Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sote- ja maakuntauudistus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sote- ja maakuntauudistus"— Esityksen transkriptio:

1 Sote- ja maakuntauudistus
Pohjois-Pohjanmaa Kimmo Hinno projektijohtaja

2 Lakiluonnos: Laki maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta (2:6§): ”Uudistuksen täytäntöönpanoa varten olisikin mahdollista perustaa maakuntiin myös vapaaehtoisia poliittisia seurantaryhmiä. Ne eivät voisi kuitenkaan käyttää laissa väliaikaiselle valmistelutoimielimelle säädettyä toimivaltaa, vaan voisivat välittää näkemyksiään ja ehdotuksiaan valmistelutoimielimelle.”

3 Valmistelun ohjaus Pohjois-Pohjanmaalla
Laaja seurantaryhmä (60–70 jäsentä) Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä (12 jäsentä) Johtoryhmä (13+13 virkamiestä) Epävirallinen yhteistoimintaelin (9 työnantajan + 9 henkilöstön edustajaa)

4 Päätöksenteko Nykyhetki - 6/2018 6/2018 - 1/2019 1/2019-
Poliittinen seurantaryhmä toimii päätöksenteon selkänojana ennen maakuntavaltuuston valintaa. Ennen lakien hyväksymistä viralliset päätökset tekee maakuntaliitto. Lakien hyväksymisen jälkeen, ennen valtuuston valintaa päätökset tekee väliaikainen valmistelutoimielin. Maakunnat ja maakuntavaltuustot järjestäytyvät, päätökset tekee maakuntavaltuusto.

5 Viestintä ja vuoropuhelu
Väliaikaisen valmistelutoimielimen työjärjestys: poliittisen seurantaryhmän puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus vaten kokouksissa.  Toimiiko tämä myös toisinpäin? Miten viedään viestiä muihin keskeisiin organisaatioihin?

6 Poliittisen seurantaryhmän käytännön kokousasioita – sovittavaksi
Kokouksen esityslista toimitetaan viimeistään kolme vuorokautta ennen kokousta Sähköinen kokousaineisto Kokouspalkkiot, ansionmenetys- ja matkakorvaukset Pohjois-Pohjanmaan liiton hallintosäännön mukaisesti (lomakkeet) Poliittisen ja laajan seurantaryhmän kokousten esittelijänä toimii valittava muutosjohtaja ja sihteerinä projektijohtaja Vastuuvalmistelijoilla ja tarvittaessa muilla asiantuntijoilla läsnäolo- ja puheoikeus poliittisen seurantaryhmän ja laajan seurantaryhmän kokouksissa Vuorovaikutus ja tiedonvaihto Poliittisen seurantaryhmän puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle läsnäolo- ja puheoikeus johtoryhmän kokouksiin? Johtoryhmän/vaten puheenjohtajalle läsnäolo- ja puheoikeus poliittisen seurantaryhmän kokouksiin? Kuinka poliittisen ja laajan seurantaryhmän kokousten linjauksista viestitään ja tieto välitetään siirtyvien organisaatioiden luottamuselimiin (maakuntahallitus, sairaanhoitopiirin hallitus, muut elimet…)? Kokousrytmi arviolta 1 krt/kk (huomioiden lomakaudet) väliaikaishallintoon asti. Kokouksista arviolta 3–4 kokoontuisi laajana seurantaryhmänä Kokousajat päätetään erikseen ja valmistellaan seuraavaan kokoukseen Koetaanko ryhmäkokoukset tarpeelliseksi ennen poliittista seurantaryhmää ja/tai laajaa seurantaryhmää?

