Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Som (joka, jotka) -viittaa edellä olevaan sanaan Esim. :Lasse har en bil som är billig och bra. (Lassella on auto, joka on halpa ja hyvä.) Han har vänner.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Som (joka, jotka) -viittaa edellä olevaan sanaan Esim. :Lasse har en bil som är billig och bra. (Lassella on auto, joka on halpa ja hyvä.) Han har vänner."— Esityksen transkriptio:

1

2 Som (joka, jotka) -viittaa edellä olevaan sanaan Esim. :Lasse har en bil som är billig och bra. (Lassella on auto, joka on halpa ja hyvä.) Han har vänner som han trivs med. (Hänellä on ystäviä, joiden kanssa hän viihtyy.) -voidaan jättää pois, kun se ei ole subjektina. Esim. : Jag har ingen (som) jag kan prata med. (Minulla ei ole ketään, jonka kanssa voin puhua.) -prepositio tulee lauseen loppuun, ei som-sanan eteen. Esim. : Han sade något (som) vi inte kunde tro på. (Hän sanoi jotakin, jota emme voineet uskoa.)

3 Vilken, vilket, vilka (joka, jotka) -virallisessa kielessä käytetty pronomini, joka korvaa som-pronominin -taipuu pääsanansa mukaan Esim. : Romanen, vilken alla talar om, är verkligen intressant. Romaani, josta kaikki puhuvat, on todella mielenkiintoinen.

4 Vilket/något som (mikä) -käytetään,kun viitataan koko edeltävään lauseeseen. Esim. : Lasse åkte till Tyskland, vilket/något som hans mamma inte gillade. (Lasse matkusti Saksaan, mistä hänen äitinsä ei pitänyt.)

5 Vars (jonka, joiden) -omistusmuoto -vars + adjektiivin määräinen muoto + substantiivin epämääräinen muoto Esim. : Männen, vars ny a bil ar står framför hotellet, är lottomiljonärer. (Miehet, joiden uudet autot ovat hotellin edessä, ovat lottomiljönäärejä.)

6 Allt vad (kaikki mitä) -jäljessä erillinen subjekti Esim. :Allt (vad) han berättade för oss var sant. (Kaikki, mitä hän kertoi meille, oli totta.) Allt som (kaikki mitä) -ei erillistä subjektia Esim. : Allt som hände mig var otroligt. (Kaikki, mitä minulle tapahtui, oli uskomatonta.)

7 Där (jossa) Varje fredag åker han till sitt sommarställe, där han oftast stannar över helgen. (Joka perjantai hän matkustaa kesämökilleen, jossa hän useimmiten viipyy viikonlopun yli.) Dit (jonne) Staden, dit han flyttade, ligger någonstans i södra Sverige. (Kaupunki, jonne hän muutti, sijaitsee jossakin Etelä-Ruotsissa.) Då (jolloin) Dagen, då sommarlovet började, var solig och varm. (Päivä, jolloin kesälomaalkoi, oli aurinkoinen ja lämmin.)


Lataa ppt "Som (joka, jotka) -viittaa edellä olevaan sanaan Esim. :Lasse har en bil som är billig och bra. (Lassella on auto, joka on halpa ja hyvä.) Han har vänner."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google