Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kvinttiympyrä Kvinttiympyrästä näet kaikki duuri- ja mollisävellajit. Se kertoo myös ylennys- ja alennusmerkkien järjestyksen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kvinttiympyrä Kvinttiympyrästä näet kaikki duuri- ja mollisävellajit. Se kertoo myös ylennys- ja alennusmerkkien järjestyksen."— Esityksen transkriptio:

1 Kvinttiympyrä Kvinttiympyrästä näet kaikki duuri- ja mollisävellajit. Se kertoo myös ylennys- ja alennusmerkkien järjestyksen.

2 Kellon suuntaan kierrettäessä näet ylennysmerkkien
paikat ja sävellajit. Kun taas vastapäivään kierrettäessä alannusmerkit kertovat sinulle paikkansa ja sävellajit. Iso kirjain kuvaa kyseisen sävellajin duuria ja pieni kirjain mollia.

3 Mitä hyödyt kvinttiympyrästä?
Musiikki rakentuu eri sävellajeissa olevista asteikoista joita tarvitset instrumentteja soittaessasi. Kvinttiympyrä auttaa sinua ottamaan haltuun nuo sävellajit! Nimi kvinttiympyrä tulee siitä, että aina kvintin eli viisi säveltä edellisestä sävellajista liikkuessasi pääset uuteen sävellajiin, upeaa eikä totta!


Lataa ppt "Kvinttiympyrä Kvinttiympyrästä näet kaikki duuri- ja mollisävellajit. Se kertoo myös ylennys- ja alennusmerkkien järjestyksen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google