Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ILMANSAASTEET https://en.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas#/media/File:Automobile_exhaust_gas.jpg.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ILMANSAASTEET https://en.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas#/media/File:Automobile_exhaust_gas.jpg."— Esityksen transkriptio:

1 ILMANSAASTEET

2 Ilmansaasteet Erilaisista päästölähteistä peräisin olevia ilman epäpuhtauksia. Esimerkiksi kaasuja ja hiukkasia. Niistä on haittaa terveydelle ja ympäristölle. Ilmansaasteille herkimmät: hengitys- ja sydänsairaat, pienet lapset ja vanhukset. WHO arvioi, että ilmansaasteet aiheuttavat vuosittain 1,3 miljoonan ihmisen ennenaikaisen kuoleman.

3 Rikkidioksidi (SO2) Päästöjen syyt
Ihmisperäisiä päästölähteitä: energiantuotanto, teollisuudessa rikkiä sisältävien polttoaineiden palaminen Luonnollisia päästölähteitä: tulivuorenpurkaukset Ilmansaasteita fossiilisia polttoaineita hyödyntävästä tehtaasta. Tulivuorenpurkaus: Augustine,

4 Rikkidioksidi (SO2) Päästöjen seuraukset
Hapan laskeuma Lisää hengitystieinfektioita ja pahentaa astmaa Vähärikkisten polttoaineiden käyttö ja teollisuuden savukaasujen rikinpoistolaitteet vähentävät päästöjä Happamoittavien sateiden tuhoama metsä ja syövyttämä kalkkikivinen gargoili eli vedensyöksijä. Europpa,

5 Typen oksidit (NOx) Päästöjen syyt
Energiantuotannon palamisprosessit, liikenne ja teollisuus Päästöt ovat korkeita suurissa kaupungeissa ruuhka-aikoina Ilmansaasteita fossiilisia polttoaineita hyödyntävästä tehtaasta.

6 Typen oksidit (NOx) Päästöjen seuraukset
Ärsyttävät hengitysteitä, voi aiheuttaa oireita astmaatikoille ja sydänoireita sepelvaltimotautia sairastaville vanhuksille Aiheuttavat ekosysteemeissä rehevöitymistä ja happamoitumista Ilmansaasteita Kiinassa Rehevöitynyt lampi.

7 Metaani (CH4) Päästöjen syyt
Syntyy, kun mikrobit hajottavat orgaanista ainesta hapettomissa olosuhteissa. Esimerkiksi: Kaatopaikoilla biojätteestä Märehtijöiden ruoansulatuksessa Kun pohjoisen ikirouta sulaa ilmastonmuutoksen vuoksi, maakaasua vapautuu roudan sisältä Jäälinssin muodostama palsa.

8 Metaani (CH4) Päästöjen seuraukset
Kasvihuoneilmiön voimistuminen Otsonikerroksen oheneminen Hajuhaitat Helposti syttyvä, räjähdysvaara

9 https://pixabay.com/en/cow-beef-cattle-holstein-animal-354428/
Ilmansaasteita fossiilisia polttoaineita hyödyntävästä tehtaasta. Tulivuorenpurkaus: Augustine, Happamoittavien sateiden tuhoama metsä ja syövyttämä kalkkikivinen gargoili eli vedensyöksijä. Europpa, Ilmansaasteita Kiinassa Rehevöitynyt lampi. WHO:n raportti: 7 million premature deaths annually linked to air pollution, luettu


Lataa ppt "ILMANSAASTEET https://en.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas#/media/File:Automobile_exhaust_gas.jpg."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google