pääverbi on perusmuodossa päälauseen lopussa. Sivulauseessa werden-apuverbi on lauseen lopussa ja pääverbi perusmuodossa sen edellä.

12 ÜB. 6 Was wirst du in drei Jahren machen?
Ich bin sicher, dass ich mich um eine neue Stelle bewerben werde. Ist es möglich, dass du im Ausland arbeiten wirst? Wird deine Familie auch Finnland verlassen? Ja. Ich hoffe, dass wir uns gut einleben werden. Natürlich werdet ihr euch gut einleben.

13 ÜB. 9 Julia: Julia ei työskentele enää mainostoimistossa vaan toimittajan Brigitte-naistenlehdessä. Uusi työ on erittäin monipuolista ja kiinnostavaa mutta kiireistä. Myös nykyinen työsuhde on määräaikainen – jo viides määräaikainen työsuhde peräkkäin. Juliaa alkaa ottaa vähitellen päähän, että hän ei ole saanut vakituista työpaikkaa.

14 ÜB. 9 Forts. Jens: Jens on muuttanut pois Kastanienalleelta korkeiden vuokrien vuoksi. Katua kutsutaan nykyään Castingalleeksi, sillä kadulla on designputiikkeja, ja nuoret kauniit ihmiset istuvat Gucci-laukkuineen ja suurine aurinkolaseineen katukahviloissa juomassa latte macchiatoa.

15 ÜB. 9 Forts. Rouva Bärli: Hän on asunut viisi vuotta tyttärensä luona Bernissä, josta hän pitää yhtä paljon kuin Baselista. Hyvinä päivinä hän tapaa tuttaviaan ja käy sauvakävelemässä vuorilla. Valitettavasti on myös päiviä, joina hän ei pääse lainkaan ylös sängystä. Silloin Heidin täytyy auttaa häntä. Rouva B. ei haluaisi vaivata Heidiä, sillä tällä on myös työssään paljon tekemistä, mutta ilman apua hän ei yksinkertaisesti tulisi toimeen.

16 ÜB. 9 Forts. Gabi: Gabi asuu ja työskentelee Weimarissa. Hänen ei tarvitse matkustaa ulkomaille, sillä ulkomaalaiset tulevat hänen luokseen. Vuosittain Weimarissa käy 3,5 milj. turistia. Oppaana Gabi ei voi valittaa, vaikka aina häntä ei huvittaisikaan kertoa samoja tarinoita Goethesta. Iltaisin hän rentoutuu puutarhassaan, jossa hän haluaisi viettää enemmänkin aikaa.

17 ÜB. 10.a) 1.B 2.A 3.E 4.C 5.D

18 ÜB.10.b) Ludwig II syntyi 1835 Münchenissä. Isänsä kuoleman jälkeen hänestä tuli 18-vuotiaana Baijerin kuningas. Alusta lähtien hän edisti taiteita ja kulttuuria, erityisesti säveltäjä Richard Wagneria. Päivänpolitiikka ei kiinnostanut Ludwigia ja useimmat hallintoasiat hän jätti ministereilleen.

19 ÜB. 10.b) Forts. Linnojen rakentamisesta tuli vähitellen Ludwigin elämän tärkein sisältö. Hän rakennutti yksityisesti satumaiset Linderhofin, Herrenchiemseen ja Neuschwansteinin linnat. Ministerien silmissä tämä oli silkkaa älyttömyyttä, joka ei hyödyttänyt ketään ja syöksi Baijerin kuningaskunnan turmioon.

20 ÜB.10.b) Forts. Ludwig kihlautui 1867 Baijerin Sophien, Itävallan keisarinnan Elisabethin (Sissi) nuoremman sisaren kanssa. Kihlaus purkautui kuitenkin samana vuonna, eikä kuningas avioitunut koskaan. Viittaukset myöhempien aikojen kirjeissä antavat ymmärtää, että hän oli suuntautunut omaan sukupuoleensa.

21 ÜB.10.b) Forts. Ajan myötä kuninkaasta tuli erakko. Hän eli öisin ja katsoi tyhjässä Münchenin linnanteatterissa yksityisnäytöksiä ja uppoutui satumaailmaansa. Ludwig julistettiin 1886 mielisairaaksi ja vähän sen jälkeen hänet asetettiin holhouksen alaiseksi.

22 ÜB.10.b) Forts. Puinen risti osoittaa Starnberger See-järvellä paikkaa, jossa Ludwig kuoli. Tähän päivään mennessä ei ole selvitetty yksiselitteisesti, missä olosuhteissa kuningas kuoli. Useat muistomerkit muistuttavat yhä edelleen Baijerin satukuninkaasta ja hänen linnansa ovat erittäin suosittuja turistikohteita.


Lataa ppt "Lektion 10 Wetten, dass …."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google