Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Erilaiset työpöytäympäristöt. Mikä on X-palvelin? Linuxissa liki kaikki graafiset käyttöliittymät (GUI:t) toimivat X-palvelimen (X:n) päällä. X on palvelinohjelmisto,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Erilaiset työpöytäympäristöt. Mikä on X-palvelin? Linuxissa liki kaikki graafiset käyttöliittymät (GUI:t) toimivat X-palvelimen (X:n) päällä. X on palvelinohjelmisto,"— Esityksen transkriptio:

1 Erilaiset työpöytäympäristöt

2 Mikä on X-palvelin? Linuxissa liki kaikki graafiset käyttöliittymät (GUI:t) toimivat X-palvelimen (X:n) päällä. X on palvelinohjelmisto, joka tarjoaa ohjelmille mahdollisuuden käyttää grafiikkaa Muu jää ohjelmien omaan hallintaan.

3 Mikä on työpöytäympäristö? Työpöytäympäristö sisältää seuraavat osat: Työpöytä Paneelit ja/tai valikot Ikkunakehykset Mahdollisesti muita ohjelmia

4 Työpöytäympäristöjä Linux-maailmassa on kolme suurta työpöytäympäristöä: KDE Gnome Xcfe

5 KDE KDE on windowsmainen työpöytäympäristö Siinä on runsaasti säätömahdollisuuksia mm. ulkoasun suhteen. Kubuntu käyttää oletuksena KDE:tä.

6 Gnome Gnomessa ylhäällä on valikot ja alhaalla ikkunat ja työpöydät. Gnomessa ei ole niin paljon säätömahdollisuuksia kuin KDE:ssä Jotkut pitävät yksinkertaisuudesta, toiset eivät. Ubuntu käyttää oletuksena Gnomea ja sen julkaisuaikataulu on sidottu Gnomen julkaisutahtiin.

7 Xfce Xfce on kevyt työpöytäympäristö Soveltuu koneille, joissa on alle 256 Mt muistia tai vanha prosessori (< 800 Mhz) Xubuntu käyttää oletuksena Xfce:tä

8 Ristiinasennus Työpöytäympäristöjä voidaan asentaa samaan Linux-asennukseen useita. Tällöin kirjautumisessa valitaan, mitä työpöytää käytetään.

9 GDM ja KDM Kirjautumisruudusta huolehtii GDM tai KDM GDM on Gnomelle optimoitu KDM on KDE:lle optimoitu Vain jompikumpi voi olla käynnissä per X.


Lataa ppt "Erilaiset työpöytäympäristöt. Mikä on X-palvelin? Linuxissa liki kaikki graafiset käyttöliittymät (GUI:t) toimivat X-palvelimen (X:n) päällä. X on palvelinohjelmisto,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google