7 Sote- ja maakuntauudistus
Pohjois-Pohjanmaa Kimmo Hinno projektijohtaja

8 Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen järjestäytyminen
Ohjausryhmä Maakuntauudistuksen projektipäällikkö Kimmo Hinno PoPSTer-hanke Selvityshenkilö Hannu Leskinen, projektipäällikkö Kirsi Paasovaara Poliittinen ohjausryhmä Viestintä Johtoryhmä Johtoryhmä Työryhmät Lapset ja perheet Nuoret aikuiset ja työikäiset Ikäihmiset Välittömän avun tarve Avohoito ja vastaanotto Sairaala- ja vuodeosastohoito Mielenterveys- ja päihdepalvelut Vammaispalvelut Toimintakyky ja kuntoutus Koulutus ja tutkimus Tukipalvelut Työryhmät Maakuntastrategia, maakuntakaava, alueidenkäyttö ja liikennejärjestelmätyö Elinkeino ja työllisyys sekä aluekehittäminen ja rahoitus Pelastustoimi ja varautuminen Maaseutupalvelut, ympäristöterveydenhuolto, luonnonvarat ja vesistöt sekä lomituspalvelut Sote-ryhmä Tukipalvelut Henkilöstö ICT Talous, omaisuus, vastuut ja velat Hallinto Toimitilat ja kiinteistöt Hankinnat Lääkehuolto Välinehuolto Tilat, laitteet ja laitehuolto Kuvantaminen ja laboratorio Logistiikka ja tavarahankinta

9

10 Johtoryhmä Johtoryhmässä on 13 jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenet ovat lähettävien organisaatioiden viranhaltijoita. varsinaiset jäsenet varajäsenet Jussi Rämet Riitta Pitkänen Matti Räinä Petri Keränen Maire Mäki Mari Tuomikoski Petteri Helisten Jarmo Haapanen Pirjo Kejonen Aino-Liisa Oukka Pasi Parkkila Juha Korpelainen Päivi Lauri Jarmo Körkkö Kirsti Ylitalo-Katajisto Tapio Kangas Hannu Kallunki Mervi Koski Tuomas Lohi Marjukka Manninen Päivi Karikumpu Antti-Jussi Vahteala Leena Pimperi-Koivisto Jouko Manninen Terho Ojanperä Anne Mäki-Leppilampi

11 Vastuuvalmistelijat Kimmo Hinno, maakuntauudistuksen projektijohtaja
Jussi Rämet, maakuntastrategia, maakuntakaava, alueidenkäyttö ja liikennejärjestelmätyö Petri Keränen, elinkeino ja työllisyys sekä aluekehittäminen ja rahoitus Petteri Helisten, pelastustoimi ja varautuminen Timo Lehtiniemi, maaseutupalvelut, ympäristöterveydenhuolto, luonnonvarat ja vesistöt sekä lomituspalvelut Juha Jääskeläinen, henkilöstö Juhani Heikka, ICT Jarkko Raatikainen, talous, omaisuus, vastuut ja velat Sari Haataja, hallinto Pasi Keskitalo, toimitilat ja kiinteistöt Sirkku Pikkujämsä toimii PoPSTer-hankkeessa asiantuntijana ja sote-valmistelun sisällöllisenä vastuuhenkilönä.

12

13 Valmistelun rahoitus Pohjois-Pohjanmaalla
valtakunnallisesti euroa, josta Pohjois-Pohjanmaalle euroa valtakunnallisesti 6,0 milj. euroa, josta Pohjois-Pohjanmaalle euroa Haku 14,5 milj. euroa mennessä. (arvio 1,015 milj. euroa) Vuodelle milj. euroa (arvio 2,8 milj. euroa) Sote-valmistelu rahoitetaan PoPSTer-hankkeesta v loppuun. ICT-valmisteluun on oma erillinen rahoitus: Vaihe 1 (8–12/2017) €, päätös ok Vaihe 2 (10/2017 – 5/2018), tavoitebudjetti €, päätös rahoituksesta saadaan marraskuun alkupuolella. v. 017

14 Valmistelun organisoituminen
Maakuntauudistuksen johtoryhmä päätti rekrytoida muutosjohtajan koordinoimaan ja johtamaan sote- ja maakuntauudistusta Pohjois-Pohjanmaalla. Määräaikainen virka on ollut haettavana 3.–20.10. Esivalmistelun ajalle on laadittu ohjeellinen henkilöstösuunnitelma, jossa arvioitu alustava työpanosmäärä on noin 60 henkilötyövuotta. Henkilöitä rekrytoidaan porrastetusti vuosien 2017 ja 2018 aikana joko koko- tai osa-aikaisesti. Henkilöstöä rekrytoidaan neliportaisen mallin mukaan: vastuuvalmistelijat projektipäälliköt asiantuntijat assistentit


Lataa ppt "Sote- ja maakuntauudistus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google