Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2,4,4-trimetyyli-2-penteeni Avaruusrakenne Hiiliatomin sp2-hybridisaatio Hiiliatomin sp2-hybridisaatiossa sekoittuvat yksi 2s-atomiorbitaali ja kaksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2,4,4-trimetyyli-2-penteeni Avaruusrakenne Hiiliatomin sp2-hybridisaatio Hiiliatomin sp2-hybridisaatiossa sekoittuvat yksi 2s-atomiorbitaali ja kaksi."— Esityksen transkriptio:

1

2

3 2,4,4-trimetyyli-2-penteeni

4 Avaruusrakenne Hiiliatomin sp2-hybridisaatio Hiiliatomin sp2-hybridisaatiossa sekoittuvat yksi 2s-atomiorbitaali ja kaksi 2p-atomiorbitaalia. Yksi hiilen 2p-atomiorbitaaleista ei osallistu hybridisaatioon.

5

6 Eteenin hiiliatomit ovat sp2-hybridisoituneet.

7

8 σ-sidos ja toinen π-sidos, yhdessä ne muodostavat kaksoissidoksen.
Eteenin hiiliatomien välisistä sidoksista toinen on σ-sidos ja toinen π-sidos, yhdessä ne muodostavat kaksoissidoksen. π-sidoksen elektronit ovat liikkuvampia ja sidoksen elektronitiheys on pienempi kuin σ-sidoksen, joten π-sidos on σ-sidosta heikompi ja reaktiivisempi. π-sidoksen takia hiili–hiilikaksoissidos on tyydyttymätön funktionaalinen ryhmä. Kaksoissidoksen rakenne on jäykkä.

9

10

11

12 sp-hybridisaatiossa saman atomin yksi
Avaruusrakenne sp-hybridisaatio sp-hybridisaatiossa saman atomin yksi s-atomiorbitaali ja yksi p-atomiorbitaali sekoittuvat keskenään siten, että muodostuu kaksi keskenään samaenergistä sp-hybridiorbitaalia. Hybridiorbitaalit suuntautuvat atomiytimestä katsottuna vastakkaisiin suuntiin.

13

14 Hiiliatomin sp-hybridisaatio
Hiiliatomin sp-hybridisaatiossa sekoittuvat yksi 2s-atomiorbitaali ja yksi 2p-atomiorbitaali. Kaksi hiilen 2p-atomiorbitaaleista ei osallistu hybridisaatioon. Nämä hybridisoitumattomat 2p-atomiorbitaalit ovat kohtisuorassa toisiaan ja sp-hybridiorbitaaleja vastaan.

15

16 Etyynin hiiliatomit ovat sp-hybridisoituneet.
Etyynimolekyyli on muodoltaan lineaarinen (sauvamainen).

17 Etyynin hiiliatomien välillä on kaksi -sidosta ja yksi -sidos, ja yhdessä ne muodostavat kolmoissidoksen. Kahden π-sidoksen takia kolmoissidos on jäykkä ja kaksoissidosta reaktiivisempi funktionaalinen ryhmä.

18 Hiilidioksidin rakenne
Hiilidioksidin CO2 keskusatomina oleva hiili on sp-hybridisoitunut ja molemmat happiatomit ovat sp2-hybridisoituneita. Hiili muodostaa kahdella sp-hybridiorbitaalillaan σ(sp, sp2)-sidoksen molempien happiatomien sp2-hybridiorbitaalien kanssa. Näiden σ-sidosten takia hiilidioksidimolekyyli on lineaarinen eli sidoskulmat ovat 180°.

19

20

21 Tunnista myös jokaisen hiilen hybridisaatiotyyppi.

22 2-metyylipentaani propyyni 2-hekseeni 4,5-dimetyyli-2-hekseeni 2,2-dimetyylipropaani 4-fluori-1-syklohekseeni


Lataa ppt "2,4,4-trimetyyli-2-penteeni Avaruusrakenne Hiiliatomin sp2-hybridisaatio Hiiliatomin sp2-hybridisaatiossa sekoittuvat yksi 2s-atomiorbitaali ja kaksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google