Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SevenWeb -julkaisujärjestelmän uudet ominaisuudet Susanna Perälampi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SevenWeb -julkaisujärjestelmän uudet ominaisuudet Susanna Perälampi."— Esityksen transkriptio:

1 SevenWeb -julkaisujärjestelmän uudet ominaisuudet Susanna Perälampi

2 Kehitystä on tehty seuraaviin toiminnallisuuksiin Uutisointi ja uutislista Uutiskirje Tapahtumat ja tapahtumalista Liitetiedostot Linkit Osta, myy, vuokraa Lounaslista Laajennettu haku (uusi) Omat linkit (uusi)

3 Uutisointi ja uutislista Uutisen esikatselutoiminto hallintapuolelle Käyttöoikeuksien mukaan personoituva uutislista käyttäjä näkee uutiset vain niistä kategorioista joihin hänellä on julkisen puolen oikeus. Esimerkiksi kirjautumaton käyttäjä ei näe uutisia sellaisista kategorioista, joiden sivun perustietoissa kirjautuminen vaaditaan, vaikka kyseisenlainen kategoria olisikin valittuna esitettäväksi listassa. Uutislistan muotoiluasetuksiin listan esitystavan valintamahdollisuus: Kategorioittain Uutiset ilman kategorioita Uutislistaan uutiskategoriakohtainen valinta “Lisää uutisia”

4 Uutiskirje Käyttäjä valitsee haluamansa uutis- ja tapahtumakategoriat, joiden sisällöstä toimitetaan uutiskirje sähköpostilla. Käyttäjä antaa sähköpostiosoitteensa ja valitsee haluamansa kategoriat Kategoriavalintalistan kategoriat määritellään hallintapuolella. Julkisen puolen käyttäjä voi valita vain niitä kategorioita, joihin hänellä on oikeus. Esimerkiksi kirjautumaton käyttäjä ei voi valita kategoriaa, jonka sivun perustiedoissa vaaditaan kirjautuminen. Uutiskirjeen lopettaminen tapahtuu menemällä uutiskirjeen lopussa olevaan osoitteeseen. Toiminto, jolla ylläpitäjä voi määritellä ja hallita uutiskirjeen tilaajia Modulin hallintapuolella voidaan selata uutiskirjeen tilaajien sähköposteja ja poistaa valittuja tilaajia. Uutiskirjeen lähettäminen manuaalinen lähettämistoiminto tilaajille lähetetään valitut kategoriat sisältävät uutiskirjeet.

5 Tapahtumakalenteri ja tapahtumalista Mahdollisuus käyttää editoria tapahtumakuvauksen kirjoittamisessa (vain wwwhallinta) Tapahtumalle uutisen tavoin ingressikenttä (250merkkiä), joka näytetään listauksissa kuvauksen sijasta. Tapahtuman tietojen esittämisen yhteydessä: Näytetään vain ne kentät, joihin on syötetty sisältö Listattavien tapahtumien määrän/aikavälin hallinta Listattavien tapahtumien määrän voi valita väliltä 1-30. Aikavälin määrityksen asetuksen ovat: viikko tai kaikki. Tapahtumalistaan valinta, mihin tapahtumatiedot avataan. Vaihtoehtoina joko samalle sivulle, tapahtumakategoriaan tai popup- ikkunaan. Tapahtumalistaan kategoriakohtainen valinta “Lisää tapahtumia”, joka voidaan asettaa käyttöön/pois käytöstä hallintapuolelta. Uutiskirjeominaisuudet liittäminen tapahtumakalenteriin

6 Liitetiedostot Listauksen ulkoasuasetukset. Hallintapuolelta voidaan valita esitettäväksi: otsikko vain pdf kuvausteksti Tallennuspvm Tallentaja Tiedostojen järjestäminen Nimen mukaan Pvm mukaan Vapaa järjestely. Ylläpitäjä määrittää tiedostolistan järjestyksen ylös- ja alas-painikkeilla.

7 Linkit Dynaamiset ulkoasumääritykset linkkilistalle Normaali lista Valintalaatikko (alasvetovalikko) Palstoittaminen (1-10 palstaa) Linkkien järjestely aakkosjärjestys vapaa järjestely Linkkilistan kuvaustekstikenttä Linkille kuvan ja sen sijainnin määrittäminen

8 Osta, myy, vaihda Kuvan liittäminen ilmoitukseen Kategorioiden näyttäminen listassa kun kategoriassa on merkintöjä Omien ilmoitusten hallinta Kategorioiden hallinnointi (lisää, muokkaa, poista) Käyttäjäryhmien liittäminen modulin käyttäjiksi

9 Lounaslista ja uusi lounaslista(lista) Ruokalajien määrä valittavissa väliltä 0-6kpl Ruokalajien nimet valittavissa vapaasti Hintakenttään voi syöttää tarvittaessa 3 eri hintaa. Vain kentät joihin on syötetty tietoa näkyvät listassa. Listamoduuli, jonka avulla voidaan valita haluttu lounaslista, joka näytettään esim. etusivulla Listaan voidaan valita hallintanäkymästä useita eri lounaslistakategorioita (ravintoloita), jolloin ravintolan valinta toteutetaan pudotusvalikon avulla.

10 Laajennettu haku Haun moduulikohtainen kohdistaminen. Käyttäjä voi valita checkbox-valinnalla mihin moduleihin haku kohdistuu. Haku voidaan kohdistaa seuraaviin kohteisiin (siten nimien mukaan): Tekstit ja kuvat (editori) Liitetiedostot Keskustelupalsta Linkit Uutiset Tapahtumat Ilmoitustaulu Hakutulokset järjestetään modulikohtaisesti

11 Omat linkit (uusi) Mahdollistaa käyttäjäkohtaisen ja ryhmitellyn linkkilistan tekemisen. Vaatii toimiakseen käyttäjän kirjautumisen SevenWebin julkisella sivustolla. Omat linkit –moduuliin voi tallentaa kahden tyyppisiä linkkejä sisäisiä (kohde sivu samalla sevenweb sitellä kuin omat linkit moduuli) ja ulkoisia linkkejä (tallennetaan vain url). Omissa linkeissä näytetään korostettuina ne sivut, joita on muutettu käyttäjän viimeisen kyseisen sivun latauksen jälkeen. Korostus toimii vain sisäisien linkkien yhteydessä eli Omat linkit -moduuli ja linkin kohdeosoite sijaitsevat samalla SevenWeb sitellä. Omat linkit -moduulin toimintaa voidaan tehostaa lisäämällä käyttöliittymään ” Lisää omiin linkkeihin” toiminto, jonka avulla avoinna oleva sivu tallennetaan käyttäjän linkkilistaan.

12 Julkisen puolen perusnäkymä, jossa linkkilistan ”Projektit”-sivua on päivitetty käyttäjän edellisen käynnin jälkeen.


Lataa ppt "SevenWeb -julkaisujärjestelmän uudet ominaisuudet Susanna Perälampi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google