Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

II Luonnonuskonnot Vedenjumalatar Mami Wata.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "II Luonnonuskonnot Vedenjumalatar Mami Wata."— Esityksen transkriptio:

1 II Luonnonuskonnot Vedenjumalatar Mami Wata

2 Vedenjumalatar Mami Wata
Lue teksti vedenjumalatar Mami Watasta ja tee siihen kuuluvat tehtävät. Kysymykset: a) Millainen jumala Mami Wata on? b) Millaisia ovat Mami Watan alttarit? c) Miten Mami Wata vaikuttaa seuraajiensa elämään? Työtapa sopii luvun 8. Vodou käsittelyn yhteyteen. Työtapa kannattaa alustaa motivoinnin 3 avulla

3 Vedenjumalatar Mami Wata
a) Millainen jumala Mami Wata on?

4 Vedenjumalatar Mami Wata
a) Millainen jumala Mami Wata on? Mami Wata on suosittu feminiininen veden jumala, joka kuvataan vaaleaihoisena merenneitona tai käärmeenlumoajana. Hän edustaa hyvinvointia ja rikkautta. Mami Wata on luonteeltaan lempeä ja rakastaa kaikkea ylellistä ja kaunista. Työtapa sopii luvun 8. Vodou käsittelyn yhteyteen. Työtapa kannattaa alustaa motivoinnin 3 avulla

5 Vedenjumalatar Mami Wata
b) Millaisia ovat Mami Watan alttarit?

6 Vedenjumalatar Mami Wata
b) Millaisia ovat Mami Watan alttarit? Mami Watan alttarille tuodaan monenlaisia esineitä, esimerkiksi hajuvesiä, peilejä, pehmoleluja, elokuvajulisteita ja kylpyöljyjä. Alttareilla voi olla myös eri uskontojen symboleja: hindulaisten jumalien patsaita, kristinuskon pyhimysten kuvia ja islamilaisia symboleita.

7 Vedenjumalatar Mami Wata
c) Miten Mami Wata vaikuttaa seuraajiensa elämään?

8 Vedenjumalatar Mami Wata
c) Miten Mami Wata vaikuttaa seuraajiensa elämään? Mami Watan lähettämä suojeleva henki varjelee esimerkiksi liikenneonnettomuuksilta (hengestä käytetään nimitystä Oshumare). Rituaaleissa Mami Wata ilmestyy seuraajilleen menemällä yhden rituaaliin osallistujan ruumiiseen ja puhumalla tämän suulla. Mami Wata ilmestyy seuraajilleen unissa, hän paljastaa esimerkiksi tulevaisuuden tapahtumia tai kertoo, mitä hän haluaisi alttarilleen tuotavan.

9 Opettajalle ✒ Vinkki: Oppilailta voi lopuksi kysyä, onko suomalaisessa muinaisuskossa naispuolista vedenjumalatarta (Vellamo, Veden emä). Latinalaisessa Amerikassa Mami Watan kaltainen veden jumalatar tunnetaan nimellä Yemoja. ✒ Lisätieto: Syvemmin vodouhun voi tutustua lukemalla esimerkiksi Sinikka Tarvaisen kirjat Voodoo – afrikkalainen menestystarina (Yliopistopaino, Helsinki 2002) ja Ennen syntiinlankeemusta – Vodoun maailma (Teos, Helsinki 2007). Suomen uskonnonopettajain liiton SUOL ry:n sähköisessä materiaalipankissa on lisäksi Kati Mikkolan laatima opetuspaketti Länsiafrikkalainen uskonnollisuus – Vodun, kristinusko ja islam (SUOL ry., 2002), joka sisältää valmiita tuntimateriaaleja.


Lataa ppt "II Luonnonuskonnot Vedenjumalatar Mami Wata."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google